A Vlogging indítása hét lépésben (és a szükséges eszközök)

Avatar admin | 2021.03.19. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

A vlogolás ma sok embert befolyásolóvá tett.

Casey Neistat és Cesar Millan szerelmesei erről tanúskodnak. Milliós közönséget építettek ma, mert elkezdték filmezni ötleteiket és tapasztalataikat.

Képernyőkép Cesar Millan YouTube-követőinek számáról (1,14 millió előfizető).
Képernyőkép Casey Neistat követőiről a YouTube-on (12,1 millió előfizető.)

De honnan indultak?

És ami még ennél is fontosabb: honnan indítsa el a vlogolás útját?

Itt van a hét lépés, amelyet el kell indítania a vlogoláshoz.

Tartalomjegyzék

1. lépés: Döntse el a vlog célját

Általában vlogolva szeretne előfizetőket és rajongótábort építeni.

De mi történik a közönség felépítése után?

Szeretne partnerséget kezdeni márkákkal termékeik népszerűsítése érdekében?

Több ügyfelet szeretne szerezni az Ön által kínált szolgáltatásért?

A célod bármi lehet, de el kell döntened, mi ez a kezdésből. A cél pontos meghatározása irányítja az összes többi műveletet, amelyet a vlogján hajt végre.

Például, ha a vlogolás végső célja az, hogy ügyfeleket szerezzen a szabadúszó tervezői vállalkozásához, akkor a videóit arra kell irányítani, hogy az embereket megtanítsa a tervezésre.

Vagy ha a blogolás célja a márka-befolyásoló partneri kapcsolatok kialakítása, akkor:

 • Döntse el, mely típusú márkákkal szeretne márka befolyásolóként dolgozni; ezek lehetnek bankok, fogyasztói tech márkák, vállalati tech márkák stb.
 • Kezdjen el olyan videókat készíteni, amelyek vonzza azoknak a márkáknak a közönségét, amelyekkel kapcsolatba akar lépni a márka-befolyásoló kapcsolatokkal.

Például, ha olyan fogyasztói-technikai márkák márkanagyköveteként szeretne tevékenykedni, mint a Samsung vagy az Oraimo, akkor el kell kezdenie videotartalom létrehozását a telefonos vélemények és más fogyasztói-technikai termékek között.

Ha eldönti, miért épít vlog-közönséget, képes lesz olyan döntéseket hozni, amelyek segítenek elérni a végcélt.

2. lépés: Határozza meg a fő témát

Ezt az 1. lépésben kicsit érintettük.

A témák határozzák meg a vonzó közönség típusát:

Például, ha elkezd blogokat készíteni a marketingről, akkor vonzza a marketing rajongóit, szakembereket, marketing menedzsereket és más, a téma iránt érdeklődő embereket.

Meg kell határoznia a fő témát, hogy olyan tartalmat hozzon létre, amely vonzza a célközönségét.

De hogyan válassza ki a fő témáját? Ki kell választania egy témát, amelyet Ön is:

 • tud egy csomó mindent, vagy
 • rajonganak

Például, ha sokat tudsz, vagy rajongsz az autókért, akkor az autókról érdemes lehet vlogolni. Cesar Millan például kutyakiképzésről ismert, mert minden vlogja erről szól.

Ezután meg kell tanulnia a videoszerkesztést.

3. lépés: Ismerje meg a videoszerkesztést

Meg kell tanulnia a vlogok szerkesztését, és kétféleképpen lehet ezt megtenni:

 1. Béreljen videoszerkesztőt
 2. Szerkessze magát

Előfordulhat, hogy nem engedheti meg magának, hogy videoszerkesztőt béreljen vlogírói karrierje elején, ezért magának kell megtennie.

Íme néhány szükséges vlog-szerkesztési tipp:

 • Használd a figyelemfelkeltő címeket a videók fölött, hogy megragadd és megtartsd a figyelmet.
 • Kerülje a túl sok típusú átmenet használatát egy videóban; minél egyszerűbb, annál jobb.
 • Tedd tiszta és zajtalan hangzást; használhatja az Audacity-hez hasonló eszközt a hang szerkesztésére és a háttérzaj eltávolítására.
 • Használjon feliratokat a videóiban; sokan nem kapcsolják be a hangot a megtekintett videókhoz. Egyszerűen követik a feliratokat, miközben nézik a videóikat.
 • Használjon időbélyegeket, hogy közönsége eljuthasson a videó számukra releváns részeihez.

Új útmutatónkra lenne szükségünk a vlog szerkesztésének kimerítő ismertetéséhez, de a fentebb megosztott tippek remekek a kezdők számára.

Szüksége lenne olyan vlog-szerkesztő alkalmazásokra is, mint az iMovie (ha Mac-et használ) vagy az Adobe Premiere. De mint bármi, amire először vállalkozol, a vlogolásnak is tanulási folyamata van. Ha elkötelezte magát amellett, hogy az Ön számára beváltson, akkor ez sikerülni fog.

4. lépés: Készítse el oldalát egy videomegosztó platformon

Szüksége van egy platformra, ahol felépítheti vlog közönségét.

És számos platform használható, de a YouTube a legnépszerűbb videómegosztó platform jelenleg. És valószínűleg az Ön számára a legjobb az elérhetőség miatt.

A YouTube-nak vége 1,7 milliárd felhasználó, és a világon a legnépszerűbb vloggerek milliói tették közzé a platformot.

Egy diagram mutatja a YouTube-felhasználók számának növekedését világszerte.

Val vel csaknem 3 milliárd felhasználó, A Facebook a világ legnagyobb közösségi hálózata, és a videók számára is valóban hatékony platform. Ezenkívül a remek videók szinte mindig vírusszerűen terjednek a platformon, ahogyan azt alább láthatnád.

Képernyőkép a vírusos főző videókról a Facebookon.

Az Instagram (IGTV) egy másik csatorna, ahol raktározhat és megoszthatja vlogjait – ha videói nem hosszabbak tizenöt percnél.

És nem csak egy platformot kell választania a vlogok tárolásához és megosztásához, mindháromat és még többet is használhat (ha van ilyen).

De függetlenül attól, hogy hol publikálja videóit, az a legfontosabb, hogy az embereket rábírja őket megnézni – ami a következő lépésünkhöz vezet.

Igaz, hogy a YouTube és a többi platform több millió embernek teheti ki a vlogokat, de ez promóciós terv nélkül nem fog megtörténni.

Van, amikor a videók vírussá válnak egy már meghatározott tartalom-promóciós terv nélkül, de ezek ritkán fordulnak elő. Tehát nem akarja a véletlenre bízni a vlogolási sikereit.

Hogyan népszerűsíted a vlogjaidat?

Először is, a barátaid és a családod.

Ha rá tudja venni a barátait és családtagjait, hogy osszák meg a vlogotokat, ők kitudhatják a vlogokat a hálózatuknak.

És ez így működik:

 • Tegyen be tíz embert a barátai / családi körébe, akiket megkérhet, hogy ossza meg barátaival és kapcsolataival a vlog linkjét.
 • Győződjön meg arról, hogy a linkek megosztása során jó szót is írtak neked, és csalogatták követőiket, hogy nézzék meg a vlogodat. Írhatnának egy egyszerű feliratot, például: „Szeretnéd ezt a videót [topic]. Nézze meg, és köszönje meg később! “

Így fog történni: amikor ez a tíz ember megosztja vlogját kapcsolataival / követőivel, akkor legalább tíz (általában sokkal több) embert fog elérni – a vlog minőségétől függően. Szóval, száz legelső megtekintés van.

Ha az első tíz emberedet rá tudod venni erre az egyes vlogjaidra, és a videóid szórakoztatóak / inspirálóak / hasznosak, akkor a befolyása egyre szélesebb körű lesz.

Ezek csak hipotetikus számok, de megkapod az ötletet: a hozzád közel álló emberek segíthetnek a vlogjaidban, hogy több emberhez jussanak.

Másodszor, online közösségek vagy csoportok, amelyekhez tartozol.

Ha a Facebookon, a WhatsAppon vagy bármely más platformon csoportokba tartozik, megoszthatja vlogjait (az adott közösségek adminisztrátorainak engedélyével).

Természetesen mindez attól függ, hogy a vlogjaid valóban valamiféle segítséget nyújtanak e közösségek tagjainak.

Miután engedélyt kapott a csoportok rendszergazdáitól, ott megoszthatja vlogjait, és növelheti a kapott nézetek számát.

6. lépés: Készítsen e-mail listát

Miért e-mail listát készíteni?

Számos oka van annak, hogy e-mail listát szeretne létrehozni, de egy fő okból szüksége van rá – a videomegosztó platformok nem mindig stabilak.

Bármikor rád változtathatják a szabályaikat, és helyesen. Ez a platformjuk, és megtehetik, amit akarnak.

Például a Facebook néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy csökkenti a vállalati oldalak elérhetőségét a platformjukon. Éppen ezért látni fogja, hogy a legtöbb Facebook-oldal csak néhány kedveléssel rendelkezik minden bejegyzésükön.

A közösségi média platformjai bármikor olyan irányelveket hozhatnak, amelyek árthatnak a vlogolás sikerének. Szüksége van tehát saját platformra is, és ezt megteheti egy e-mail listával.

A legtöbb embernek szokása, hogy naponta többször is ellenőrzi e-mailjeit. Tehát ez lehetőséget teremt arra, hogy elérje közönségét, amikor új vlogot tesz közzé.

A munkásosztályú emberek például ellenőrzik az e-mailjeiket tizenöt percenként.

Tehát a vlog követőinek e-mailjeinek megszerzése szinte mindig okos lépés. Lehetőséget kap arra, hogy értesítéseket küldjön nekik a legújabb vlogjairól egy olyan csatornán keresztül, amelyet naponta többször ellenőriznek – az e-mail postafiókjuk.

Most hogyan lehet e-mail listát készíteni?

Először szerezzen be egy céloldalt.

Használhatja a GetResponse céloldal készítő és készítsen egy oldalt, ahol rábeszéli az embereket, hogy küldjék el e-mailjeiket, hogy elküldhessék nekik a legújabb vlogjaikat.

Többnyire annyit kell tennie, hogy megadja nekik az összes zamatos okot, hogy csatlakozzanak az e-mail listához.

Például, ha videókat szeretne megosztani barkácsolási tippekkel és trükkökkel, megoszthatja azokat a konkrét témákat, amelyekkel foglalkozni fog. Ez segít meggyőzni őket arról, hogy valódi értéket kapnak a vlogjaidból.

7. lépés: Bevételszerzés a platformjával

Végül érdemes kezdeni némi bevételt generálni az általad épített platformról. És számos módon megteheti:

 • Engedélyezze a bevételszerzést a YouTube-on

A YouTube lehetővé teszi, hogy pénzt keressen, amikor hirdetéseket jelenítenek meg a videóidon. Ahhoz, hogy pénzt keressen ezekből a hirdetésekből, a képernyő bal oldalán található Csatorna menübe kell kattintania az Egyéb funkciók elemre.

Ott megtalálja a Bevételszerzést. Egyszerűen kattintson a Start gombra, és máris kereshet a YouTube-hirdetésekből. De meg kell várnia a YouTube jóváhagyását. Miután ezt megkapta, a YouTube bevételszerzési folyamata befejeződött.

 • Termékek vagy szolgáltatások eladása

Ez eléggé magától értetődő. Pénzt kereshet platformján, ha eladja saját termékét / szolgáltatását, vagy segít más vállalkozásoknak eladni a saját termékeiket.

Itt van öt és néhány legfontosabb eszköz a vlogoláshoz:

1. A fényképezőgép

A lista összes többi eszközéhez hasonlóan különböző típusú kamerák is működhetnek. Egy másik cikkre lenne szükség, hogy megírja, melyik típust használja.

De kezdőként használhat egy olcsó kamerát, amely a lehető legtisztábban jeleníti meg a vlogokat.

Ez azt jelenti, hogy a kezdésből nem kell valami túl drága dolgot választania. Valójában az állványállványon elhelyezett iPhone (vagy bármely más okostelefon, amely nagyszerű fényképezőgép-képességekkel rendelkezik) meg tudja csinálni a trükköt. Ha már megalapozottabb és elkezd keresni a vlogjai közül, akkor drágább lehetőséget kaphat.

2. Mikrofon

Ez a második legfontosabb vlogging berendezés, amire szüksége van. Szinte semmi sem idegesítő, mint egy rossz hanggal rendelkező videó megtekintése.

Még akkor is, ha a videó tökéletesen néz ki, a rossz hang nagy zavaró tényezőket okozhat, amelyek elveszíthetik az előfizetőket. Tehát ki kell választania egy olyan mikrofont, amely világosan kivetíti a hangját.

A fényképezőgépéhez hasonlóan a mikrofonnak sem kell drágának lennie. Az Amazon-tól beszerezhet egy vezeték nélküli lavalier mikrofont, amelynek ára 35 és 350 dollár között mozog.

3. Vlog szerkesztő szoftver

Korábban kitértünk erre, de itt van egy kicsit további magyarázat a videoszerkesztő eszközről.

A video- vagy vlog-szerkesztő eszköz minden olyan szoftver, amely segít:

 • vágd ki a videód csúnya részeit.
 • adjon átfedő szövegeket és feliratokat.
 • zökkenőmentes átmeneteket hozhat létre az egyes vágások között.
 • adj hozzá háttérzenét a vlogodhoz.
 • konvertálja a nyers videofájlokat letölthető és lejátszható formátumokra.

És vannak ingyenes videoszerkesztő eszközök, mint például az iMovie, az OpenShot és a Windows Movie Maker. Fejlettebb fizetett eszközökért használhatja az Adobe Premiere Pro és a Final Cut Pro X programokat.

4. Világítás

A világítás miatt a blogok megszakadhatnak.

A videóknak a lehető legélesebbnek és fényesebbnek kell lenniük.

Lényegében gyűrűfényre van szüksége, így elegendő fény áll rendelkezésére ahhoz, hogy videóját életre keltse.

Ennél is fontosabb, hogy segít összpontosítani a fényt egy adott témára (ez lehet egy személy vagy valami más), így megfelelő mennyiségű fényt kap, hogy vonzónak tűnjön.

De ha még nem engedheti meg magának a gyűrű megvilágítását, akkor feltétlenül forgassa a videót egy ablak felé, sok közvetlen napfény mellett.

Következtetésképpen

Valószínűleg tanácsokat keresett a kezdőknek szóló vlogolással kapcsolatban, és amit ebben az útmutatóban megosztottunk, megmutatta, hol kezdje.

De összefoglalva, itt vannak olyan területek, amelyekre gondosan oda kell figyelni a vlog indításakor:

 • Kezdettől fogva értse meg, mi a végső célja a vlogolásnak.
 • Válassza ki azt a fő témát, amelyről tudni akarja.
 • Hirdesse vlogját barátai, családtagjai, közösségi fiókjai és online közösségei révén, amelyeknek része van.
 • Készítsen e-mail listát így mindig visszahozhatja az embereket a vlogok megtekintésére.
 • Győződjön meg arról, hogy videói és hangja elég éles ahhoz, hogy felhívja a közönség figyelmét.

Source link


22 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok