Ügyfél boldogsága 4 tipp annak mérésére, hogy mi számít igazán

Avatar admin | 2021.02.02. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Szeretne boldog ügyfeleket?

Hát persze, hogy. Egy vállalkozás sem akar boldogtalan ügyfeleket. De honnan lehet tudni, hogy boldogok? Az ismételt üzlet nem feltétlenül a boldogság jele, amit az ügyfelek túszként fogalma is bizonyít (amikor az ügyfelek nem akarnak tőled vásárolni, de úgy érzik, nincs más választásuk.)

Valójában még meg is lehet mérni a boldogságot?

Az Egyesült Nemzetek Szervezete minden évben publikál a világ boldogságról szóló jelentése, rangsorolva a bolygó országait polgárai boldogsága szerint. (A legboldogabb nemzet Finnország, immár negyedik éve.)

Kemény koncertnek tűnik, de az ENSZ által használt mutatók valójában könnyen érthetők, és egyértelműen kapcsolódnak az emberek boldogságához: várható élettartam, korrupció, antidepresszánsok szintje stb.

Tehát mi lenne, ha valami hasonlót tehetnénk ügyfeleinkkel, és létrehozhatnánk a World Happiness Report marketing megfelelőjét, hogy megtudjuk, mennyire elégedettek szolgáltatásainkkal?

1. Hagyja abba a rossz dolgok mérését

Ez megkülönböztethető, és remélhetőleg hasznosabb, mint a siker hagyományos mutatói. Az olyan mutatók, mint például az, hogy hány felhasználó látogatja meg az Ön webhelyét, a konverziós arány és a kosár mérete fontos, de hiányzik belőlük valami.

Nem tudják megmondani, hogy érzi magát az ügyfél. Mert mind a te dolgodról szólnak, nem az ügyfélről.

Ehelyett elkötelezettségen és elégedettségen kell gondolkodnunk. Mindkettőről sokat beszélnek és keresnek, de ritkán mérik őket megfelelően, vagy még annyira sem értik. Még akkor is, ha egy márka aktívan jelen van a közösségi médiában, megkönnyítve annak megítélését, hogy mennyire elkötelezett a közönsége, a marketingesek néha hiányolják a lényeget.

2. Az eljegyzés több mint szám

Gyakran feltételezik, hogy a követők nagy száma automatikusan azt jelenti, hogy valamit jól csinálsz, és bár ez nem igaz, ez nem azt jelenti, hogy embereket vonzasz. Vagy hogy elégedettek.

Lehet, hogy 500 000 követője van, de ha a legtöbbjük nem kedveli, nem osztja meg vagy kommentálja, akkor nem vesznek részt. Ellenben, ha 50 000 követője van, és a felük vonzó, akkor többet érnek. Ha elkötelezettek, akkor valószínű, hogy legalább van némi érdeklődés a tettek iránt, ami a megnyert csata fele.

Felmerül az elkötelezettség hátterében álló érzelmek értékelése. Annak megítélése, hogy az emberek boldogok-e, azért okoz problémát, mert az emberek inkább negatív érzelmeket fejeznek ki, mint pozitívakat, ezért a negativitás általában túlreprezentált.

A rossz tapasztalatokkal kapcsolatos panaszok könnyebbnek tűnnek, mint a jóval kapcsolatos kiegészítő jellegűek. A panaszkodás a frusztráció kifejeződése és a megtorlás eszköze. De kedvesnek lenni? Nem sok minden van benne az ügyfél számára.

3. Csak kérdezd meg, mire gondolnak

A pozitív visszajelzés ösztönzésének legjobb módja az, ha csak azt kéri – vagy inkább visszajelzést kér. Az embereknek felszólításra van szükségük, hogy tegyenek erőfeszítéseket, de ezt nem kell bonyolítani – a hosszú felmérések nehézkesek és unalmasak az ügyfél számára – ezért tartsd meg valami egyszerű dologban, például a vásárlás utáni SMS-ben.

És bár a Net Promoter Score-ot (NPS) mindenhol használják, egy olyan korban, amikor az emberek a márkával való interakcióban és a márkanév ajánlásában jelentősen megváltozott 2013-as indulása óta, talán napjai meg vannak számlálva. Jobb használni olyan kérdéseket, amelyek kifejezetten az Ön vállalkozásához és ügyfeleihez igazodnak, és kevésbé nyitottak az értelmezésre, mint az NPS 1–10 skálája.

Az ügyfél-elégedettségi pontszám (CSAT) használata általános gyakorlat, de sikere nem csak abban áll, hogy megtudja, mit gondol az ügyfél. Cselekvésről van szó, ha a dolgok nincsenek rendben.

4. Ha rosszul alakulnak a dolgok, javítsa ki azokat

Ha valami baj van, kövesse nyomon. A „Hogyan sikerült ma” üzenetek mindenütt jelen vannak, de értéktelenek, ha a válaszokat nem követik nyomon. Megtanulni, hogy egy márka mit csinál rosszul, ugyanolyan fontos, mint megérteni, hogy mit csinál jól.

Ami boldoggá tesz valakit, gyakran szubjektívnek tekintik, ezért nehéz mérni. De ami a vásárlói tapasztalatokat illeti, nem nehéz kideríteni, mi teszi boldoggá az embereket.

Jó szolgáltatás, panaszok megoldása, problémák megoldása – mindezeket számszerűsíteni sokkal egyszerűbb, mint a társadalmi korrupció és az antidepresszánsok használata. Ha sikerül kitalálni, melyik a legboldogabb ország a Földön, ki lehet dolgozni, ha ügyfelei elégedettek.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok