A Windows 10 játéksávját megnyitó parancsikon módosítása

Avatar Gadam | 2021.01.16. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Xbox logó zöld háttérrel

Általában a Windows + G nyitja meg a Xbox Game Bar a Windows 10 rendszerben. De ha egyedi játékbillentyűvel szeretné elindítani a Játéksávot, a Windows Beállításai tartalmazzák. Így állíthatja be.

Először meg kell látogatnunk a Windows beállításait. Nyissa meg a Start menüt, és válassza a menü bal oldalán található „fogaskerék” ikont, vagy megnyomhatja a Windows + i billentyűt.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A Beállításokban válassza a „Gaming” lehetőséget.

A Windows beállításaiban kattintson a gombra "Szerencsejáték."

Az „Xbox Game Bar” beállításai között görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Billentyűparancsok” szakasz.

A lista első bejegyzése az „Open Xbox Game Bar”. Saját egyéni parancsikon beállításához kattintson a „Saját parancsikon” melletti négyzetre, majd nyomja meg a használni kívánt billentyűzetkombinációt. Például megadtuk a Control + Shift + G billentyűkombinációt.

Kattintson az Xbox Game Bar parancsikonra, és írja be a billentyűparancsot.

Ha olyan kombinációt próbál ki, amelyet már valami más készített, akkor hibaüzenet jelenik meg. Ebben az esetben próbáljon meg egy másik parancsikont.

Ezt követően görgessen le a „Billentyűparancsok” lista aljára, és kattintson a „Mentés” gombra. Az új billentyűparancs életbe lépéséhez kattintson a Mentés gombra.

Tipp: Itt módosíthatja a Game Bar egyéb funkcióinak, például a képernyőfelvétel és az élő közvetítések billentyűparancsait is.

A Windows beállításaiban kattintson a gombra "Megment."

Nyomja meg az új parancsikont bárhol a Windows 10 rendszerben, és megjelenik az Xbox játéksáv.

Ha a jövőben le szeretné tiltani az egyedi Játéksáv-parancsikont, keresse fel a Windows Beállítások> Gaming oldalt, majd törölje az „Open Xbox Game Bar” parancsikon szövegmezőjét, és kattintson a „Mentés” gombra. Az összes egyéni parancsikon törléséhez kattintson a lista alján található „Reset” gombra. Boldog játékot!

Source link


28 Views 0 Ratings Rate it