Ne aludjon Pinto babon

Avatar admin | 2021.01.31. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Az örökös áfonyabab és a pisztácia árnyalatú flageolets tengerében könnyű elnézni a pinto babot. Ez a babmadzag mindig ott volt számunkra, de ritkán éri el a megérdemelt tiszteletet. Lehetséges, hogy a saját sikereinek és mindenütt jelenlétének áldozata lett, mivel sok amerikai a babba való bevezetést a mikrohullámú sütő kedvence belsejében egyenetlenül elterjedt kagyló formájában mutatja. (Mellesleg köszönheti a pintónak a szeretett bab burrito meleg és tökös töltelékét.)

De, mint sok népszerű dolog esetében, jó okok vannak arra, hogy a pinto sokan belépnek a bab széles világába. A pintos természetesen egyenletesen főz és dicsőségesen gyengéd, vékony héja viszonylag könnyű emésztést tesz lehetővé. A szárított fajtából álló zsák csak kb. 2 dollárt hoz vissza a szomszédos élelmiszerboltban. Körülbelül 6 dollárért néhányan rugózhatnak Rancho Gordos, amelyeknek további előnye, hogy frissebbek, mint sok élelmiszerbolt-márka.

Egy kis átgondolt figyelem és a konyhában eltöltött idő ebből a széles körben elérhető babból valami igazán különlegessé teheti. Megpróbálhatja a pintóknak egyfajta „spa” kezelést adni, ha lassan párolja őket aromás gyűjteményekkel, például zellerrel, hagymával és fokhagymával. Ezzel egy olyan húslevest hoz létre, amely annyira kielégítő, hogy önállóan issza meg. Ez az ötlet ihlette a San Francisco-i Cala-t, egy modern mexikói éttermet, amely csésze bablevest szolgál fel, néhány korianderrészlettel körítve.

Szeretek gyorsan megpirítani a szárított pinto babot olívaolajban poblano borssal, hagymával, fokhagymával, és egy tasak gyógynövényekkel és meleg fűszerekkel (például néhány ág friss petrezselymet és oregánót, valamint egy fahéjrudat), mielőtt ezt friss paradicsommal pároljuk össze. dús, fűszeres, teljes ízű húsleveshez, amelyet meg lehet erőltetni egy melegedő tál leveshez vagy egy korsós italhoz, mint a tea. Számomra ez a csésze és ez a recept purista álma. Bemutatja a bab árnyalatait és azt a hihetetlen ízt, amelyet lassan, néhány ingyenes hozzávalóval főzve hoz létre.

Az ebből a húslevesből megmaradt ízes főtt bab könnyen felhasználható a pinto bab elkészítésének egyik leggyakoribb módjára – valószínűleg életünk nagy részében mindannyian rosszul cselekedtünk. Alapvető könyvében, Mexikó konyhái, szerző és történész, Diana Kennedy elmagyarázza, hogy a „rántott bab” egyfajta félrevezetés. „A mexikóiaknak szokásuk minősíteni egy szót, hogy a re- előtag hozzáadásával hangsúlyozzák a jelentést. . . az olaj nagyon forró lesz (requemar), vagy valami nagyon jó (retebien), így a refrito jól megsültet jelent, ami bizonyosan az is, mivel szinte szárazra sütik ”- de valójában nem kétszer sütik, ahogy a neve is sugallja .

Kennedy technikája kevésbé hasonlít a leves péphez, amelyet nachosra csepegtetett, és inkább egy agresszívan főtt omlettet, amely a tojást babra cseréli.

Kennedy technikája kevésbé hasonlít a leves cefréhez, amelyet nachosra csepegtetett, és inkább egy agresszívan főtt omlettet, amely a tojásokat babra cseréli. A zsírt (általában zsír- vagy olívaolajat) magasra melegítik apróra vágott hagymával, mielőtt előkészített babot adnának hozzá. Pürésítsük és főzzük tovább, amíg meg nem marad egy jól telített halom jól sült bab, amely úgy néz ki, mint egy hegység, egy omlett és egy francia quenelle keresztezése. A teteje ropogós és karamellizált bőrrel rendelkezik, amely tömény, krémes és diós ízekkel borítja a szupergazdag babpépet. Ez egy nagyszerű hétvégi reggeli étel, amely bőséges mennyiségű lime levet és néhány morzsolt sós sajtot üvöltött.

A tökéletesen megpárolt pinto bab kiváló az első napon, egyenesen a húsleves edényből pengetve és kanállal fogyasztva. De a megmaradt ételek száma és sokfélesége megdöbbentő: a pinto babot egy salátához fényes vinaigrette-rel öltöztethetjük, vagy savanyú paradicsommal és salsa verdével dobhatjuk meg. Hozzáadhat még néhány réteg sós ízt, ha szalonnával és szardellával párolja őket egy grillezett pecsenye mellé, vagy pürésítheti őket szuper ízletes mártással. A Pintos itt van számunkra, a hét bármely napján.


Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok