A YouTube új felügyelt fiókjai védik tinédzsereit a rossz videóktól – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.02.25. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

A YouTube alkalmazás életkornak megfelelő tartalmi lehetőségekkel nyílik meg
Youtube

A fiatalabb felhasználók online biztonságának megőrzése érdekében a YouTube most bejelentette a felügyelt számla opció tizenkét és tizenéves szülőknek. A fiókbeállítás azon szülők számára áll rendelkezésre, akik készek arra, hogy gyermekeik egy kis nyugalommal fedezhessék fel a YouTube tartalmait, és így nem érik őket nem megfelelő tartalomnak.

A YouTube-nak már van egy külön gyermekeknek szóló alkalmazása – a YouTube Kids -, de úgy döntött, hogy továbbra is ugyanolyan védelmet kell nyújtania azoknak a tizenéveseknek és tizenéveseknek, akik még mindig nem állnak készen a korhatáros tartalom és más furcsa dolgok megtekintésére a webhelyen. A YouTube mindig is a 13 év feletti emberek platformja volt, de tekintettel arra, hogy a mai gyerekek az eddigi digitális korszakban nőnek fel, ezek a felügyelt fiókok nagyon szükséges megoldást kínálnak, lehetővé téve a tizenkét és tizenéves számára, hogy továbbra is hozzáférjenek a webhelyhez, miközben biztonságban vannak.

Ezek a felügyelt fiókok a szülőknek három vezérlőbeállítást kínálnak, amelyek közül választhatnak: Fedezze fel, Fedezze fel többet és a YouTube legnagyobb része. A Fedezze fel azokat a gyerekeket, akik készen állnak a YouTube Kids továbblépésére, és széles választékot tartalmaz 10-12 éves gyermekek számára, beleértve oktatóanyagokat, vlogokat, oktatási tartalmat, játékvideókat, zenei klipeket és még sok mást. Az Explore More megfelelő tartalmat kínál 13 éves vagy annál idősebb tinédzserek számára, beleértve a videók szélesebb választékát, valamint az Explore-vel azonos kategóriákba tartozó élő közvetítéseket. Végül a YouTube legnagyobb része szinte az összes videót tartalmazza a webhelyen, kivéve a korhatáros tartalmat.

A három lehetőség némi mozgásteret kínál a különböző szülői stílusok, valamint az egyes gyermekek egyedi fejlődési stádiumának és képességének a tartalom kezelésére. Indulásakor a YouTube letiltja ezeknek a fiókoknak az alkalmazáson belüli vásárlásait, valamint a létrehozási és megjegyzés-funkciókat, bár idővel a szülőkkel és a szakértőkkel együttműködve ezen funkciók némelyikét az életkornak megfelelő és a szülők által ellenőrzött megközelítéssel egészíti ki.

A Google Family Link révén a szülők további eszközökhöz is hozzáférhetnek, például a nézési és keresési előzmények kezeléséhez, a képernyő-időzítők beállításához és végül a tartalom blokkolásához is. Még a felügyelt fiókok mellett is a YouTube továbbra is azt javasolja a szülőknek, hogy továbbra is vegyenek részt a gyermekük webhelyének tapasztalatainak irányításában és támogatásában.

Forrás: Youtube
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it