Állítsa le és ellenőrizze a fékeket – Legyen körültekintő az autóápolásban

Avatar Gadam | 2021.01.29. 71 Views 0 Likes 0 Ratings

71 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Az augusztusi fékbiztonsági tudatosság hónap a tökéletes alkalom a fékek ellenőrzésére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a nyár vége és a tanév megkezdése előtt biztonságos a munkaképességük – állítja a nonprofit autógondozási tanács.

A fékek minden autó normális kopási cikkei, és végül ki kell cserélni őket. A jármű fékrendszerét évente legalább egyszer ellenőrizni kell, és alapos ellenőrzésnek ki kell terjednie a fékbetét kopására, a fékfolyadék szintjére, a rotor vastagságára, a tömlők és fékvezetékek állapotára, a fék- és műszerfalon figyelmeztető lámpákra, valamint az autó elvitelére. próbaút a fékrendszer egyéb lehetséges problémáinak felderítésére.

„Ami a jármű biztonságát illeti, a fékrendszer áll a lista élén” – mondta Nathan Perrine, az Autóápolási Tanács ügyvezető igazgatója. „A megfelelően működő fékrendszer segít biztosítani a jármű biztonságos üzemeltetését és irányítását különféle vezetési körülmények között. Az autósok megállíthatják a fékrendszer esetleges problémáit, ha felismerik azokat a jeleket és tüneteket, amelyek szerint fékrendszerük karbantartásra vagy javításra szorul. ”

Ha autója balra vagy jobbra húz, vagy ha fékezéskor furcsa zajokat hall, ellenőrizni kell őket. Egyéb figyelmeztető jelek közé tartozik a megvilágított fékjelző lámpa, a fék megragadása, az alacsony pedálérzet, a rezgés, a kemény pedál tapintása és a nyikorgás.

Számos tényező befolyásolja a fék kopását, beleértve a vezetési szokásokat, az üzemi körülményeket, a jármű típusát és a fékbetét anyagának minőségét. Soha ne halogassa a rutinszerű fékellenőrzéseket vagy a szükséges javításokat, például hagyja, hogy a fékek eljussanak a „fém-fém” pontig, ami potenciálisan veszélyes lehet, és költségesebb javítási számlához vezethet.

Ha többet szeretne megtudni az automatikus ápolásról és a fékjavításról, látogasson el www.carcare.org megtekintheti a népszerű, 80 oldalas autógondozási útmutatót, vagy feliratkozhat a tanács ingyenes, személyre szabott szolgáltatási ütemtervére és e-mailes emlékeztető szolgáltatására.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.

[ad_2]
Source link


71 Views 0 Ratings Rate it