Hogyan készítsünk desztillált vizet 5 könnyű lépésben?

Avatar Gadam | 2022.05.05. 3552 Views 0 Likes 2 On 1 Rating

3552 Views 2 On 1 Rating Rate it

hogyan keszitsunk desztillalt vizet

Egyszerűbben készíthetsz desztillált vizet, mint gondolnád. Kövesd az alábbi lépéseket. Szinte biztos, hogy minden rendelkezésedre áll otthon, hogy meg tudd csinálni.

Iható a desztillált víz?

Igen. Csak nem teszel jót vele. A desztillált víz teljesen biztonságos, de a desztillálás hátránya, hogy eltávolítja az összes hasznos ásványi anyagot, például a kalciumot és a magnéziumot, amelyek természetes módon előfordulnak akár a csapvízben. Emiatt általában nem ajánlott desztillált vizet használni napi ivóvízként.

Hogyan készítsünk desztillált vizet?

Mi kell hozzá?

  • 1 nagyobb edény
  • 1 kisebb edény
  • Fedő az edényekhez
  • Jég

Készíts desztillált vizet otthon

 

  1. Először is tegyünk egy nagy fazekat a tűzhelyre, és töltsük meg 8 csésze vízzel. Ezután tegyünk egy kisebb edényt a nagy edénybe. Ekkor a kisebb edénynek a víz tetején kell úsznia. Ügyelj arra, hogy a kisebb edény körül bőven legyen hely. Továbbá mind az oldala körül, mind pedig a kisebb edény és a nagyobb edény teteje között.
  2. Ezután állítsuk a tűzhely hőfokát a közepes és a közepesen magas állás közé. A magasabb hőmérsékleten való főzés nem eredményez nagyobb mennyiséget. Így ezt kerüld. Nem kell forrnia.
  3. Ezután tedd a fedelet fejjel lefelé a nagy fazékra. A fedelek általában középen magasabbak, mint a széleken. A fedél megfordításával a kondenzált desztillált víz lecsoroghat a fedél közepére és a kisebb edénybe. Ha mindezzel megvagyunk, menjünk a jégkészítőhöz (vagy tálcához), és töltsük meg a megfordított fedél tetejét jéggel. A fedél két oldalán lévő hőmérsékletkülönbség felgyorsítja a kondenzációs folyamatot.
  4. Jöhet egy kis hátra dőlés. Egy órán belül kétszer kellett pótolni a jégkészletet, egyszer 30 perc után, egyszer pedig 45 perc után. Ehhez kell a sütőkesztyű, mert a fedél forró lesz! Legyél óvatos.
  5. A kisebb edénybe lecsöpögött víz már desztillált. Körülbelül 1 és 1/4 csésze desztillált vizet tudtunk készíteni 8 csésze csapvízből nagyjából egy óra alatt.

Képes illusztrációk itt.

Forrás. CNet.Com

 


3552 Views 2 On 1 Rating Rate it