Amit a hitelkártya kiválasztása előtt tudnia kell a kimutatási hitelekről

Avatar admin | 2021.06.14. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Mit kell tudni a kimutatási hitelekről című cikkhez, mielőtt hitelkártyát választana

Fénykép: luchunyu (Shutterstock)

Tekintve, hogy a hitelfelvevők közel harmada az éves díjak miatt törölheti hitelkártyájukat, érdemes megfontolni, hogy elegendő értéket kap-e a prémium kártya birtoklásának költségeiért. Az egyik figyelmen kívül hagyta az érték maximalizálásának módját megérteni bármely felajánlott kredit előtt új kártyára jelentkezik be, mivel az ellensúlyozhatja az éves díj költségeit – feltéve, hogy Ön tulajdonképpen használja őket.

Mi az a kimutatás-jóváírás?

A kivonat jóváírása az a pénz, amelyet jóváírnak a hitelkártyáján, bár amint Bankrate rámutat, ez nem számít az esetleges tartozás minimális befizetésének részeként. Háromféle kimutatás-jóváírás létezik:

  • Azok, akik a jutalompontok átváltásával fizetéssé váltak a hitelkártya egyenlege ellenében.
  • Nagyobb, egyszeri üdvözlő bónuszként, amely a kártya felnyitásától számított néhány hónapon belül teljes kiadási cél teljesítésén alapul.
  • Kisebb, éves visszatérítések előre kijelölt vállalatok vagy kategóriák vásárlásai alapján, a hitelkártya-szerződésben leírtak szerint.

Az utolsó típust – a kisebb butikhiteleket általában egyenként körülbelül 100 dollár értékben – általában figyelmen kívül hagyják, amikor az emberek új kártyára jelentkeznek, annak ellenére, hogy könnyebben igényelhetők az összköltséges bónuszokhoz képest (amelyek gyakran több ezer dolláros kiadásokat igényelnek) rövid időn belül).

Az elérhető hitelkivonatok ellensúlyozhatják az éves díjat

A legtöbb jutalomkártya néhány ilyen éves kiadási jóváírással jár, amelyek felhasználásukkal ellensúlyozhatják az éves díjakat, amelyek összességében összesen 100 USD-t tesznek ki.550. Ezért fontos, hogy olyan kártyát válasszon, amelyen az Önéhez igazodó kimutatási kreditek találhatók létező költési szokások. Például a Chase Zafír-rezervátum üdvözlő bónuszuk mellett a következő kreditekkel rendelkezik:

  • Ingyenes Lyft Pink tagság egy évre (240 dollár értékben)
  • Ingyenes DashPass tagság egy évre (120 dollár értékben)
  • Évi 300 USD utazási kredit
  • 100 USD globális bejegyzés / TSA Precheck jóváírás
  • 60 USD DoorDash jóváírás

Ez összesen 820 dollár értéket jelent, ami könnyen ellensúlyozza az 550 dolláros éves díjat. De ez a fontos rész: Yneked kell felhasználja ezeket a krediteket hogy felismerje ezt az értéket. Természetesen nem felesleges kiadásokkal akarja a jutalmakat hajszolni, hanem ha krediteket tud felhasználni az Ön számára már megvesz, ez win-win.

Például, ha pontosan tudja, hogy évente 300 dollárt költenek utazásra, akkor az utazási jóváírás megéri. A másik oldalon, ha Önnek van autója, és soha nem használja a Lyft-et, akkor talán ez a kredit nem olyan értékes. Ugyanez vonatkozik a TSA Precheck tagsági jóváírására: Wjó a hitelt érdemel, ha már tag vagy?

Ne felejtse el megvásárolni a megfelelő nyilatkozat-jóváírásokat

Mivel az állomány jóváírása az egyes kártyákonként eltérő, érdemes vásárolni és megtalálni az Önnek legmegfelelőbbet majd mérlegelje ezt más jellemzőkkel, például a jutalompont-szorzókkal vagy a cashback százalékkal. A költekezési szokásainak legjobban megfelelő kártya kiválasztásával biztosíthatja, hogy soha többé ne fizetjen zsebéből éves díjat.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok