Ausztrália újra sztrájkol

Avatar admin | 2021.03.15. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Ebben a hónapban az ACCC közzétette a Digital Platform Services Enquiry nevű jelentést – 2021. szeptemberi jelentés a piaci dinamikáról és a fogyasztói választási képernyőkről a keresőszolgáltatásokban és a böngészőkben.

Ez nem sokkal a Hírek Média alkukódex affektusba került.

A jelentés segítséget kér az iparág résztvevőitől és „bármely más érdekelt féltől”, hogy meggyőződjön a következőkről:

„Potenciális verseny- és fogyasztói kérdések a webböngészők és az ausztrál fogyasztók számára nyújtott általános keresési szolgáltatások nyújtásában, különös tekintettel az alapértelmezett megállapodások hatására.”

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Nézeteket is kér a választott képernyőkkel kapcsolatban.

Mi az ACCC?

Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztói Bizottság főként a 2010. évi verseny- és fogyasztói törvény végrehajtására szolgál, bár további jogszabályokkal is működik.

Ennek célja a verseny és a tisztességes kereskedelem előmozdítása, valamint a nemzeti infrastruktúra szabályozása.

ACCC fókusz

És a Google-re figyel.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Amit az ACCC eddig felfedezett

A jelentésből kiderült, hogy a Google „jelentős piaci erővel rendelkezik” az általános keresési szolgáltatások nyújtásával kapcsolatban.

A Google az elmúlt tizenkét évben az általános keresési piaci részesedés 93-95% -át birtokolta.

Ehhez képest a Bing az általános keresési piaci részesedés 4% -át birtokolja, míg a DuckDuckGo, az Ecosia és a Startpage kevesebb, mint 1% -kal rendelkezik.

A Google fizeti ezt a kiváltságot

A jelentések szerint 2019-ben a Google 12 milliárd dollárt fizetett annak öröméért, hogy az Apple Safari alapértelmezett keresője lehet.

Figyelembe véve, hogy az ACCC becslése szerint az Apple Safari a legnépszerűbb böngésző választás a mobileszközökön és a második legnépszerűbb az asztali számítógépeken, láthatja, hogy a Google milyen pénzügyi ösztönzőket fizet az Apple-nek ekkora pénzösszeget fizetni.

A böngésző népszerűségének grafikonja

A Google az alapértelmezett keresőmotor a következőkön is:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

  • Mozilla Firefox
  • Króm
  • Samsung Internet

Hasonlítsa össze a Google 95% -os keresőmotor-piaci részesedését a Bing 4% -ával, és még jobb képet kap az alapértelmezett energiaellátási beállításokról.

Ezeket a megállapításokat kiemelte az ACCC jelentése.

Mi a jelentés célja?

Az Európai Bizottság 2018-as Android-határozata és az Egyesült Államok 2020-as DOJ-bejelentése, amelyekre mind a jelentés hivatkozott, mind a legjobban megválaszolhatja ezt a kérdést.

2018-ban az EK 4,34 milliárd euró bírságot szabott ki a Google-ra a monopóliumellenes szabályok megsértése miatt:

EK következtetés

A Google fellebbezett ezzel a határozattal, és elkötelezte magát az olyan változások végrehajtása mellett, mint:

A Google által végrehajtott frissítések

Hasonlóképpen, az Egyesült Államok DOJ benyújtotta a sajátját trösztellenes per 2020 októberében. Az általuk bemutatott bizonyítékok hasonlóak voltak az Európai Bizottságéhoz:

Az EK és az amerikai DOJ összehasonlítása

2019-ben a Google bejelentette a gördítsd ki a választott képernyőket Európa-szerte új Android-eszközökért, megkérdezve az Android-felhasználókat, hogy mely keresési alkalmazásokat és böngészőket kívánják használni.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Choice képernyők négy keresési szolgáltatót kínálnak a felhasználóknak, az egyik a Google, és a böngészők helyett a keresési szolgáltatásokra vonatkozik.

A keresőmotoroknak minden negyedévben és minden európai országban be kell indulniuk egy ajánlattételi háborúba, hogy a lista élén álljanak.

Példa a választott képernyőre

Ennek célja az volt, hogy a felhasználók több választási lehetőséget biztosítsanak az előre beállított keresési beállításokban; ennek ellenére a Google továbbra is a piaci részesedés monopóliumát tartja fenn, amit az ACCC két európai országban végzett ellenőrzése is bizonyít:

Példa a piaci részesedésekre

Az ACCC jelentése betekintést kér a résztvevőktől arra, hogy egy hasonló választási képernyő bevezetése hasznos lenne-e Ausztrália számára.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Őket is érdekli a megértés:

ACCC vizsgálati kérelem

A résztvevőknek csak a rájuk vonatkozó kérdésekre kell válaszolniuk, és szívesen felvetnek minden olyan kérdést vagy kérdést, amelyet a 28 kérdés nem tartalmaz.

Mi lesz az eredmény?

Jelenleg a jelentés eredménye ismeretlen. Felkérjük a résztvevőket, hogy 2021. április 15-ig nyújtsák be válaszaikat. A jelentést 2021. szeptember 30-ig benyújtják a pénztároshoz, és ezt követően a jelentést nyilvánosan közzéteszik.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Világos, hogy Ausztráliának a Google-ra való összpontosítása még korántsem ért véget.

Idézet:

Pillanatképek és a Digitális platformszolgáltatások kérdése – 2021. szeptemberi jelentés a piaci dinamikáról és a fogyasztói választási képernyőkről a keresési szolgáltatásokban és az internetes böngészőkben ACCC honlap.
Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok