Az 5 legjobb benchmarking eszköz a Windows számára – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.03. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

A Cinebench és a 3DMark képernyőképei
Maxon, UL LLC

Milyen gyors a számítógéped? Persze lehet, hogy rendelkezik Core i7 processzorral és 32 GB RAM-mal, de milyen gyors igazán? A benchmarking eszközök a legjobb módszerek számszerűsíteni ezt a dolgot, a Windows PC-jét a játék, az általános teljesítmény és még sok más szempontból megfelelő ütemben teljesítik. Segítenek megtudni, mire jó a számítógép (és hogyan frissítheti).

Miért érdemes összehasonlítani

Néhány oka annak, hogy miért érdemes összehasonlítani a számítógépet. Ha frissíteni kívánja a rendszerét, fontos, hogy pontosan ismerje a számítógép jelenlegi teljesítményét. Különösen hasznos, ha összehasonlíthatja pontszámát más rendszerekkel és alkatrészekkel, hogy kiderítse, mely részekre lehet szükség frissítésre. Vagy talán már feküdt egy pár számítógép, és tudnia kell, hogy melyik a legjobb – a benchmarking adott számozott pontszámot adhat arra, hogy megválaszolja ezt a kérdést.

A játék egy másik gyakori motivációja a benchmarkingnak, mivel a modern játékok még a csúcskategóriás rendszerek számára is nagyon megterhelőek lehetnek. Ha hozzávetőlegesen becsüli, hogy a számítógépe mennyire teljesít erős terhelés alatt, az megmondhatja, hogy a számítógépe milyen jól fog kezelni bizonyos játékokat – különösen, ha a felbontás és a grafikus minőség módosítását tervezi.

A legjobb benchmarking gyakorlatok

Amikor eljön a tesztek futtatásának kezdete a számítógépén, először is meg kell tennie néhány óvintézkedést. Győződjön meg róla, hogy bezárta a PC-jén nyitott programokat, mivel ha a szoftver megemészti a memóriáját vagy a processzorát, az hatással lesz a pontszámra. A számítógép újraindítása a teszt megkezdése előtt szintén segíthet abban, hogy a számítógép a legjobb teljesítményt nyújtsa.

Ezenkívül próbáljon megbizonyosodni arról, hogy nincs-e túl meleg a tesztelt helyiségben, mivel a túlfűtött számítógép ideális körülmények között rosszabbul fog működni, mint egy. Bár nem azt mondjuk, hogy csak a PC-vel kell összehasonlítania az AC-t, a melegebb éghajlaton vagy évszakokban jó ötlet várni a nap hűvösebb részét (vagy tesztelni kell éjszaka).

Mit kell keresni az összehasonlító szoftverekben

Van még néhány dolog, amelyet át szeretnénk térni, mielőtt belekezdenénk a tényleges benchmarking eszközökbe.

  • Fókusz: Amint arról már beszéltünk, a számítógép összehasonlításának több oka is van, és mint ilyen, többféle módja is lehet egy benchmarking program megtervezésének. Bizonyos szoftverek speciális felhasználási esetekre irányulhatnak – például a játékra vagy a standard alkalmazások futtatására. Ezért fontos meghatározni azt az okot, amely miatt összehasonlítani szeretné rendszerét, így kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelő benchmarking eszközt.
  • Alkatrészek: Nem minden benchmark teszt fogja mérni a számítógép összes elemét. Néhányan kifejezetten a processzorra (CPU), mások a memóriára, mások pedig a grafikus kártyára (GPU) összpontosítanak. Biztosan megemlítjük, hogy az egyes szoftverek milyen részeket tesztelnek.
  • Árazás: Végül, ez a lista ingyenes és fizetett programokat egyaránt tartalmaz. Nem szabad azt feltételezni, hogy pusztán azért, mert egy benchmark teszt ingyenes, rossz, mivel egyes tesztek fejlettebbek, mint mások, és a „jobbak” szubjektívek a teszt hatóköréhez. A teszteltektől függően minden egyszerűbb, de mégis intenzív tesztre van szüksége. Megemlítjük, hogy az egyes programok mennyibe kerülnek, valamint azt, hogy van-e bármilyen fizetett szoftver ingyenes verziója.

Általános: PCMark10

A PCMark 10 honlapjának kezdőlapja
UL LLC

Amikor a számítógép általános teljesítményét mérjük, a PCMark10 biztonságos fogadás. Ez egy jól megtervezett eszköz, amely meg tudja mérni a számítógép általános feldolgozási teljesítményét, tárolási sebességét és még a laptopok akkumulátorának élettartamát is. A PCMark10 is könnyen használható, így még akkor sem, ha ez az első merülés a benchmarkingba, nem kellene túl nehéz időt kitalálnia.

A PCMark10 rendelkezik egy kipróbálható ingyenes verzióval, amelynek elég jól kell működnie a legtöbb általános értékeléshez. Hiányzik a fejlett benchmarking tesztek és a testreszabható tesztek, ezért ha ezeket a funkciókat szeretné, szüksége lesz a PCMark10 Advanced Edition-re, amelynek ára 29,99 dollár.

Játék teljesítmény: 3DMark

Pillanatkép a 3DMark teszt képernyőről
UL LLC

A PCMark10 cégtől a 3DMark kifejezetten a játékra és a GPU teljesítményére összpontosít. Valós időben láthatja, hogy számítógépe mennyire képes kezelni a fejlett 3D-s grafikákat és más dolgokat, például a sugárkövetést, valamint részletes teszteket kap a teszt elvégzése után. Akár régebbi játékokat, modern játékokat, akár jövőbeli kiadásokat szeretne játszani, a 3DMark jó képet ad arról, mennyire képes a gépe. A 3DMark többszintű teszteket is biztosít, a normálistól az ultra-beállításokig.

A 3DMark ingyenes verzióval rendelkezik, amely néhány alapteszt mellett elérhető, de ha intenzívebb referenciaértékeket szeretne, akkor a 3DMark Advanced Editionre lesz szüksége, amelynek ára 29,99 dollár.

Sokoldalú: UserBenchmark

UserBenchmark kezdőlap
UserBenchmark

A UserBenchmark egy egyszerű, ingyenes és sokoldalú benchmarking eszköz, amely tesztelheti a számítógép minden darabját a processzortól a RAM-ig. Nagyszerű eszköz, ha frissítést fontolgat, és szeretné tudni, hogy a számítógép mely elemei gyengék. Összehasonlíthatja pontszámát a különböző összetevőkkel a UserBenchmark adatbázisának használatával, hogy megnézze, mely részek jelentik a legnagyobb teljesítménynövelést. Ez egy nagyszerű látogatható oldal is, ha egy számítógép építését tervezi, és szeretné látni a leggyorsabb alkatrészeket.

Mivel ingyenes, a UserBenchmark remek kiindulópont, ha még nem ismeri az összehasonlítást, és csak általános áttekintést szeretne a számítógép számszerűsíthető teljesítményéről.

Hatalmas adatbázis: Geekbench 5

Geekbench 5 honlap
Primate Labs Inc.

Ha szeretné összehasonlítani az összehasonlító pontszámokat több száz különböző eszközzel és alkatrésszel, a Geekbench 5 lehetővé teszi, hogy ezt megtegye. Különböző teszteket képes végrehajtani az általános számítástól a konkrétabb feldolgozási feladatokig. Ezután feltöltheti eredményeit a Geekbench adatbázisba, amely tele van jelentésekkel számítógépekről, telefonokról, táblagépekről és egyebekről. Összehasonlíthatja az egyes részeket vagy az egész összeállítást, hogy teljes képet kapjon arról, hogy a számítógép pontosan hogyan halmozódik fel.

Van egy kevés változat a Geekbench 5-ből elérhető. Az ingyenes verzió az alapteszteket és a feltöltést tartalmazza, a 14,99 dolláros verzió lehetővé teszi az eredmények offline kezelését, a 99,99 dolláros „Pro” verzió pedig különféle speciális funkciókat tartalmaz, például egyedi benchmark tesztek létrehozásának lehetőségét.

A határokig tolva: Cinebench

Cinebench eredmények képernyő
Maxon

A Cinebench-nek egyetlen célja van: Tolja a számítógépet abszolút határaiba, és nézze meg, mi történik. Ez egy megbízható, professzionális eszköz, amelyet ingyen telepíthet, és megnézheti, mire képes valóban számítógépe. A Cinebench kifejezetten a CPU-ra összpontosít, ezért ha játékteljesítményt tesztel, nem ajánlott. Ha azonban tudni szeretné, hogy mennyire erős a processzora, akkor a Cinebench gondoskodik arról, hogy minden magot alaposan teszteljenek a CPU teljesítményének átfogó áttekintése érdekében.

Bizonyos játékok

Square Enix

Listánk utolsó bejegyzése nem egyedi program, hanem inkább általános tipp. Jó néhány PC-s játékhoz benchmarkok kerülnek a dobozból, így előfordulhat, hogy a tesztelés megkezdéséhez nem kell semmi extra. Néhány népszerűbb példa erre a játékok Középfölde: Mordor árnyéka és A Tomb Raider árnyéka, de a modern játékok jó része ezzel jár, innen: Sid Meier Civilizáció VI nak nek Horizon Zero Dawn.

Ezeknek a teszteknek a hasznossága korlátozott, mivel minden játékot másképp optimalizálnak, de mégis jó lehet látni, hogy a számítógépe milyen jól kezeli bizonyos játékokat – különösen, ha már rendelkezik játékokkal, amelyekben ezek a benchmark eszközök találhatók.
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok