Az aranybarna sajttorta aranykora

Avatar admin | 2021.02.10. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Több mint két évvel ezelőtt az újságíró, a receptíró és a TASTE G. régi barátja jött el hozzánk. Daniela Galarza azzal az ötlettel jött hozzánk, hogy írjon a sajttortáról: olyan sűrű, mint az ikonikus New York-i stílus, de esztétikailag ellentmondásos Diddy kedvenc szelete a Junior-tól. A baszk stílusú sajttorta, amelyet Galarza elmesélt történetében:A spanyol égett sajttorta megszegi az összes szabályt, ”Minden bizonnyal beváltja ezt az ígéretet. Szemben a porcelánfehér, gyümölcsös tetejű sajttortákkal, amelyeket manhattani étkezőktől ismerhet, ezt helyette égési réteg koronázza (és néha elszenesedett sütőpapír rajongója veszi körül). A megbarnult külső íze sózott karamellának tűnik, de belül egy szuperlágy központot talál, amely „tócsa a tányéron”, ahogy Galarza megfigyelte.

A cikk feltárta ennek a vizuális találós kérdésnek a forrását, hogy Észak-Spanyolország legyen, konkrétan a San Sebastián La Viña étterem, ahol az ismert cukrászok és ételírók (és a Galarza is) közel három évtizede zarándokolnak. Saját beszámolója érdekében megkóstolta a sajttorta változatait New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és a La Viña-ban. Az egyik szakács, akit szintén érdekelt, Dave Beran volt, aki Spanyolországban megkóstolva a sajttorta egyik változatát, saját elégetettjeivel debütált sajttorta 2015-ben az Alinea forgó előugró részének részeként Következő, később pedig a most bezárt Santa Monica étteremben, a Dialogue-ban.

De csak a Galarza TASTE című története után a baszk sajttorta – és ezzel együtt a sajttorták mint élelmiszercsoport – nagymértékben eljutott a mainstream irányába. Az Ma előadás, Étel és bor, és Jó étvágyat kívánunk az összes publikált eredeti vagy adaptált recept. “Csak nem tudom abbahagyni ennek elkészítését” írta Nigella Lawson tavaly novemberben a BBC Food számára, amikor bemutatta saját készítését. Beran egy „MesterkurzusLos Angeles Times olvasók. Michael Imperioli színész ünnepelte legutóbbi születésnapját eggyel.

Baszk sajttorta recept

A sajttorta olyan éttermekbe is bejutott, amelyek messze túl vannak a Baszk régió határain. A Michelin Guide munkatársa, Rachel Tan digitális szerkesztő arról írt hogyan volt három Michelin-csillagos szakács Michelining baszk sajttorta Michelin-csillagos éttermeiben. Kim Severson, 2021-re jósolva a New York Times tavaly decemberben a baszk sajttortát „az év íze”, Miután Szingapúrban lágy ételként észlelte, és szerinte a következő néhány hónapban néhány baszk sajttorta születésnap lesz. “Úgy tűnt, hogy minden japán Instagrammer, akit követtem, megosztotta ennek a sajttortának a verzióját” – írta Namiko Hirasawa Chen részletes történet a blogján, Csak egy szakácskönyv. És igaz, a baszk sajttorta Japánban és Koreában, valamint New York-i Koreatown-ban landolt Kis Grace Pékség. Annyira népszerű egy japán stílusú baszk sajttorta a San Francisco-öböl térségében, hogy az emberek a fagyasztott tészta bootleg változatát árulják? természetesen.

Ezek a fejlemények arra gondoltak, hogy jó lenne felhívni Galarza barátomat, hogy vegye rá, hogyan jutottunk el ide, és hallhasson új munkatárs írói munkájáról a washingtoni posta és hamarosan megjelenő hírlevelét (nézze meg a TASTE hírlevelében található linkeket). „Amikor először hallottam erről a sajttortáról, és folyamatosan hallottam róla, olyan voltam, mint:„ Igen, igen, a sajttorta sajttorta ”, és akkor véletlenül Londonban voltam, és a repülőjegyek Spanyolországba szuper olcsók voltak, szóval Úgy voltam vele, hogy „ki kell próbálnom ezt a dolgot” – mondja, hozzátéve, hogy amikor megérkezett a La Viñába, a hely természetesen bezárt. Hosszú történet: Az újságírók ravaszak, és a sajttorta elkészült. – Ez igazán különleges, a textúra, a tapintás és a szín együtt működik. És egyértelműen sokan egyetértenek.

Itt van eredeti baszk sajttorta adaptáció ez a Galarza történetével együtt futott 2019-ben. Megkerestük Laurie Ellen Pellicanót, a San Francisco-i Tartine Bakery korábbi főséfét és a crack receptek fejlesztőjét, egy kis kihívással: Hogyan méretezheted le a hatalmas baszk sajttortát, hogy egy vagy kettő? Neki kapott recept, amely okosan használja a muffin ónt, nagyon elképesztő.

Felhívásom után Galarza tanácsát kértem a baszk sajttorta kezelésével kapcsolatban. “Ha nem Philadelphia krémsajtot használ, fennáll annak a veszélye, hogy az állaga nem lesz elérhető” – tanácsolja, és elmagyarázza, hogy a Philly márka ínyei és stabilizálói megfelelnek a sajttorta készítéséhez. Ezenkívül ellentmond a sok sütési tanácsnak, azt mondja: “Az összetevőknek hidegnek kell lenniük.” És ha ez egy kicsit ijesztő érzés, mindig ott van a Goldbelly útvonal. Az austini cukrász, Tavel Bristol-Joseph fog küldj egyet az ajtódhoz.


Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok