Az Audeze Mobius csodálatos PC-s fülhallgató, de nem túl jó – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.16. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Audeze Mobius fülhallgató
Michael Crider

A számítógéphez tartozó fejhallgatók általában kétféle ízben kaphatók: játékspecifikus kialakításúak és azok, amelyek az audio minőségére összpontosítanak. Az Audeze igyekszik a tortáját megenni és a Mobiusszal is megenni, amely nagyjából minden lehetséges funkciót tartalmaz, amire mind a játékosok, mind az audiofilok vágyhatnak. Sajnos az egész kevesebb, mint a részek összege.

A Mobius hozza sík mágneses meghajtók, az audiofil minőség csúcsa, a játékokra összpontosító vezeték nélküli fülhallgatóhoz. Ez is csak annyi, annyi más funkcióval rendelkezik, amelyet elvárhat egy csúcskategóriás játékvezető-fejhallgatótól: vezeték nélküli Bluetooth, levehető mikrofontartó és 7.1 térhatású hang, amelyet szoftveresen virtualizálnak. Van még valami, amit még nem láttam, legalábbis egy felülvizsgálati egységben: a helyzeti fejkövetés, a la egy dedikált VR fülhallgató. Az Audeze szerint egyedülálló rendszere lehetővé teszi a hang pontosabb lokalizálását.

De azt gondolom, hogy ez a fülhallgató a konyhai mosogató megközelítés áldozata. Noha a kiválótól a pusztán járhatóig terjed, mindez együttvéve a Mobius-t nehézkes fejhallgató-bestiává teszi, amelyet nehéz hatékonyan használni akár intenzív játék közben, akár alkalmi hangzás esetén. 400 dolláros kiskereskedelmi áron a Mobius-t nehéz ajánlani, hacsak nem feltétlenül rendelkeznie kell a lehető legjobb minőségű illesztőprogramokkal, amelyek elérhetőek egy játék fülhallgatóban. Ha mégis megteszi, az általánosabb használat érdekében el kell hagynia a hiányosságait.

A fülhallgató használata

A Mobius egy masszív, fül körüli fülhallgató, amely még a méretes dinnyémön is nagy és nehéz. Noha a külső felületek többsége műanyag, matt felülete és visszafogott megjelenése prémium konstrukciót és a részletekre való odafigyelést jelez. Azok a hatalmas fülbevalók és a hozzá rögzített memóriahab-párnák kissé keskenyednek az alján, így a fülhallgató egy nagyon meghatározott helyzetben nyugodhat a fején.

A Mobius nehéz. 12,4 uncia, még a Sony WH-atev3rs-em is könnyűnek érzi magát – és máris a terjedelmes oldalon állnak. Van értelme: A keret belsejében teljesen masszív 100 mm-es sík mágneses meghajtók, áramköri kártyák és akkumulátorok vannak a Bluetooth működéséhez, valamint néhány extra hardver a 3D-s fejkövetéshez. De nincs megkerülve az a tény, hogy ez a dolog óriási – néhány óra múlva akár egy kis nyaki megerőltetést is érezhet, ha még nem szokott hozzá egy nehéz fejhallgatóhoz. A fején lévő merev „szorító” érzés nem segít.

Audeze Mobius fülhallgató és párna
Michael Crider

A kialakítás az összes portot és interakciót a bal fülhallgatóra taszítja, ami nagyra értékelhető, mivel soha nem kellett azon gondolkodnom, melyik oldalhoz kell nyúlnom, amikor menet közben beállítom. De ez azt jelenti, hogy meglehetősen sok van a fejed bal oldalán: A rugalmas fém mikrofon gém és annak bevágott nyílása mellett USB-C-vel rendelkezik a töltéshez, és közvetlen adatkapcsolattal rendelkezik, egy szabványos fejhallgató-csatlakozóval , dedikált tárcsák a fülhallgató és a mikrofon hangerejéhez, valamint egy 3D váltógomb. A nagy lapos oldalon található a bekapcsológomb és a mikrofon vezérléséhez szolgáló be- és kikapcsoló – szerencsére nem találhatók érintőpanelek vagy csúsztatógombok.

A fülhallgató szuper méretű dobozban van, benne (szinte) minden, amire csak vágyhat. A fülhallgatón és a mikrofonon kívül USB-C-C és C-A-kábeleket, fejhallgató-kábelt kap az analóg működéshez és egy puha utazótáskát. Van egy jókora felhasználói kézikönyv (érthető, mert rengeteg szolgáltatást tartalmaz), egy majdnem akkora jótállási füzet és egy kártya betét, amely a számtalan kezelőszervet fedi le.

Audeze Mobius csomagolás
Audeze

Van néhány dolog, amelyet nem talál a dobozban: dedikált vezeték nélküli hardverkulcs (meglehetősen szabványos játékvezérlők számára, a Bluetooth lemaradásának elkerülése érdekében) és egy kemény tok. Kiábrándító kizárás egy ilyen drága headsetnél, de akkor mégsem igazán utazásra tervezték. És ha megnézi a csomagolást és a kézikönyvet, észreveszi, hogy az „ANC” vagy a „zajszűrés” említés feltűnően hiányzik. Furcsa választás, a többi funkciót figyelembe véve.

Hang

Először tegyük ezt ki az útból: A Mobius a legjobb hangzású játék headset, amit valaha hallottam. Szintén a legjobb egyenes fejhallgatók közé tartozik, amelyeket valaha számítógéppel használtam, és kihajoltam Sennheiser nyitott hátú tervei a tiszta hallgatási boldogságért.

A legjobban a középkategóriában teljesít, kristálytiszta, testtel teli hangokat ad. Ennek a fülhallgatónak a használatakor olyan apróságokat figyeltem meg a teljesítményben és a játék tervezésében, amelyek még soha nem voltak. Ez nem azt jelenti, hogy hiányzik a magas és a mély hang: Bár nem kapja meg azokat a fogakat csörgő alacsony hangokat, amelyekre szükség lehet, ha érdekli ezeket a zenei műfajokat vagy pulzusokat dübörgő filmsorozatok, a vezetők még mindig csodálatos.

Audeze Mobius csatlakozó kábelekkel
Balról jobbra: mikrofon tartó, USB-C adat / töltéshez, fejhallgató kábel. Michael Crider

Ekkor használja az USB vagy a fejhallgató kábel csatlakozását. A zene vagy a játék hangjának Bluetooth-on keresztüli szivattyúzása tisztán hallja a tömörítést. Ez korlátozza a szabványt, természetesen nem a fülhallgatót. De a Mobius használata Bluetooth módban a minőségi hardverek gonosz pazarlásának tűnt, ezért gyorsan letelepedtem a vezetékes hallgatásban, időm nagy részében. Vezeték nélküli módban sem támogatott a térhangzás.

Csak egy dolog rontotta el a hallgatási élményemet: tartósan kattogó hang hallatszott a jobb fülhallgatóból. Némi kísérletezés után azt tapasztaltam, hogy fizikai – valamely belső komponens egy másik komponenshez dörzsölődik. Audeze küldött nekem egy helyettes Mobius-t, de a probléma továbbra is fennáll. Leginkább zene vagy játék közben nem észrevehető, de ide kell tennem.

Mikrofon

Audeze Mobius mikrofon gém
Michael Crider

Maga a fülhallgató hangminőségével ellentétben a mikrofon csak átjárható. Munkatársaim azt mondták, hogy a fülhallgató használatával laposnak és élettelennek tűntem a heti videohívásaink során, ami sokkal észrevehetőbb, mint akár a Sony fülhallgatóm Bluetooth-on keresztül. Természetesen, ha a hangminőség megszállottja vagy, valószínűleg már dedikált USB-mikrofont használsz. De ez egy nagyon alacsony pont ebben a nagyon drága berendezésben.

Interakció és az akkumulátor élettartama

A Mobius használata lényegesen kevésbé volt hasznos, mint pusztán hallgatni. Már említettem, hogy milyen nehéz, ami elkerülhetetlen lehet, figyelembe véve az ottani összes technikát. De csak a vele való interakció jelent valami fejfájást.

A Mobius vezérlése a bal oldali fizikai vezérléssel gondot jelent. Nagyon nehéz megkülönböztetni a hangerő és a mikrofon hangerő gombjait. Ha ez megtörtént, rájön, hogy örökké tartanak a tényleges kiigazításhoz: 51 fordulatig tartott, amíg 0-ról 100-ra léptem a Windows rendszeren. Ezt a szoftverben nem lehet módosítani.

Audeze Mobius irányít
Michael Crider

A kis bekapcsológombot nehéz megtalálni az ujjával. Miután ezt megtette, három másodpercig nyomva kell tartania a bekapcsoláshoz … de öt másodpercig a kikapcsoláshoz. Ez egy apró kiigazítás, amelyet az agyad nem igazán számláz. Egy gombnyomással a zene lejátszható vagy szünetel. Kétszer koppintottam rá, arra számítva, hogy ez az oldalra szerelt gomb pálya előre / hátra gombként duplázik … de nem. Ez a funkció tulajdonképpen be van építve a hangerő és a mikrofon hangerejének kerekeibe, amelyek úgy kattannak be, mint egy egér kerék.

Ez hihetetlenül kínos egy olyan kezelőszervben, amelyet fizikailag nem láthat, és ne felejtse el, hogy a fejéhez van kötve. A műsorszám megváltoztatásához be kell nyomnia a hangerőt és görgetnie kell, amíg nem tartja. De a mikrofon kerekére kattintva megváltozik az equalizer beállítása, vagy hosszan megnyomva az audio profil sztereóból 7.1-re változik. Mindez két keréken van, amelyek azonosnak érzik magukat és közvetlenül egymás mellett vannak.

Audeze Mobius mikrofon némító kapcsoló
Michael Crider

A 3D gomb „központosíthatja” a virtuális térhangzást, de duplán kattintva megváltoztatja a fejhallgató hangbemenetét az USB, a Bluetooth és a fejhallgató kábel között. Hosszan nyomva engedélyezi vagy letiltja a 3D audio funkciót, amire számítottam egy rövid megnyomáskor. Legalább a mikrofon némítása csak egy ki-bekapcsoló, így lehetetlen tévedni.

Röviden: Ennek a dolognak a vezérlése rendetlenség. Nagyon nehéz fejhallgatóval és a hirdetettnél rövidebb Bluetooth akkumulátor-élettartammal kombinálva (körülbelül 6-7 órát kaptam, amikor a csomagolás 10-et ír), a Mobius feladata volt bármi más, csak mozdulatlanul ülni és zenét hallgatni.

Szoftver és 3D audio

A Mobius a legjobban az Audeze HQ-val, a vállalat szoftvercsomagjával használható. Ez lehetővé teszi a hangszínszabályzó módok, a frissítő firmware beállítását, az akkumulátor élettartamának megtekintését stb. De úgy tűnik, hogy a szoftvert leginkább az érdekli, hogy kipróbálja a 3D audio funkciót. Ne feledje, hogy ez különbözik az 5.1 és 7.1 hangtól: Térhatásról beszélünk, amely becsapja az agyadat, amikor azt gondolják, hogy egy sztereó jel egy adott helyről érkezik.

Audeze HQ szoftver, 3D nyomkövetés

Ez szép. Nyomon követi a fej mozgását, és beállítja a meghajtók hangját és hangerejét, mintha a hang forrása közvetlenül előtted lenne, és egy 3D térben mozogna. A fej fejének fizikai méretei rendelkezésre állnak, és megkönnyítik a mellékelt papír vonalzót, amely körbefedi a fejét.

Csak nem látok okot arra, hogy ezt valóban felhasználjam a mindennapi hallgatásom során. Persze, ez a hardver megbolondíthatja az agyamat, amikor azt gondolom, hogy énekes áll előttem, és egy koncert helyszínén mozogok. De nem akarom ezt tenni: Megtöri mind a zene, mind a játékok elmerülését, amelyeket gondosan állítanak elő azzal az elvárással, hogy a fejhallgató vagy a hangszóró ne mozogjon.

Audeze HQ szoftver, hangszínszabályzó

Ennek ellenére Audeze mindenben benne van ebben a technológiában. Nemcsak a 3D audiorendszer figyelmes hangolása, sőt, akár virtuális fejének megtekintése valós időben, mint manöken, a billentyűzet műveleteit fejmozdulatokkal “gesztusokhoz” is kötheti. Tehát például balra vagy jobbra döntheti a fejét (ezen a “zavaros kutya” módon) a Q vagy E aktiválásához a billentyűzeten. Még egyszer, ez nagyon klassz … Csak nem látok olyan lehetséges helyzetet, amelyben használni szeretném.

Ráadásul a Windows szoftver szokásos „gamer” esztétikája van. Bár ez nem a legrosszabb, amit láttam, mégis feleslegesen zavaró és elfoglalt. Nem vagyok rajongó.

Csak az Audiophile Gamers

Bármennyire is szívesen mondanám, hogy takarítson meg minden fillért erre a 400 dolláros fülhallgatóra, nem tehetem. Ha audiofil vagy, akkor valószínűleg már van egy sík mágneses dobozod, amely megfelel a Mobiusnak, vagy megveri a hangminőséget, mint Audeze saját LCD-1-je vagy drágább lehetőségek. Persze, a Mobius vezeték nélküli, de a Bluetooth használata amúgy is csökkenti a hangminőséget és a képességeket.

És ha játékos vagy, akkor valószínűleg nem törődsz annyira a lenyűgöző hangminőséggel, mint olyan funkciókkal, mint a jó kommunikáció (nem a Mobius erős választása), a könnyű használat (nem), a vezeték nélküli akkumulátor élettartama (nem ), a kényelem (nem) vagy az alacsony késési módok (a sebesség). Őszintén szólva nincs sok oka annak, hogy a játékosok egyáltalán fontolóra vegyék ezt a fülhallgatót, ha a HyperX és a SteelSeries több lézerre koncentráló termékkel rendelkezik, és még a legdrágább opcióik is csak a költségek felét jelentik. Az a fizikai tökéletlenség, amellyel a nagyon drága fülhallgató két különböző változatánál találkoztam, nem segít.

Audeze Mobius egérrel és billentyűzettel
Michael Crider

A Mobius szoftverben és a dokumentációban annyira ragaszkodó 3D-s audio trükk nagyon jó, és lehet, hogy rendelkezik alkalmazással a VR-ben … azzal a különbséggel, hogy ezt a fülhallgatót nem használhatja VR-kijelzővel együtt. Más alkalmazásokban ez egy ügyes trükk, de inkább figyelemelterelőnek, mint magával ragadónak találtam.

Ha feltétlenül rendelkeznie kell egy térhatású fejhallgatóval, sík mágneses meghajtókkal és a vezeték nélküli kapcsolat lehetőségével, a Mobius megfelel a számlának, és ez egy tetemes számla. Mindenki más számára, minden más résen, amelyhez ez a termék csak enyhén ért, vannak jobb lehetőségek.
Source link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok