Az autó kormányának feloldása

Avatar admin | 2021.01.23. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan oldja fel a gépkocsi kormánykerékét

Fénykép: Alexandru Nika (Shutterstock)

Lehet, hogy valaki, aki ismeri autója minden részletét és jellemzőjét, büszke arra, hogy mindent tud, amivel a gépe képes. Vagy talán csak egy dolog vezet el A-ból B-be, és minden egyes bejutáskor bepattintja a kulcsot a gyújtásban, elfordítja és reméli a legjobbat (hacsak nincs olyanja, amelyik egy gombnyomással indul, de az egy másik történet).

Ha a második kategóriába tartozik, akkor olyan helyzetbe kerülhet, amikor úgy tűnik, mintha a kormánya valahogy elakadna. Hiába próbálod megfordítani, nem mozdul. Ez idegesítő.

De a jó hír az sok ilyen helyzetben egyszerűen a kormányzár reteszeléséről van szó: sok jármű beépített biztonsági funkciója. Itt van, mit kell tennie, ha ez megtörténik.

Mik a kormányzárak?

Vannak különböző típusú kormányzárak, de a mai napig tág kategóriákba soroljuk őket: azokba, amelyek az autó kialakításának részét képezik (még akkor is, ha nem veszik észre), és a külső zárakra, amelyeket külön vásárolnak meg, és amelyek biztosan nem hiányozhatnak, mint pl. A klub.

Ha van beépített kormányzárja, de nincs tisztában azzal, hogy van, akkor jó eséllyel valamikor aktiválja azt anélkül, hogy észrevenné.

Így történhet meg, per Tony Markovich a The Drive-nál:

A kormányzárak aktiválhatók, amikor kilép a járművéből. Egyes autókon ez úgy érhető el, hogy elfordítja a kereket, miután lekapcsolta az autót és eltávolította a kulcsot. Ha a retesz be van kapcsolva, a kerekek egy balra vagy jobbra kanyarodnak, tehát ha egy bűnöző be tudja indítani az autóját, csak nagyon széles körben halad. Szívó!

Mit kell tenni

Szerencsére ez egy gyors megoldás, amelyhez nincs szükség semmilyen eszközre vagy készségre. Itt vannak Markovich utasításai:

  1. Helyezze be a kulcsát.
  2. Tegyen nyomást a kulcs elfordítása felé, és tartsa fenn ezt a nyomást.
  3. Hajtsa a kormányt balra vagy jobbra, vagy fel és le.
  4. Addig kuncog a kulcs, amíg meg nem fordul.
  5. Kapcsolja be az autóját, kész.

Azt is megjegyzi, hogy ha problémái vannak a kulcs be- és kihúzásával a gyújtásba, akkor valószínűleg a porszennyeződés és a piszok a gyújtókamrába kerül idővel, és ragacsossá vagy fagyottá teszi. Ebben az esetben Markovich a WD-40 vagy grafit után nyúlás helyett Tri-Flow kenőolaj vagy 3-az-egyben száraz kenőolaj használatát javasolja.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok