Az, hogy jól alszol, mennyivel fontosabb lehet – LifeSavvy

Avatar admin | 2021.01.15. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő fehér ágyneműben alszik.
Kamil Macniak / Shutterstock

A mentális egészség összetett és az alvástól az étrenden át a testmozgásig mindenhez köthető. Mindezek mellett azonban a minőségi alvás lehet a legjobb módja annak javítására.

Egy új tanulmányban a kutatók 1100 18-25 év közötti embert kérdeztek meg alvás-, étrend- és testmozgási szokásaikról, majd elvégeztek egy felmérést, amely felmérte a mentális egészséget.

Megállapították, hogy az alvás legyőzte a jó szellemi egészséget a testmozgás és az étrend mellett, de nem ez volt az egyetlen érdekes apróság. Valószínűleg ezt már hallotta szükséged van egy bizonyos óraszámra, de inkább az alvás minősége számít, ha a mentális egészségről van szó.

A nyilatkozat ben Ma, Shay-Ruby Wickham, a tanulmány vezető szerzője és az új-zélandi Dunedin-i Otago Egyetem Otago Orvostudományi Egyetem doktorandusz hallgatója kifejtette: „Bár láttuk, hogy mind a túl kevés alvás – kevesebb, mint nyolc óra – sok alvás – több mint 12 óra – magasabb depressziós tünetekkel járt – az alvás minősége jelentősen felülmúlta az alvás mennyiségét a mentális egészség és jólét előrejelzésében. “

Ha a teljes tanulmányt el akarja olvasni magának, megtalálhatja a Határok a pszichológiában.
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok