Az Outlook kényszerítése az e-mailek helyesírás-ellenőrzésére, mielőtt elküldenék őket

Avatar Gadam | 2021.01.26. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft Outlook logó

Ha a tökéletes helyesírás nem az Ön szakterülete, akkor a professzionális megjelenésű e-mailek egy aknamező lehet. Senki sem szeretné, ha a kommunikációjában helyesírási hibák maradnának, ezért hagyja, hogy a Microsoft Outlook segítsen az e-mailek helyesírás-ellenőrzésével, mielőtt elküldenék őket.

Az e-mailben szereplő helyesírási hibák kezelésének legjobb módja nem az, hogy azokat eleve elköveti, és ennek érdekében az Outlook segíthet. A Microsoft Outlook kliens rendelkezik egy olyan beállítással, amely a helyesírás-ellenőrzést a „Küldés” gombra kattintás után kényszeríti. Ha nem talál hibát, az e-mailt a szokásos módon küldi el. Ha helyesírási hibát találnak, az Outlook lehetőséget ad az e-mail elküldése előtt kijavítani.

A beállítás bekapcsolásához nyissa meg az Outlook asztali alkalmazást, és kattintson a Fájl> Beállítások elemre.

A "Lehetőségek" menüpontot.

A Mail> Üzenetek írása szakaszban jelölje be a „Mindig ellenőrizze a helyesírást elküldés előtt” jelölőnégyzetet.

A "Küldés előtt mindig ellenőrizze a helyesírást" választási lehetőség.

Kattintson az „OK” gombra a jobb alsó sarokban az „Opciók” panel mentéséhez és bezárásához.

A "rendben" gombot a "Lehetőségek" panel.

És ennyi van benne. Most, amikor egy helyesírási hibával rendelkező e-mailre kattintunk a „Küldés” gombra, a Microsoft Outlook felveszi azt, és lehetőséget ad számunkra a változtatásra.

Helyesírási hibát szedett össze a helyesírás-ellenőrző.

Ha észrevesz valamit az e-mailben, amelyet a helyesírás-ellenőrző még nem vett fel, és meg akarja változtatni, kattintson a „Mégse” gombra.

A "Megszünteti" gombot a helyesírás-ellenőrzőn.

Ez megnyitja a párbeszédpanelt, amely lehetővé teszi az e-mail küldésének törlését. Kattintson a „Nem” gombra az e-mail küldésének leállításához.

A "Mindenképpen küldd?" párbeszéd.

Figyelem: A helyesírás-ellenőrző nem rossz szavakat vesz fel, csak nem megfelelően írt szavakat. Tehát ha a „Geek” szót akartad beírni, de a „görög” szót írtad be, akkor a helyesírás-ellenőrző nem veszi fel, mert a „görög” helyesen írt szó.

Ez azt jelenti, hogy a helyesírás-ellenőrző csak a helyesírási hibákat tudja megakadályozni, az írási hibákat nem. Ha biztos akar lenni abban, hogy az e-mailjei helyesen vannak megírva, akkor erre a legjobb mód az, ha lektorálja őket, mielőtt a „Küldés” gombra kattintana.
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it