Az Xbox Series X vagy S megjelenésének és hangulatának testreszabása

Avatar admin | 2021.03.14. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Xbox-vezérlő, a háttérben Xbox Series X-vel
Alex Van Aken / Shutterstock.com

Az Xbox irányítópultjának megjelenésének és hangulatának testreszabása nem csupán egy színskála beállítása vagy egy profilkép kiválasztása. Rögzítheti a játékokat, felgyorsíthatja a bejelentkezéseket és megváltoztathatja a felhasználói felület elrendezését is. Ezek a tippek az Xbox X sorozatra, az Xbox S sorozatra és még az Xbox One-ra is vonatkoznak.

Állítsa be a témát, a hátteret és a színt

Az Xbox megjelenés testreszabásának három alapvető szempontja van: a téma, a háttérkép és a felhasználói szín.

A téma megváltoztatása egyszerű áttérés a világos és sötét Xbox irányítópultról. Megváltoztatásához indítsa el a Beállításokat. Ezután az Általános részben válassza a „Testreszabás” lehetőséget, majd a „Téma és mozgás” lehetőséget. Választhatja az „Ütemezett” beállítást is, amely dinamikusan megváltoztatja a témáját a napszaknak megfelelően.

Állítsa be az Xbox témát

Ugyanezen a Testreszabás menü alatt megtalálja a „Saját szín és háttér” beállításokat. A választott szín megváltoztatja az irányítópult akcentusának színét, beleértve az esetleges értesítések (például az előugró ablakok) háttérszínét, ezért válasszon valamit, amelyet nem zavar a játék közben látni.

A felhasználó színének és hátterének módosítása

Számos dinamikus háttér közül választhat ugyanazon menü alatt, amelyek közül sok tükrözi az Ön felhasználói színválasztását. Választhat egyszínűek, a Microsoft által biztosított játékfestmények, eredmények, az Ön által választott egyéni kép vagy egy elkészített képernyőkép közül is.

Xbox dinamikus hátterek

Használjon USB-meghajtót az egyéni kép háttérként történő beállításához. Először keressen meg egy képet, és másolja azt egy NTFS-formátumú USB-meghajtóra. Helyezze be az USB-meghajtót az Xbox-ba, és indítsa el a Media Player alkalmazást. Keresse meg a használni kívánt képet, majd nyomja meg a Menü gombot a vezérlőn, és válassza a „Beállítás háttérként” lehetőséget.

A Csoportok segítségével rendezheti a játékokat és az alkalmazásokat

Csoportokba rendezheti játékgyűjteményét (beleértve a Game Pass címeket is). A csoportok segítségével gyorsan elérhet akár 40 elemet, beleértve az alkalmazásokat is. Ezek az Xbox útmutatón keresztül érhetők el (a vezérlő Xbox gombjának megnyomásával érhetők el), és a fő műszerfalra is rögzíthetők.

Csoport létrehozásához nyomja meg az Xbox gombot. A fő lapon válassza a „Saját játékok és alkalmazások” lehetőséget. Itt lesz egy „Új csoport létrehozása” lehetőség, tehát folytassa és válassza ki. Innen nevet adhat a csoportjának, majd hozzáadhat akár 40 elemet is.

Lásd: Csoportok az Xbox útmutatóban

Új csoportja a „Saját játékok és alkalmazások” részben található útmutató segítségével érhető el. További módosításokat végezhet a csoportjain a teljes „Saját játékok és alkalmazások” menüben. Érdemes lehet csoportosítani a játékokat műfaj szerint, vagy létrehozni egy csoportot a jelenleg még játszott játékokhoz, vagy egy csoportot a lemaradásához. Légy kreatív!

Csoportok rögzítése és az Irányítópult testreszabása

Az Xbox irányítópultján az elrendezés testreszabásához megnyomhatja a vezérlő Nézet gombját (azt, amely két doboznak átfedésnek tűnik). Elemeket eltávolíthat az X gombbal, elemeket áthelyezhet az A gombbal, vagy a dolgok felcseréléséhez választhatja az „Add more to Home” lehetőséget.

Testreszabhatja az Xbox Home alkalmazást

Itt csoportokat is rögzíthet játékokkal, ami megkönnyíti az összes kedvenc elérését anélkül, hogy az irányítópult tetején található „utoljára játszott” menüre kellene támaszkodnia.

Rögzítsen egy csoportot az Xbox Home-ra

Egyéb elemek, amelyeket rögzíthet, tartalmazhat egy Game Pass modult, amely megmutatja az újdonságokat, a Microsoft Store-ot az eladásokkal és új kiadásokkal kapcsolatos információk megtekintéséhez, ismerősei profilját, hogy lássa, mire készülnek, vagy egyes játékokat, amelyekkel gyorsan játszhat lásd a folyamokat és a kapcsolódó médiákat.

Testreszabhatja az útmutatót

A Guide az a gyorsmenü, amely akkor jelenik meg, amikor megnyomja a vezérlő Xbox gombját. Füleket válthat az LB és RB lökhárító gombjaival, sőt megváltoztathatja a fülek megjelenési sorrendjét is.

Testreszabhatja az Xbox útmutatót

Ehhez nyomja meg az Xbox gombot, és lépjen a „Profil és rendszer” fülre (amelyet a felhasználói kép jelez). Válassza a „Testreszabás testreszabása” lehetőséget, majd az A gombbal rendezze át úgy, ahogyan azt jónak látja. Ha összezavarodik, és nem tudja biztosan, hogy hol vannak a dolgok, nyomja meg a „Visszaállítás az alapértelmezetthez” gombot, hogy visszatérjen oda, ahol volt.

Kapcsolja össze a vezérlőt a profiljával

Az Xbox irányítópultjának egyik legjobb tulajdonsága, hogy összekapcsolhatja a vezérlőt egy profillal. Ez azt jelenti, hogy a vezérlő bekapcsolásakor a profil automatikusan bejelentkezik, és készen áll a használatra. Nagyszerű módja annak, hogy gyorsan belekezdjünk a többjátékos játékokba. Fantasztikus azoknak a játékosoknak is, akik egy adott vezérlőt preferálnak (mint az Elit).

Testreszabhatja az Xbox vezérlőt

A vezérlő és a profil összekapcsolásához először indítsa el az Xbox beállításokat. Ezután az „Eszközök és csatlakozások” részben válassza a „Kiegészítők” lehetőséget. Válassza ki a hozzárendelni kívánt vezérlőt, majd nyomja meg az ellipszis „…” gombját. A következő menüben kiválaszthatja a „Hozzárendelés” opciót, kiválaszthat egy profilt, valamint használhatja az „Ez a vezérlő bejelentkezik” beállítást az automatikus bejelentkezés beállításához.

Vezérlő hozzárendelése a felhasználóhoz

Ez akkor működik a legjobban, ha különböző stílusú vagy színű vezérlőkkel rendelkezik, de minden megkülönböztethető mod (matricával, festékkel, bármi mással) működni fog.

Változtassa meg a játékosképét

A gamer kép az a kép, amely a felhasználóneved mellett jelenik meg, amikor bejelentkezel. A játékok gyakran a neved mellett jelenítik meg a felhasználói képedet többjátékos és egyjátékos módban.

Képének megváltoztatásához nyomja meg az Xbox gombot, és lépjen a „Profil és rendszer” fülre. Válassza ki a profilját, majd a „Saját profil” elemet. Ezután nyomja meg a „Profil testreszabása” gombot, és válassza a „Gamerpic módosítása” lehetőséget.

Kiválaszthat egy képet a bemutatott választékból, feltöltheti saját egyéni képét, vagy képet készíthet az avatárról. Ha még nem rendelkezik avatárral, először be kell állítania egyet.

Válasszon egy gampicot (vagy töltse fel a sajátját)

Az Xbox játékképét mobileszközén keresztül is megváltoztathatja. Ez a rugalmasabb lehetőség, ha van olyan egyedi képe, amelyet használni szeretne, és amely már az iPhone vagy az Android okostelefonján található. Ehhez töltse le az Xbox alkalmazást iPhone vagy Android rendszerre, és jelentkezzen be.

Az alkalmazás beállítása után érintse meg a gamer kép ikont az alkalmazás jobb alsó sarkában a Profil fül megjelenítéséhez. Most érintse meg a játékos képét, és válasszon a választás közül. A lista első ikonja lehetővé teszi, hogy képet töltsön fel közvetlenül mobileszközéről.

Állítsa be az Xbox Avatart

Az avatar lényegében 3D-s modellje. A Microsoft az Xbox 360 korszakában mutatta be ezt a funkciót, de azóta frissítette az avatarokat. Ha egy ideje (vagy soha) nem rendelkezel Xbox-tal, valószínűleg új avatart akarsz beállítani magadnak.

Ehhez nyomja meg az Xbox gombot, és válassza a „Saját játékok és alkalmazások” lehetőséget, majd a „Mindet látni” lehetőséget. Szűrés az „Alkalmazások” szerint, majd indítsa el az Xbox Avatar Editor alkalmazást. Az alkalmazás végigvezeti Önt az avatar létrehozásának folyamatán, lehetővé téve az avatar tetszés szerinti beállítását.

Xbox Avatar szerkesztő

Avatárod a barátok számára látható lesz, és néhány véletlenszerű helyen megjelenik, beleértve a Gamerscore ranglistákat és a Microsoft Jutalmakat. Elég ritka, hogy ha nem állít be egyet, akkor nem marad el igazán (De ki tudja, mi a Microsoft terve a jövőre nézve?).

Az Értesítés előugró ablakok testreszabása

Az Xbox hajlamos értesítésekkel bombázni: elért eredmények, játékletöltések, online elérhető barátok és Xbox jutalmak – mindez néha sokat kaphat. Szerencsére a Beállítások alkalmazásban módosíthatja, hogy mely értesítéseket látja.

Xbox Értesítések beállításai

Menjen a „Beállítások” szakaszba, és válassza a „Értesítések” lehetőséget a módosítások elvégzéséhez. Megváltoztathatja a rendszerbeállításokat és az alkalmazás értesítési beállításait dedikált menükön keresztül, valamint módosíthatja az „Alapértelmezett értesítési pozíció” és az „Értesítés időzítése” beállításokat (tökéletes, ha több időre van szüksége az eredményleírások elolvasásához, mielőtt azok eltűnnek).

Az alapértelmezett beállítás az, hogy minden be van kapcsolva, beleértve az értesítéseket is, amelyek arról szólnak, hogy a képernyőképét feltöltötték (ami a mobileszközön is megjelenik, ha van egy összekapcsolt fiókja).

Tiltsa le az értesítéseket az Xbox-on

Ha túlterheltnek érzi magát, tiltsa le az „Értesítési szalaghirdetések bekapcsolását”, hogy teljesen megszabaduljon az előugró ablakoktól.

Szünet emlékeztető időközök beállítása

Az Xbox testreszabható törlési emlékeztetőket kínál. Menjen vissza a Beállítások> Beállítások elemre, és válassza a „Szünet emlékeztető” lehetőséget, hogy engedélyezzen egy értesítést, amely arról tájékoztatja Önt, amikor egy ideje játszik. Választhat 30 perc, 1 óra, 90 perc és 2 óra között. A rendszer csak akkor veszi figyelembe a számot, ha fut egy játék, ezért az áruházban való böngészés vagy az alapértelmezett műszerfalon nem szerepel.

Szünet emlékeztető időközök engedélyezése

Elrejti e-mail címét az Irányítópultról

Az e-mail cím elrejtése hiánypótló, de elengedhetetlen lehetőség minden közvetítő számára, és mostantól elrejtheti az Xbox-fiókjához társított e-mail címet az irányítópultról. Ezt úgy teheti meg, hogy elindítja a Beállítások alkalmazást, majd a Fiók> Bejelentkezés, biztonság és jelszó elemre megy.

Elrejti Gamertag e-mail címét

Törölje a jelet a „Megjelenítés a kezdőlapon” jelölőnégyzetből, ahol az e-mailje szerepel, hogy elrejtse az információkat az irányítópultról.

Tegyen többet Xboxjával

Akár van Xbox One, vagy újabb Xbox Series konzol, sokkal többet tehet a konzollal, mint amennyire gondol. Ebbe beletartozik a konzol fejlesztői módba állítása egyéni kód futtatásához és PlayStation címek lejátszása (többek között) a RetroArch emulátorban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Xbox Series X vagy S fejlesztői módba állítása
Source link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok