Übercuki bábkészítés házilag zokniból

Avatar Gadam | 2022.12.14. 70 Views 0 Likes 0 Ratings

70 Views 0 Ratings Rate it

bábkészítés házilag

Mosolyt csalnál a gyereked arcára? Ezzel a zokni bábbal könnyedén megteheted. Nézd meg az alábbi tűpontos leírást, hogyan készítsd el házilag. Leírás, képek, videó. Minden adott hozzá.

Bábkészítés házilag: Bemutató videó

Elsőként az egyszerűség jegyében a videós anyagot mutatjuk meg. Mindenképp nézd meg, hogy képben legyél. Ezzel akkor is egyszerűbb dolgod lesz, ha később a leírással haladva akarod elkészíteni a bábot.

Bábkészítés házilag: Leírás

Jöjjenek akkor a konkrét elkészítési lépések egyenként, a lényegre fókuszálva, képes instrukciókkal együtt.

 1. Keress egy tiszta zoknit, amely elég hosszú ahhoz, hogy a karodat is fedje. Egy térdzokni vagy egy térdzokni remekül megfelel erre a célra! A zokni bármilyen színű lehet. Lehet bolyhos vagy sima. Lehet csíkos vagy pöttyös is! Csak arra ügyelj, hogy ne legyenek rajta lyukak.
 2. Csúsztasd a zoknit a kezedre. Ha a zoknit felvetted, formálj C-alakot. Tedd az ujjaid a lábujj részbe. Próbáld meg a hüvelykujjadat a sarokrészbe tenni. Ha nem éred el, dugd be a zoknit a hüvelykujjad és az ujjaid közötti barázdába.
  Nyisd ki és zárd össze a kezed. A zoknidnak hasonlítania kell egy bábura.

  Bábkészítés házilag. Forrás: Wikihow.

   

 3. Egy filctollal a varrás fölé rajzolj két pontot. Ezek lesznek a báb szemei. Ha azt szeretnéd, hogy a bábunak orra is legyen, akkor arra is készíts egy pontot.

 4. Vedd le a zoknit, majd terítsd ki az asztalra. A szemek és az orr jelzései lehet, hogy nem a helyükön vannak, de ez nem baj. Ezért csináltad őket, miközben a zoknit viselted.
 5. Ragassz szemeket a zoknira. Ezt megteheted forró ragasztópisztollyal, textilragasztóval vagy ragasztóval. A tényleges szemekhez használhatsz gombokat, pomponokat vagy guglyszemeket. A szemeket filctollal is felrajzolhatod.
  Ha a bábod lány, rajzolj szempillákat filccel!

 6. Ragassz egy kis pompont a varrás fölé az orr számára. Egy háromszöget vagy kört is kivághatsz filcből, és azt használhatod helyette. Egy gomb is aranyos orr lehet. Ha nincs ilyened, akkor rajzolhatsz helyette orrot!

Forrás és még több bábkészítési megoldás itt: 3 Ways to Make a Sock Puppet – wikiHow


70 Views 0 Ratings Rate it