Beszélgetés értelmi és fejlődési fogyatékos betegekkel a COVID-19 elleni védőoltásról

Avatar Gadam | 2021.08.31. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

1. lépés: Legyen egyszerű.

Ha lehet, maradjon a rövid szavaknál és mondatoknál. Sok ID/DD -vel rendelkező személy szó szerinti módon dolgozza fel az információkat, ezért a legjobb elkerülni a metaforákat és a beszédformákat.

2. lépés: Mutasd meg, hogy figyelsz.

A COVID-19 világjárvány mindenkinek nehéz volt, de az ID/DD-vel rendelkező személyek, beleértve a szüleiket és az ellátást nyújtókat, további kihívásokkal szembesülhetnek.

Mutassa meg betegének, hogy megérti, ha meghallgatja aggodalmait, majd ismételje meg a hallottakat saját szavaival.

3. lépés: Mondja el képekben.

Amikor védő magatartást javasol, például maszkot vagy biztonságos távolságot, használjon szó szerinti, valósághű képeket, hogy segítse pácienseit e viselkedés megjelenítésében.

Ha lehetséges, bontsa le a viselkedést több lépésre, 1 kép segítségével szemléltesse az egyes lépéseket.

A vizuális ütemtervet képekkel is használhatja, hogy segítsen a betegeknek megérteni, mire számíthatnak új helyzetekben.

4. lépés: Vegyen be mindenkit a beszélgetésbe.

Ha a beteg szülőt, gondozót vagy támogató személyt hoz a megbeszélésre, mindenkit vegyen be a beszélgetésbe.

Amikor kérdéseket tesz fel vagy információt oszt meg, mindig beszéljen közvetlenül a páciensével. Ezután keresse fel gondozóját vagy támogató személyét, hogy többet megtudjon, és győződjön meg arról, hogy mindenki ugyanazon az oldalon van.

5. lépés: Ismételje meg a kulcs elvitelét.

Az ID/DD -vel rendelkező emberek számára az ismétlés kulcsfontosságú. Látogatása befejezésekor szánjon időt arra, hogy ismételje meg azokat a fő gondolatokat, amelyeket a betegnek el kell vonnia a beszélgetésből.


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it