Betűtípusfájlok telepítése (és eltávolítása) a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.03.05. 322 Views 0 Likes 0 Ratings

322 Views 0 Ratings Rate it

Windows betűtípusok a kék háttér

A Windows 10 sokakkal szállítható betűtípusok automatikusan települ, de ha grafikai tervezéssel foglalkozik, érdemes többet telepítenie. Alternatív megoldásként előfordulhat, hogy problémás betűtípusokat kell eltávolítania. A betűtípusok telepítésével vagy eltávolításával a Fájlkezelőben olvashat.

Betűtípusok telepítése a File Explorer alkalmazással

Windows 10 rendszeren betűtípusokat telepíthet TrueType (.ttf), OpenType (.otf), TrueType Collection (.ttc) vagy PostScript Type 1 (.pfb + .pfm) formátumban. Ha vannak betűtípusfájlok, amelyeket telepíteni szeretne, tallózzon azok helyére a Fájlkezelőben.

Betűtípusfájl telepítéséhez kattintson a jobb gombbal a betűkészletfájlra a Fájlkezelőben, és válassza a „Telepítés” (csak a felhasználói fiókhoz történő telepítéshez) vagy a „Telepítés minden felhasználó számára” lehetőséget (az egész rendszerre telepítéshez) a menüből. Megjelenik.

Tipp: Ha letöltött egy betűtípust, és nem látja a „Telepítés” opciót, akkor előfordulhat, hogy a fájl egy archívumban van, például ZIP-fájlként. Muszáj lesz bontsa ki az archívum tartalmát hogy telepítse.

Kattintson a jobb gombbal a betűtípusfájlra, és válassza a lehetőséget "Telepítés."

Miután rákattint a „Telepítés” gombra, egy kis felugró ablak jelenik meg, amely megmutatja a telepítés folyamatát.

Alapvetően, ha az összes felhasználó számára telepíti a betűtípust, a Windows bemásolja az imént kiválasztott fájlt C:WindowsFonts, amely a rendszer betűtípus mappája.

Betűtípusok telepítése Windows 10 rendszerben.

Ezt követően az új betűtípus használható lesz.

Alternatív megoldásként, ha betűtípust telepít az egész rendszerre, megnyithatja C:WindowsFonts és húzza a telepíteni kívánt betűtípus fájlt közvetlenül abba a mappába.

Betűtípusok eltávolítása a File Explorer segítségével

Fontos a betűkészletek törlése vagy eltávolítása a Windows 10 rendszerben a File Explorer segítségével is. Először keresse meg a Windows Betűtípusok mappát. A gyors eléréshez nyissa meg a File Explorer ablakot, illessze be az elérési utat C:WindowsFonts az ablak tetején található címsávba, és nyomja meg az Enter billentyűt.

Miután megnyitotta, keresse meg a törölni kívánt betűtípust a mappában. Válassza ki a törölni kívánt betűtípust, majd kattintson az eszköztár „Törlés” gombjára. (Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a betűtípusfájlra, és válassza a menüből a „Törlés” lehetőséget.)

Figyelem: A betűtípus törlése előtt feltétlenül győződjön meg arról, hogy el akarja távolítani. Miután eltávolította, a betűtípusfájl nem kerül a Lomtárba – örökre eltűnik.

Betűtípus törléséhez válassza ki a listából, majd kattintson a gombra "Töröl."

A Windows megjelenik egy megerősítő ablak, amelyben megkérdezi, hogy biztos benne. Kattintson az „Igen” gombra.

Kattintson a gombra "Igen" a betűtörlés megerősítéséhez.

A betűtípus törlődik. Ismételje meg ezeket a lépéseket bármely más törlendő betűtípussal. Csak vigyázzon, hogy ne töröljön semmi fontosat.

A betűtípusok kezelésének másik módja

Ha nem érzi jól a betűtípusokat a File Explorerben, akkor az is lehetséges kezelheti a Windows 10 betűtípusokat a Beállítások segítségével. Csak nyissa meg a Beállításokat, és keresse meg a Testreszabás> Betűtípusok oldalt. Itt megtekintheti, kezelheti, telepítheti és törölheti a betűtípusokat is. Érezd jól magad!

ÖSSZEFÜGGŐ: A betűtípusok telepítése és kezelése a Windows 10 Beállítások alkalmazásában
Source link


322 Views 0 Ratings Rate it