Az Android 12 Beta 2 fejleszti a sarkok megjelenítését és a PiP navigációt – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.03.17. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Android 12 logó a Google Pixel 5-en
Justin Duino

Az Android 12 hosszú út, de fejlesztő előzetesek máris megértheti, mi vár ránk. A első fejlesztő előnézet a tisztább élményre összpontosított. A második előzetes jobban támogatja a kép a képben módot (pip), a lekerekített sarkokat, a képernyőzár biztonságát és még sok mást.

Ez, hogy világos legyek, még mindig fejlesztői előzetes. Tehát az átlagembernek valószínűleg még nem szabad letöltenie és telepítenie az Android 12-t a telefonjára. De ha korán be szeretné nézni a következőket, vagy meg szeretné győződni arról, hogy alkalmazásai kompatibilisek, akkor itt van a Developer Preview második verziója.

Ezúttal az Android a teljesítményre, az adatvédelemre és a biztonsági funkciókra összpontosít. Utóbbi rendezéséhez a fejlesztőknek új lehetőségeik vannak a zárolási képernyő értesítéseivel. A fejlesztők mostantól mindig konfigurálhatják az értesítési műveleteket a hitelesítés elindításához. Tehát, ha a szöveges üzenetküldő programnak hitelesítést kell igényelnie, mielőtt engedélyezné a felhasználó számára, hogy töröljön egy üzenetet a lezárási képernyőről, akkor most megteheti.

A kerek képernyők is egyre jobb támogatást kapnak. Egyre több androidos eszköz árnyékolja le a sarkokkal ellátott kijelzőket a lekerekített megjelenés mellett. De ez UI-problémákhoz vezethet, ahol az értesítések vagy egy hamburger menü le van zárva. Az Android 12 most új API-kat hív, amelyekkel az alkalmazás megadhatja a telefon sarkának minden részletét, és ennek megfelelően beállíthatja.

A Kép a képben mód néhány fejlesztést is lát, különösen a gesztusokkal navigáló felhasználók számára. Ha alkalmazásában engedélyezve van az automatikus pip üzemmód, a felfelé csúsztatással hazatérve az alkalmazás automatikusan pip módba kerül. Az alkalmazások mostantól szükség szerint automatikusan átméretezhetik magukat a pip módban, ami megakadályozhatja az alapvető elemek blokkolását.

Az Android 12 legújabb előzetesével pedig az okosórák jobb támogatást kapnak. Az okosórák általában egy társalkalmazást hívnak meg, hogy működjön együtt az órával. De ha az alkalmazás alszik, akkor az egész rendszer meghibásodik. A második fejlesztői előnézet lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egy alkalmazást társalkalmazásként jelöljenek meg, hogy ébren maradjanak, amikor egy okosóra a közelben van és csatlakozik.

Az Android 12 fejlesztői előnézetét ma letöltheti a fejlesztői webhelyről.

Forrás: Android fejlesztők
Source link


17 Views 0 Ratings Rate it