Biztonságos az ajándékkártya-csereprogramokban történő adásvétel?

Avatar admin | 2021.01.21. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikk Biztonságos adás-vétel az ajándékkártya-tőzsdéken címmel?

Fénykép: Lutsenko_Oleksandr (Shutterstock)

Az ünnepek után az üzletek ajándékkártyái hónapokig megszakíthatatlanul ülhetnek a pénztárcában – sőt, bármikor, között 10-19% – az ajándékkártya-egyenlegek beváltatlanok maradnak, és hat százalék ajándék kártyák soha nem is használják, a The Hustle szerint. Szerencsére eladhatja ezeket a kártyákat tényleges készpénz viszonteladói oldalakon. De az ajándékkártyák exchange helyszínek biztonságos?

Hogyan működik az ajándékkártya cseréje

Ajándékkártyákat vásárolhat vagy adhat el ajándékkártya-csere webhelyeken, amelyek közvetítőként működnek a vevők és az eladók közöttaszikusan te tegyen közzé egy listát az eladni kívánt ajándékkártyáról, és ennek részeként elküldi a kártya számát és PIN-kódját, amelyet ellenőriznek az oldal által. A tényleges csere többnyire digitális, de tartalmazhatja postázás fizikai kártyák, a viszonteladó a középső ember.

Soha nem ad el ajándékkártyát az értékének 100% -áért, mivel a bróker kis százalékot vesz igénybe, és a vásárlók valamilyen kedvezményre számítanak (különben csak ajándékkártyákat vásárolnának közvetlenül a kiskereskedőktől). De wHa elveszít valamilyen értéket, készpénzt is kap, amelyet bárhol el lehet költeni, nem csak egy boltban. Ráadásul az értékvesztés jobb, mint ha egyáltalán nem használja – ha 180 napon belül nem használta a kártyát, akkor valószínűbb, hogy egyáltalán nem váltja be a kártyát. Paytronix jelentés.

Az, hogy mennyit kereshet, attól függ, hogy mennyire népszerű az ajándékkártyája, és hányan vannak a piacon. Egy 100 dolláros Amazon vagy Visa ajándékkártyára például nagyobb lesz a kereslet, mint mondjuk egy 100 dolláros Arby ajándékkártyára. Várhatóan 50 között keresA kártya 92% -as értéke, a piaci kereslettől függően.

Óvatosan

Kerülje el a kísértést, hogy önállóan eladja kártyáit az eBay vagy a Facebook használatával, mivel túl könnyű átverni harmadik fél közvetítője nélkül. Ehelyett csak a legmegalapozottabb ajándékkártya-webhelyeket használja felajánlja az ügyfélszolgálatot CardCash, GiftCash, és Emel. Kezdheted GiftCardGranny.com, amely egy olyan összesítő, amely összehasonlítja más viszonteladói webhelyek ajánlatait.

Azonban ezeket a nagyobb oldalakat is kis körültekintéssel kell megközelíteni, mivel gyakran kapják a Better Business Bureau (BBB) ​​panaszait a kiskereskedőknél a kártya elutasítása, valamint a kártyák fogadásának és fizetésének késedelme miatt.

Tavaly decemberben a BBB riasztást adott ki a népszerű viszonteladóról Cardpool, amely jelenleg a panaszok mennyisége miatt „F” besorolású. Ez nem azt jelenti, hogy az összes többi webhely megegyezik, vagy hogy nem nyújtanak támogatást vagy válaszolnak a panaszokra – ezt csak szem előtt kell tartani (személyesen én is megvásárolnám az ajándékkártyát ezek közül webhelyeket, de megpróbálnám azonnal használni is).

A BBB az alábbi tippeket kínálja az ajándékkártya-viszonteladó használatának megfontolásakor:

  • Vizsgálja meg a vállalkozást vásárlás, eladás vagy kereskedés előtt.
  • Látogatás BBB.orgés megtudja a vállalat minősítését.
  • Olvassa el az esetleges online ajándékkártya-viszonteladók panaszait és vásárlói véleményeit, amelyeket esetleg fontolgat.
  • Győződjön meg arról, hogy a vállalkozás könnyen megtalálja az elérhetőségeket.
  • Tudja meg, mi a vállalkozás politikája a visszatérítésekkel kapcsolatban.
  • Használjon olyan fizetési módot, amely lehetővé teszi a költségek vitatását.
  • Azonnal ellenőrizze a vásárolt kártyák egyenlegét, jelszavait vagy csapjait.

Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok