Botanikus kert által inspirált dekorációs tippek otthonához

Avatar admin | 2021.07.05. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a következő cikkhez: Használja ezeket a botanikus kertek által inspirált dekorációs tippeket, hogy otthona oázisnak érezze magát

Fénykép: Pumidol (Shutterstock)

Van valami nagyon megnyugtató a botanikus kert látogatásában. Talán lombok veszik körül, vagy felveszi a színek tömbjét. Vagy talán csak szép, hogy élvezhetem a jól ápolt és gondozott természetet, ahol valaki más elvégezte az összes kertészeti és tereprendezési munkát. Bármi is legyen az oka, ha botanikus kert esztétikája van, akkor nem vagy egyedül.

És ha ez a helyzet, miért ne vinné be ezeket az elemeket és tervezési stratégiákat saját otthonába és kertjébe? Nem, a legtöbb ember nincs abban a helyzetben, hogy viktoriánus stílusú kupolás üvegházhatást építsen, de van néhány reálisabb jellemző amibe beleillesztheti saját tered. Íme néhány szempont, amelyet fontolóra kell venni egy cikk jóvoltából Megan Slack otthonok és kertek számára.

Használjon több tükröt, beltéren és kültéren egyaránt

Valószínűleg ismeri azt a klasszikus tervezési stratégiát, hogy egy nagy tükröt hozzáad egy szobához, hogy nagyobbnak tűnjön, mint amilyen valójában. Nos, néhány botanikus kert, például New York városában, a szabadban is tükröket helyez el hasonló okból: a virágok és növények szépségének megsokszorozása érdekében – magyarázza Slack.

Ugyanezt a hatást érheti el, ha tükröt helyez el néhány szobanövénye mögé (vagy alá), vagy a kertjének különféle részein kívül.

Dolgozzon azzal, ami a szezonban van

A botanikus kertek varázsának része, hogy évente többször is meglátogathatja ugyanazt a helyet, és az évszaktól függően teljesen másnak tűnhet. Mindenki szereti a tavaszi virágokat és az őszi leveleket, de mondani kell valamit a nyári árnyékról és a téli csendről. Ezt behozhatja otthonába és kertjébe, ha a növényekre és virágokra összpontosít jelenleg a szezonban.

Fontolja meg egy víz funkció hozzáadását

Semmi sem üvölti a „botanikus kertet”, mint a lombokkal körülvett csobogó víz. Ez az, amit otthon viszonylag egyszerűen létrehozhat a kertjében. És nem, nincs szüksége drága szökőkútra hamis sziklákkal: Még egy nagy, vízzel töltött tál is lehet madárfürdő (csak mindenképpen cserélje rendszeresen a vizet), ezért a (alap) víz funkció.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok