Mi a Google One, és érdemes-e több tárhelyet fizetni?

Avatar Gadam | 2021.02.24. 1080 Views 0 Likes 0 Ratings

1080 Views 0 Ratings Rate it

A Google One egy olyan szolgáltatás, amelyet esetleg látott már hirdetettnek, de nem ismeri. Kíváncsi lehet, hogy miben különbözik a Google Drive-tól, és miért igényel fizetett előfizetést? Azért vagyunk itt, hogy megválaszoljuk ezeket a kérdéseket.

A Google One rövid története

google drive és google egyet

A Google One előtt a vállalat a Google Drive-on keresztül felajánlotta a tárhely-előfizetési csomagokat. Ezek a tervek több tárhelyet biztosítottak Önnek nemcsak a Drive-ban, hanem bármely más Google-szolgáltatásban is, beleértve a Gmailt és a Google Fotókat is.

Mivel a Google Drive maga egy tárolószolgáltatás, ez kissé zavaró volt. Sokan tévesen feltételezték, hogy a tervek csak további Google Drive-tárhely megszerzésére irányulnak. A tervek egyszerűsítése és céljuk egyértelműbbé tétele érdekében a Google One 2018-ban indult.

Indulásakor a Google frissítette a Drive 1 terabájtos tervét 2 terabájtra, és az ár havi 9,99 dollár volt. A többi szint tartalmazott 100 GB-ot 1,99 dollárért és 200 GB-ot 2,99 dollárért. A Google Drive felhasználóit automatikusan frissítettük a Google One-ra.

Mi értelme van a Google One-nak?

Amikor regisztrál egy Google-fiókot, 15 GB tárhelyet kap ingyen. Ezt a tárhelyet megosztják a Google Drive, a Gmail és a Google Fotók. Sok ember számára ez elegendő tárhely.

Ha azonban úgy találja, hogy a 15 GB nem elegendő, akkor itt jön be a Google One. Havi előfizetés esetén több tárhelyet kaphat Google-fiókjához. Az írás idején a tárolási lehetőségek között van 100 GB, 200 GB, 2 TB, 10 TB, 20 TB és 30 TB.

Mint korábban említettük, a Google One nem csak fájlok felhőben történő tárolására szolgál. A tárhely elosztása vonatkozik a Gmail e-mailjeire és csatolmányaira, a Google Fotók fotóira és videóira, valamint mindenre, amit a Google Drive-ban tárol. Ez az egy előfizetés mindenre.

Alapvetően, ha jelentős összegeket fektet be a Google ökoszisztémájába, érdemes megfontolnia a Google One szolgáltatást. Ez lehetővé teszi a szolgáltatások használatát anélkül, hogy annyira aggódna a tárolás miatt.

Milyen előnyökkel jár?

A tárolás a Google One fő célja, de a szolgáltatásnak más előnyei is vannak. Az egyik legnagyobb az a lehetőség, hogy megoszthatja előfizetését a családtagokkal.

Ha beállít egy Családi csoport Google-fiókjában a csoport bármely tagja megoszthatja veled a tárhelyet. Tehát ha van például 200 GB-os terve, akkor az a tárhely a csoport minden tagja számára elérhető. Mindenki fájlja azonban titkos marad.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Google Family beállítása a Google-szolgáltatások megosztására

A Google One tagjai hozzáférést kapnak a „Google szakértőkhöz” is. Ezek olyan emberek képzettek, akik segítenek Önnek a vállalat bármely termékében. A Google szakértők lényegében csak a Google One-tagok számára nyújtanak magasabb szintű ügyfélszolgálatot.

Előny azok számára, akik androidos telefonokat és táblagépeket használnak, Mentés és visszaállítás. Ez megkönnyíti az olyan adatok biztonsági mentését, mint az eszköz adatai, a szöveges üzenetekből származó média, valamint a fényképek és videók. Ezután a Google One segítségével helyreállíthatja egy új eszközt.

Ha az adatvédelem és a biztonság nagy ügy az Ön számára, akkor a Google One a VPN csak a tagok számára. „VPN a Google One-tól”Android-eszközökön engedélyezhető a 2 TB vagy annál magasabb szintű tagok számára.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az a VPN, és miért lenne szükségem rá?

Számos egyéb előny létezik, attól függően, hogy hol laksz. Egyes régiókban, például az Egyesült Államokban, 40% kedvezményt kaphat a kiválasztott szállodákból. Esetenként ingyenes Google Play-hitelajánlatok is lesznek. Ellenőrizheti ezeket, ha ellátogat az „Előnyök” fülre Google One alkalmazás.

Mennyibe kerül a Google One?

a google megtervezi

A Google One árazás az Ön tartózkodási helyétől függ. Az Egyesült Államokban a tervek és árképzés bontani így:

  • 100 GB: Havonta 1,99 USD / évenként 19,99 USD
  • 200 GB: Havonta 2,99 USD / évenként 29,99 USD
  • 2TB: Havonta 9,99 USD / év 99,99 $
  • 10TB: Havonta 49,99 USD
  • 20TB: Havonta 99,99 USD
  • 30 TB: Havonta 149,99 USD

Ha a 15 GB-os ingyenes tárhely nem elég, rengeteg terv készül mindenkinek. A többi felhőalapú tárolási lehetőséghez képest a Google One versenyképes árú. Nagyszerű szolgáltatás, ha már most is jelentősen használja a Google termékeit.


Ez a Google One lényege. Ez kihasználja a Google számos termékének minden előnyét, és több szabadságot és funkciót kínál. Gondoljon arra, mint egy frissítés a tipikus Google-élményre.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az Android biztonsági mentése és visszaállítása a Google One használatával
Source link


1080 Views 0 Ratings Rate it