4 ütős boxzsák megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.12.11. 1852 Views 0 Likes 0 Ratings

1852 Views 0 Ratings Rate it

Ha szeretnéd formában tartani magad, arra tökéletes megoldás a boxzsák használata. Viszont ehhez nem kell konditerembe rohangálnod, vagy több tízezerért beruháznod egybe. Hoztunk 4 ütős megoldást, amivel házilag készíthetsz remek boxzsákot.

Boxzsák házilag megoldás 1. Aquazsák

Az aquazsákok nagyszerű alternatívát jelentenek a hagyományos boxzsákok helyett. Mindössze annyit kell tenned, hogy megtöltöd a zsákot vízzel, és a mennyezethez rögzíted.

Boxzsák házilag megoldás 2. Árnyékbokszolás

Maradj az árnyékboksznál egy képzeletbeli ellenféllel. Lehet, hogy szereted a zsák érzését, de az árnyékboksz remek módja annak, hogy a formádat és a mozgékonyságodat gyakorold a boxzsák hatása nélkül.

Boxzsák házilag megoldás 3. Árnyékbox súlyzókkal

A felsőtestedet maximálisan fejlesztheted, ha egy pár könnyű kézisúlyt is tartasz az árnyékbokszolás közben. Nincsenek súlyzóid? Semmi gond. Használj helyette súlyzóalternatívát a háztartásból, például leveses dobozokat vagy vizes palackokat.

Boxzsák házilag megoldás 4. Saját készítés

A bokszzsákot zsákból, ruhákból, kötélből és ragasztószalagból is elkészítheted. És zseniálisan is működik, feltéve, hogy a zsákot megfelelően rögzíted a mennyezethez.

Boxzsák házilag. Az elkészítés lépései.

  1. Fordítsd ki a zsákot, és ellenőrizd az összes varrást, hogy nincs-e rajta gyenge pont. Erősítsd meg a megerősítésre szoruló varratokat vitorlakészítő cérnával és tűvel.
  2. Fordítsd a zsákot a jobb oldalára, és kezd el megtömni ruhákkal vagy rongyokkal. 10 cm ruharéteghez 2,5 cm füreszporréteget adagolj.
  3. Nyomd össze a tölteléket úgy, hogy a lábad a zsák belsejébe teszed, és a lehető legsűrűbbre tömöríted a tölteléket. Folytasd a zsák megtöltését, amíg a zsák tetejétől kb 25 centire nem leszel.
  4. A megtöltött zacskót rázd ide-oda egy darabig, majd a töltelékre még egyszer rányomva tömörítsd össze a tartalmát.
  5. Zárd le a zsákot, és köss a kötelet a nyakára.
  6. Fogd a kötél közepét, és hurkold át a zsák nyakán. Tekerd a kötél végeit olyan szorosan a táska köré, amennyire csak megy, két-három fordulatot téve, és csomóval rögzítve. Ügyelj arra, hogy elegendő kötelet hagyj a táska felakasztásához.
  7. Fordítsd a zsákot az aljára, és tekerd a ragasztószalagot vízszintesen a zsák köré. Folyamatos csíkban haladj felfelé az aljától a tetejéig. Ügyelj rá, hogy minden egyes szalaghurok kissé átfedje az előzőt, hogy ne legyen látható a zsák anyaga.
  8. Ismételd ezt a folyamatot, amíg két-három réteg ragasztószalagot nem tekertél körbe a házilag gyártott boxzsákodon.
  9. A kötél laza végeivel rögzítsd a bokszzsákot egy arra megfelelő felső rögzítőhöz.

És Ezzel El is készültél a házi boxzsákoddal. Így semmiféle kifogás nem lehet az edzés kihagyására.

 

Forrás: 4 Alternatives to a Punching Bag — Including a DIY Version (livestrong.com)


1852 Views 0 Ratings Rate it