Brazil dióvaj recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.04. 54 Views 0 Likes 0 Ratings

54 Views 0 Ratings Rate it

Folyamatosan vásárolunk dió vajat, és bőségesen használjuk vegán receptjeinkben a tejtermékek helyettesítésére és fehérje-növelésre. De tudod mit? Buták vagyunk! Házi dió kenhetőség elkészítése olyan egyszerű, ezt végig kellett volna tennünk.

Ma megmutatjuk, hogyan lehet diós vajat készíteni brazil dióval, és semmi mással. Nulla finomított összetevők, csak a finom cuccok. Kövesse a ugyanez a folyamat bármely más dió esetében, de úgy gondoltuk, hogy először kipróbálná a brazil dió kenését.

Miért? Nos, mert elég szokatlan. Bár valószínűleg már volt mogyoró-, kesudió- vagy mandulavaj, még nem biztos, hogy kipróbálta a brazil dióból készültet. És új dolgokat kipróbálni vicces, nem? Ez a vaj nagyon finom, így kenje meg pirítóssal lekvárral, öntse a turmixokba, vagy használjon díszes szendvicsben. Nem fog csalódni.

Egyetlen tanács mégis. A diókrémek sokkal egészségesebb alternatívát jelentenek a klasszikus vaj számára. A zsírok töredéke van, és ezeknek a zsíroknak a többsége valóban jó az Ön számára. De még mindig van néhány telített zsírjuk, ezért nem szabad egy teli korsót lenyomni egy mozdulattal!

A brazil dió nagyon egészséges, és nevetségesen gazdag szelénforrás. Képzelje el, hogy átlagosan egyetlen anya 140% RDI szelént ad[1]. Bár ez az ásványi anyag jó az Ön számára, a túlfogyasztás káros lehet. Mivel az ajánlott adagméret 1-3 dió [2], ajánljuk napi egy teáskanálra (8 g / 0,3 oz) korlátozva a fogyasztást. Ha ez a kenés csak hetente egyszer vagy kétszer van, akkor legfeljebb 3 teáskanál lehet naponta, tetején.

Jó hír, hogy még egy teáskanálnyi brazil dió vaj is bő ízű. A fogyasztás korlátozásával pedig örökké tartani fog! Ja, és ne felejtse el megkeverni a mogyoróvajat, miután kivette a hűtőszekrényből, mivel a dióolajok a tetejére úsznak. Élvezd!


Source link


54 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok