Citromos csirkés nyárs tejszínes feta mártással.

Avatar Gadam | 2021.04.12. 116 Views 0 Likes 0 Ratings

116 Views 0 Ratings Rate it

Hozva nektek néhány tavaszi hangulatot ezekkel a citromos csirkés nyársakkal tejszínes feta mártással. Grillezett (vagy sült) fűszeres gyógynövényes csirke, mézes-citromos vinaigrettel és a legfinomabban addiktív tejszínes feta szószsal tálalva. Nem lesz finomabb, mint ez a sült csirke … egyszerű, egészséges, extra színes, szuper ízes és nagyon finom. Szórakoztató váltás a szokásos csirkevacsorához.

Hivatalosan tavaszt érzek a levegőben, és istenem, imádom. Igen, van havi előrejelzésünk ezen a héten, de a legnaposabb tavaszi hétvége után a tavaszi recepteken kívül semmi más nem jut eszembe és izgalmas. Nyilvánvaló, hogy furcsa energiapattanást érzek, és mindennek a napsütést okolom, ez csak üdítő.

A napsütéses napok inspiráltak arra, hogy kitörjek a grilltálból, és elkészítsem ezeket a szórakoztató csirkés nyársakat. Tele vannak marokkói ihletésű ízekkel és valóban a legfinomabb, addiktív krémes feta mártással. Tudom, hogy ezt nagyon sajnos mondanom, de nagyon örülök, hogy megoszthatom ezeket veletek! A családom imádta ezt a receptet. Tökéletes, ha valami gyors és könnyű főzésre van szüksége a héten.

Citromos csirkés nyárs krémes feta mártással  halfbakedharvest.com

Az ihlet

Mint fentebb említettem, ezt a receptet a marokkói ízek szem előtt tartásával hozták létre. De aztán van egy enyhe görög csavarjuk is azzal a krémes, sós feta mártással.

Évekkel ezelőtt készítettem egy grillezett marokkói csirkét, amelyet mellém tálalhattam házi naan. Emlékszem, hogy annyira élveztem, ezért mindent megtettem, hogy ezeket az ízeket ma újra létrehozhassam! Csak én tettem hozzá néhány érintést, hogy a recept még jobb legyen.

Citromos csirkés nyárs krémes feta mártással  halfbakedharvest.com

Beszéljünk a részletekről

A csirkét pácolom néhány kedvenc fűszeres marokkói ízem kombinációjával. Olívaolaj, füstölt paprika, kömény, cayenne, egy kis csipet fahéj, fokhagyma, gyömbér, valamint sok koriander és petrezselyem kombinációja. Ha nem szereted a koriandert? Csak használja a petrezselymet és talán egy marék mentát.

Most, amikor azt mondom, hogy pácolok, valójában csak azt értem, hogy feldobom a csirkét, és hagyom ülni, míg minden mást megkapsz a közös szolgálatért.

Azok közé az emberek közé tartozom, akiknek soha nincs ideje bármit is pácolni, ezért inkább végezzünk egy gyors pácolást. Feltételezem, hogy nem a legideálisabb, de működik, és minden így is finom.

Amíg a csirke ül, összekeverek egy gyors, citromos, napon szárított paradicsomos vinaigrette-t, amelyet a csirke fölé tálalhatok, amely minden citromhoz hozzáteszi ezt a citromos érzetet.

Citromos csirkés nyárs tejszínes feta mártással |  halfbakedharvest.com

Most arra a feta szószra

Ahogy számítani lehetett rá, nem tudtam megosztani ezt a receptet szósz nélkül. Mindannyian tudjátok, hogy megy ez itt, soha nem kell elegendő szósz. Adja meg ezt a finom feta szószt. Felvert feta sajt, egy kis joghurttal, citrommal és bármilyen gyógynövénnyel, ami kéznél van … vagy a legjobban szereti.

A sós feta addiktív mártást hoz létre. Minden kanál finom, de különösen nagyszerű ez a citromos csirke.

Citromos csirkés nyárs tejszínes feta mártással |  halfbakedharvest.com

Miután mindent elkészítettél / előkészítettél, csak grillezd a csirkét, és tálald fel az egészet! Megéri várni!

A citromos vinaigrettet és a csirkét frissen tálaltam naan és ropogósra sült burgonya. használtam házi naan, de nyugodtan használhatja kedvenc bolti pitáját vagy lepénykenyerét.

Ezután nagyon bőséges mennyiségű feta szószt, friss fűszernövényeket és néhány extra szelet citromot adtam hozzá az étel tetejére.

Nagyon szép, a (nagyon) egészséges oldalon, és nagyon finom.

Ezeknek a nyársaknak mindenképpen van egy kis rúgásuk, így a krémes feta szósz tökéletes illat. Ebben az étkezésben minden finom. Nehéz legyőzni … főleg, ha kiszolgálják krumpli oldalán … és naan. YUM.

Citromos csirkés nyárs krémes feta mártással  halfbakedharvest.com

Más tavaszi vacsora recepteket keres? Íme néhány kedvencem:

Lapos serpenyő 30 perces ragacsos barackcsirke

Hűvös tanyasi csirke „Tostadadillas” mézes lime krémával

Easy Vanilla Earl Grey krém Brûlé

Végül, ha ezeket a citromos csirkés nyársakat tejszínes feta mártással készíti, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!