COVID-19 oltással kapcsolatos GYIK az egészségügyi szakemberek számára

Avatar admin | 2021.01.29. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Az oltás gyakori mellékhatásai lehetnek az injekció beadásának helyén fellépő fájdalom és duzzanat, láz, hidegrázás, fáradtság és fejfájás. A legtöbb ember számára a mellékhatások 1-2 napnál nem tovább tartanak. A mellékhatás nem ellenjavallat a második adaghoz.

Személyek an azonnali allergiás reakció az mRNS COVID-19 vakcina első adagjához nem szabad további adagokat kapnia az egyik mRNS COVID-19 vakcinából. Az oltás vagy gyógyszer elleni azonnali allergiás reakció minden olyan túlérzékenységgel kapcsolatos jel vagy tünet, amely urticaria, angioödéma, légzési zavar (pl. Zihálás, stridor) vagy anafilaxia következménye, amelyek az alkalmazástól számított négy órán belül jelentkeznek. A szolgáltatóknak meg kell próbálniuk megállapítani, hogy az oltást követően jelentett reakciók összhangban vannak-e az azonnali allergiás reakciókkal, szemben az oltást követően általában megfigyelt más típusú reakciókkal, például vazovagális reakcióval vagy a vakcináció utáni mellékhatásokkal (amelyek nem ellenjavallatok a második vakcinadózis beadására).

Az allergiás reakciók, a vazovagális reakciók és a mellékhatások lehetséges jellemzőiről további információkat a Az mRNS COVID-19 vakcinák alkalmazásának ideiglenes klinikai megfontolásai Az Egyesült Államokban jelenleg engedélyezett.


Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok