Csak szárnya furikakével és burgonyakeményítővel

Avatar Gadam | 2021.01.31. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Ha van valami, amit megtanultunk a csirkeszárny otthoni készítéséről, az az, hogy nincs hiány a sablon újrafeltalálásának módjaiban. tudsz töltsd meg őket tésztával, vagy bedobja őket a ragacsos, gubancos tamarind máz, vagy akár hagyja ki teljesen a sütésüket szójaszószban és Coca-Colában dinszteljük őket.

Ebben a furikake-poros változatban, a recept fejlesztőjétől, Catherine Yoo-tól, a főzési folyamat minden lépése során ízt adnak. Kezdődik egy gyors, 30 perces pácolással – egy halom darált fokhagymával és gyömbérrel, amelyet a mirin zamatos édességével árasztanak el -, mielőtt a szárnyakat teljesen bevonnák burgonyakeményítőbe. A mindenféle lisztnél mélyebb aranybarna elérésének és a nedvesség felszívásának képessége miatt a burgonyakeményítő olyan finom, mégis szaggatott külső kérget képez, amely valószínűleg a koreai sült csirke vagy a japán karaage kedvenc harapásméretű darabjaihoz társul. És hogy valóban bezárkózzon ebbe az összetörő ropogásba, a szárnyak kétszeresen megsülnek, öt perc pihenéssel a mártások között.

Innen megszórhatja a ropogós szárnyakat pelyhes Maldon-sóban, vagy elkészítheti saját fűszeres majonézes mártásos mártását, de szeretjük az egyszerűségét és könnyedségét csupán néhány furikake-rázással. Gondoljon a japán fűszerkeverékre, mint a tipikus száraz fűszeres dörzsölések párja, amelyek paprika, chilis por és hagymapor megrázására szólítanak fel. Yoo személyes kedvencét választja, seto fumi (bonito-tojásízű) furikake, de nyugodtan válassza ki saját kalandját és a tengeri moszat és a szezámmag klasszikus aji nori keverékével, vagy egy fűszeresebb wasabi-pelyhes keverékkel fogyasszon.

Igaz, a sekélyen sült szárnyak a legjobbak, ha frissen fűszerezettek és még mindig rácson hűlnek. Könnyen elkészíthet ételt ezekből egy meleg gombóc rizzsel (ha tetszik még több furikakéval leporolva) és egy kis segítség gyorsan savanyított rizsecetes uborkával. De a türelmetlen konyhai büfék számára csak kísérje meg őket egy kis Kewpie majonézzel.


Source link


27 Views 0 Ratings Rate it