Cserépkályha fugázás házilag egyszerűen

Avatar Gadam | 2022.06.16. 1781 Views 0 Likes 1 On 2 Ratings

1781 Views 1 On 2 Ratings Rate it

cserépkályha fugázás házilag

A cserépkályha fugázás házilag is elvégezhető, ha van benned vállalkozó szellem, és szeretnél akár százezreket spórolni. Az Alábbi videóban lépésről lépésre követheted, hogyan kell megoldanod a fugázást.

A következő videó kifejezetten csak a fugázási folyamatot mutatja be.

Hogyan készíts cserépkályhát Házilag?

Amire szükséged lesz:

  • Rétegelt lemez
  • Szerkezeti csíkok
  • Csempe
  • Hígítóhabarcs
  • Kézi simító
  • Csempe távtartók
  • Fugázóhabarcs
  • Habarcs tömítőanyag

Cserépkályha építés, fugázás. A Lépések:

1. lépés

Készíts egy négyzet vagy téglalap alakú keretet lécekből vagy díszlécekből a csempe keretezéséhez, ha a kályha még nincs a helyén. Vágj ki egy darab rétegelt lemezből vagy cementlapból olyan méreteket, mint a szúnyoglécek, és csavarozd a keretet a rétegelt lemezre. Fessd le a keretet.

2. lépés

Készítsd elő a kályha körüli területet, ha az még nincs a helyén. Tisztítsd meg a területet, és egyenlítse ki az esetleges egyenetlen pontokat. Építsd a keretet közvetlenül a padlóra.

3. lépés

Teszteld a csempéket és a csempemintát a keret belsejébe fektetve. Tervezd meg az alap méretét és alakját úgy, hogy illeszkedjen a csempékhez, így nem kell egyiket sem levágnod.

4. lépés

Keverd a hígítóhabarcsot mogyoróvaj állagúra. Olvasd el a gyártó utasításait, hogy tudd, milyen arányokat használj. A vékonyhabarcsos habarcsot egy simítóval terítsd el a rétegelt lemezen.

5. lépés

Kezdd a csempék lerakását középen, és haladj kifelé. Ne csúsztasd a csempéket, egyszerűen csak fektesd őket a helyükre, és nyomd le határozottan.
Ha szükséges: Használj csempetávolítókat a csempék szétválasztásához. Hagyd a csempéket 24 órán át szilárdulni.

6. lépés

Takarítsd fel a felesleges hígítóhabarcsot, és távolítsd el a csempetávolítókat. Legalább 0.5 cm helynek kell maradnia, hogy a habarcs megtapadjon. Ha nincs, kapargasd ki a felesleges hígítóhabarcsot a lapok közül.

7. lépés

Olvasd el a habarcsra vonatkozó gyári utasításokat. Miután összekeverted, hagyd állni néhány percig, majd egy úszókanállal kezdd el szétteríteni a csempéken. Hagyd a habarcsot körülbelül fél órát száradni, majd szivaccsal tisztítsd le a felesleget. Óvatosan simítsd el a fugát a csempék között.

8. lépés

3 nap múlva zárd le a fugát. Használj kereskedelmi forgalomban kapható fugázó tömítőanyagot felhordó ecsettel. Legvégül takarítsd fel a kifolyt anyagokat egy rongy segítségével.

 

Forrás: Képek és még töBB. Itt. 


1781 Views 1 On 2 Ratings Rate it