Cukormentes kókusz levendula limonádé | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.08. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A levendula limonádé segít enyhíteni a stresszt?

A levendula és a kókusz koktélunk a legfrissebb nyári ital a hűtéshez, mert:

  1. Frissítő

  2. A levendulának van erős szorongásgátló és megnyugtató tulajdonságait.

Mitől olyan pihentető a levendula? Ahogy a mi levendulás turmix recept, amikor ennek a növénynek a vegyületei belépnek a rendszerünkbe, ezek számos alapvető agyi kört érintenek, amelyek döntő szerepet játszanak a hangulat és az alvás modulálásában.

A jobb hangulat és a rendszeresebb alvási szokások kevesebb stresszt eredményeznek a nap folyamán, ami viszont jobban alszik éjszaka. Ez az erényes ciklus végül a könnyedség és a nyugalom kielégítő érzéséhez vezet.

A tudomány egyetért a levendula stresszoldó tulajdonságaival, mivel sok gyógyszer vegyíti ezeket a virágokat az álmatlanság, a depresszió és a műtét utáni fájdalom enyhítésére. [2].

De ezek közül az előnyök közül néhányat otthonának kényelméből élvezhet. Egy kanál kulináris levendula virágot merítsen vízbe, és az így kapott teát adjon hozzá süt vagy iszik. Amint a levendula megemészti, gyorsan érezni fogja, hogy nyugtató hatása áthatja a testét.

Bármi jó az életben, ha túlzottan fogyasztják, rosszra fordul. A rendkívüli levendulafogyasztás fejfájáshoz és székrekedéshez vezethet [3], de minden rendben lesz, ha akár három pohár limonádét iszol a nap folyamán.

Megcsinálhatom a levendula-limonádét lilának mesterséges színezékek nélkül?

Gondolhatja, hogy a levendula virágainak vízben való beszivárgása egy szép lila teát eredményez, amely készen áll arra, hogy színt adjon bármilyen receptnek. Sajnos nem ez a helyzet, mivel a levendulateának halvány narancssárga árnyalata van.

Azok számára, akiket csak a kulináris levendula sok előnye érdekel, ez nem jelent problémát. Csak kövesse a fenti receptünk első két lépését, és élvezze az egészséges és frissítő limonádét.

De ha ételformázással foglalkozik, akkor néhány trükkhöz kell folyamodnia, hogy visszaszerezze e csinos virágok eredeti színét. Használhat mesterséges élelmiszer-színezékeket, vagy használhat természetes összetevők kombinációját. Javasoljuk, hogy válassza az utóbbi lehetőséget, ahogy mi tettük.

Gyors színelméleti emlékeztető: a lila a vörös és a lila egyenlő részekben történő keverésének eredménye.

Két különböző módszert teszteltünk, hogyan lehet lila színt adni levendulánknak és kókuszos limonádénknak:

  1. Céklalé és kék spirulina por. Ez a két összetevő keverés közben mély lila színt eredményez. Megtaláltuk az 1/8 teáskanál spirulina és 1 teáskanál céklalé arányát minden 400 ml limonádéhoz, hogy jó eredményt érjünk el.

  2. Csak céklalé. Bár a fenti lehetőséggel élénkebb lila színt kaptunk, végül csak a céklalevet használtuk, hogy a recept elérhetőbb legyen. A céklalé közelebb áll a bíborvöröshez, mint a vörös, a levendula tea pedig a kókusztejjel keverve világossárga árnyalattal rendelkezik. A kettő keverése halvány lila / rózsaszín színt eredményezett, ami nekünk tetszett.

Szórakoztató lehet kísérletezni az ételekkel természetes színezékként. A legjobb ajánlás, amelyet adhatunk, az, hogy a festékeket apránként adja hozzá, amíg meg nem kapja a kívánt színt.

Használhatok levendula illóolajat virág helyett?

A kókuszos limonádé elkészítéséhez cserélhet szárított levendulát levendula illóolajjal. Ehhez cseréljen minden evőkanál virágot egy csepp kivonatra, és közvetlenül a vízbe tegye anélkül, hogy fel kellene forralnia. Ezután öntsük a keveréket kókuszvízzel és citromlével egy tálba, és kövessük a fenti receptünket.

Mivel az illóolaj a növény rendkívül koncentrált esszenciája, nem kell sok ahhoz, hogy intenzív ízt és virágaromát adjon ehhez a recepthez.

Győződjön meg azonban arról, hogy étkezési minőségű ehető illóolajat használ-e, ami azt jelenti, hogy a kivonatot megfelelően tanúsították fogyasztásra, és lenyelve biztonságos. Néhány olaj ehelyett csak helyi alkalmazásra vagy kozmetikai alkalmazásra szolgál.

A levendula illóolaj használatának nincs előnye a szárított kulináris rügyek, így ebből a cukormentes limonádé receptbe felveheti az egyiket vagy a másikat attól függően, hogy mi van kéznél.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it