{Cukormentes, Vegán} Mangó szorbett recept

Avatar Gadam | 2021.02.06. 166 Views 0 Likes 0 Ratings

166 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

GYIK


Mi van, ha édesítőszert akarok használni, melyiket használjam?

A cukrok használata helyett azt javasoljuk, hogy tegye meg úgy, ahogy mi tettük, és nagyon érett mangót használjon. Az érett mangó nagyon édes, és mivel a mangók jó glikémiás indexűek, cukrok nem károsak.

Ha még nem áll készen a cukormentes receptek megkezdésére, akkor ne féljen. Javaslunk néhány egészségesebb alternatívát a fehér finomított cukroknak, amelyeket felhasználhat ebben a vegán mangó szorbetban.

  • Eritrit

  • Stevia

  • Juharfa

  • Dátumok

Az eritrit a kedvenc nulla cukros édesítőszerünk. Cukormentes receptjeinkben folyamatosan használjuk, mert majdnem olyan édes, mint a cukor (70% édes), de gyakorlatilag 0 szénhidrátot tartalmaz. Hogyan lehet, kérdezed? Nem tudományos értelemben az ízlelőbimbói érzik az édességét, a tested azonban mégsem képes teljes mértékben metabolizálni, ezért csak eldobják.

A Stevia egy másik lehetőség az eritritre. A fő különbség az, hogy míg az eritrit 70% -kal édesebb, mint a fehér cukor, a stevia kivonat 200-szor édesebb, így sokkal kevesebbet kell használnia.

A juhar másik kedvencünk. Szeretjük a mézet is, de használjunk juharot, amikor csak recepteket akarunk vegánnak tartani.

A dátumok a királyok glutén- és cukormentes süteményeinkben. Szeretjük a randevúkat! Ha nem bánja, ha barnás színt ad a mangó szörbének, akkor próbáljon ki egy dátumot. Csak fújd be őket a fagyasztott mangóval.

Milyen más gyümölcsök illenek jól a mangó szorbetbe?

A mangó finom gyümölcs, amely önmagában vagy másokkal párosítva kiváló. Az alábbiakban néhány összetevőt javasolunk, amelyeket hozzáadhat ehhez a sorbethez.

Ha trópusi ízekre vágyik, használjon passiógyümölcsöt vagy ananászt.

Krémesebb textúra érdekében adjunk hozzá banánt.

Ha hozzá szeretne adni néhány fehérjét és ropogtat a szörbéhez, próbáljon apróra vágott dióval, például pisztáciával vagy kesudióval megszórni.

Ha azt szeretné, hogy a mangó győzedelmeskedjen a többi íz felett, használja az extra összetevőket kisebb mennyiségben. Például, ha 100 g mangót használ, használhat 50 gramm ananászt vagy banánt és 30 gr passiógyümölcsöt.

A sorbet vegán?

A szorbeteknek elméletileg vegánoknak kell lenniük, mivel tejtermékekkel foglalkozó társaik sörbet.

De nem mindenkit érdekel ez a megkülönböztetés, mivel a „sörbet” az ügyfelek számára nem annyira ismert, mint a „sorbet”. Ezért egyes márkák vagy üzletek nem vegán összetevőket adhatnak a sorbet kínálatukhoz, például tejtermékeket vagy mézet.

A fenti mangósorbet receptünk 100% -ban vegán, így abszolút nyugalommal lehet vele tekerni.

Egészséges / jó a cukorbetegek számára?

Ha ehet mangót és lime-levet, megeheti mangó-szorbettünket. Szó szerint ez az egyetlen két összetevő, amelyet használtunk.

Jó hír a rendkívül alacsony cukortartalmú étrendet folytatóknak, például cukorbetegségben szenvedőknek, hogy a mangó alacsony GI-tartalmú étel. A mangó glikémiás indexe 50 és 60 között van, a glikémiás terhelés pedig 9, így ez a gyümölcs kiváló választás cukorbetegek számára, ha nem fogyasztják túlzottan.

Alapvetően, hacsak nem eszik meg egy teljes kádat a sorbettából, élvezheti receptünket, függetlenül attól, hogy fogyókúrás étrendet folytat, vagy a vércukorszintjét kordában kell tartania.

[ad_2]
Source link


166 Views 0 Ratings Rate it