Álomízű diólevél tea készítése házilag

Avatar Gadam | 2022.09.07. 1593 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

1593 Views 5 On 1 Rating Rate it

dióLevéL tea készítése háziLag

A diólevél tea Gilgit Baltisztán hagyományos teája, ahol a dió bőségesen terem. A pasztát vízzel hígítják, hogy olyan legyen, mint a tej (diótej), és a hagyományos tej helyett adják hozzá. Néhányan rendes tejet is öntenek a diólevél teához. Ízlés szerint sót vagy cukrot is adhatsz hozzá.

Tippek : A száraz diót mossuk meg és áztassuk be vízbe legalább egy órára, hogy megpuhuljon és könnyen elkészíthető legyen a paszta, ugyanezt a vizet adjuk hozzá a paszta elkészítéséhez.

Álomízű diólevél tea készítése házilag

A hozzávalók:

  • diólevél – 2 evőkanál szárított, zúzott diólevél
  • víz – 1 csésze

A készítési folyamat:

  1. Tegyünk egy tál vizet a tűzhelyre, és adjuk hozzá a dióleveleket.
  2. Hagyjuk felforrni, majd miután a víz felforrt, hagyjuk főni körülbelül 5 percig.
  3. Vegyük ki, majd szűrje le az egészséges teát.

A teát naponta 2-3 alkalommal fogyasszuk.

Óvatosnak kell lennünk az ilyen típusú tea fogyasztásakor, mivel egyeseknél mellékhatások jelentkezhetnek, mint hányinger, hányás és gyomorfájás. Ez Esetben ne igyál több diófalevél teát.

Másik Megoldás a diólevél tea elkészítésére:

Készítsünk pasztát, és hígítsuk fel egy kicsit körülbelül egy csésze vízben, hogy diótejet kapjunk. Egy fazékban vagy serpenyőben forraljon vizet, majd adja hozzá a tealeveleket, és hagyja néhány percig ázni. Ezután adjuk hozzá a diópasztát/tejet, és forraljuk néhány percig. Ízlés szerint sózzuk vagy cukrozzuk meg, vagy külön csészében/ pohárban is adhatunk hozzá.

A diólevél tea készítésének és fogyasztásának előnyei

A diólevél tea gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A tea a bőr, a gyomor-bélrendszer és a pattanások gyulladásainak kezelésére is hasznos.

 

Forrás: Walnut Leaf Tea – Recipe | Tastycraze.com


1593 Views 5 On 1 Rating Rate it