Díszítsen egy szobát az iránya alapján

Avatar admin | 2021.01.18. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, amely kitalálja, melyik irányba néz ki az otthona, amikor eldönti, hogyan díszítse a szobát

Fénykép: Photographee.eu (Shutterstock)

Akár nemrég költözött új házba vagy lakásba, vagy egy újabb tél előnyét használja otthon, hogy elkészítse néhány fejlesztés a helyeden, rengeteg dolgot kell figyelembe venni, amikor elkészítjük a díszítési tervet. Az olyan tényezők mellett, mint a költségkeret és a helyiség felhasználása, van egy másik fontos része a puzzle-nak: az az irány, amellyel a szoba és az egész otthona néz. Így kell kitalálni hogy ki és miért számít.

Hogyan lehet meghatározni, hogy az otthona melyik irányba néz

Ha még nem tudja, hogy az otthona melyik irányba néz, csak egy iránytűre lesz szükséged (és igen, a Google Térképben található). Ha házban van, álljon be a bejárati ajtóhoz, és nézze meg, hogy az iránytű melyik irányba mutat.

Ha lakásban van – vagy meg akarja találni az irányt házának egy meghatározott szobája van—Nem egészen egyszerű. Persze, állhatna a bejárati ajtónál, és megnézheti, melyik irányba néz az épület, de ha egy szobát díszít a szerkezet másik oldalán, akkor ez nem biztos, hogy hasznos.

Ami a díszítést illeti, az a fontos kitalálni, hogy a természetes fény melyik irányba mutat származik. Tehát ennek kiderítéséhez használja iránytűjét, ha az ablak (ok) irányába néz, amely a szoba természetes fényének fő forrása.

Miért fontos az irány

Végül egy irányultság nem jobb, mint a többi, Megan Devine elmagyarázza a BobVila.com cikkében. Mindegyiknek megvan a maga előnye és kihívása, ezért inkább annak megértése a kérdés, hogy mik ezek és hogyan lehet kezelni őket.

A természetes fény meghatározása mellett az otthon iránya más következményekkel is jár, beleértve az energiahatékonyságot, a fűtési és hűtési költségeket, az otthoni karbantartást és az energiaáramlást. Itt a választási lehetőségek díszítésére összpontosítunk, de olvassa el Devine cikkét hogy többet tudjon meg arról, hogy az orientáció hogyan befolyásolja az otthont.

Hogyan használjuk az otthoni tájolást a díszítéskor

Ahogy fentebb megbeszéltük, egy otthon (vagy szoba) iránya az arcok meghatározzák a kapott természetes fény mennyiségét és időzítését. Íme néhány módszer ezen ismeretek felhasználására a dekorációs és tervezési döntéseinek tájékoztatása:

Roló és függöny használata

Keleti fekvésű otthonok (vagy szobák) kapja meg a reggeli napsütést. Bár ez nagyszerű a szabályozáshoz cirkadián ritmusok, olyan emberek, akik dnem feltétlenül akar felébredni, amikor a nap felkel, érdemes befektetnie valami sötétítő függönybe vagy rolóba. Hasonlóképpen, ha a szoba nyugat felé néz, és te csináld segítséget szeretne a naptól, hogy segítsen minden reggel felébredni, érdemes megfontolnia a vékony függönyöket, amelyek magánéletet biztosítanak, ugyanakkor lehetővé teszik a fény bejutását.

Színválasztás

Az a napszak, amikor egy szoba a legtöbb természetes fényt megkapja, szintén segíthet a kiválasztásban színek a falakhoz, bútorokhoz és egyéb dekorációkhoz. Íme két példa a Devine-től:

Például a tervező szakemberek elterelhetik a vörös és narancssárga árnyalatoktól a nyugat felé néző helyiségekben, amelyek napfényük nagy részét 14 órától kapják. A merész vagy sötét színű rajongók déli fekvésű szobákba szoríthatják őket, amelyek egész nap elegendő fényt kapnak ahhoz, hogy kiálljanak az intenzív tónusokkal.

Bútorok elhelyezése

Most, hogy sokunknak van valamilyen típusú otthoni irodája – még akkor is, ha ez egyszerűen egy rögtönzött asztal egy másik szobában vagy a folyosónIdeje elgondolkodni azon a természetes fény típusán, amelyet munkaterülete kap. Például, ha ez az iegy nyugat felé néző szoba, amely délutánig nem sok fényt kap, meg akar győződni arról, hogy rengeteg lámpája vagy egyéb mesterséges fényforrása van-e – nemcsak azért, hogy könnyebben lássa, mit dolgozol tovább, hanem arra is, hogy segítsen felébredni a nap kezdetekor.

Tükrök használata

Ha egy helyiség nem kap sok természetes fényt, a jól elhelyezett tükör (vagy kettő) segíthet felerősíteni a helyiség által megkapott fényt anélkül, hogy további világítótesteket kellene hozzáadni.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok