As Days Get Shorter, Check Vehicle Lights, Wipers – Be Car Care AwareBe Car Care Aware

Avatar Gadam | 2021.01.29. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

Ahogy a napok rövidebbé válnak, ellenőrizze a járműlámpákat, ablaktörlőket

A tél gyorsan közeledik, ez kevesebb órányi napfényt jelent. Annak biztosítása érdekében, hogy mások is láthassák, és a láthatósága nem sérül, ellenőrizze járműve fényszóróit és ablaktörlőit – állítja a nonprofit autógondozási tanács.

„A napok egyre rövidebbek, ezért jó alkalom ellenőrizni, hogy a jármű ablaktörlői és világítása megfelelően működik-e, mert ha nem látja vagy látja, akkor nő a baleset esélye” – mondta Nathan Perrine, a Car ügyvezető igazgatója Gondozási tanács. „A vezetőülésről nem biztos, hogy észrevesz egy nem működő lámpát, ezért ellenőrizze az autó összes lámpáját, és cserélje ki a kialudt lámpákat. Ügyeljen arra is, hogy ellenőrizze és cserélje le az ablaktörlő lapátokat, hogy jól láthassa, ha nedves idő esik. ”

Az ablaktörlő rendszer megakadályozza a túlzott víz, hó és szennyeződések felhalmozódását a szélvédőn, fenntartva a tiszta láthatóságot. Számos tényező felgyorsíthatja az ablaktörlők cseréjének intervallumát, ideértve az üzemi körülményeket (a téli körülmények nehézek az ablaktörlő lapátokon), a használat gyakoriságát, az ablaktörlő anyagát és típusát, valamint a napos időt. Valójában az ablaktörlő lapátok gyorsabban romolhatnak, és gyakrabban kell cserélni őket a sivatagi államokban.

A lámpák normál viselési tárgyak, amelyek időszakos ellenőrzést és cserét igényelnek. A világítási rendszer éjszakai láthatóságot biztosít; jelez és riaszt más vezetőket; és fényt szolgáltat a műszerek és a jármű belsejének megtekintéséhez. A tompító, gyorsan villogó és nem működő lámpák cseréje mellett az alábbi tippek segíthetnek biztonságban:

  • Ha kétségei merülnek fel a fényszórók bekapcsolt állapotában, kapcsolja be őket. A fények nemcsak a korai szürkületben segítenek jobban látni, hanem más járművezetők számára is könnyebben láthatják Önt.
  • Tartsa tisztán a fényszórókat, a hátsó lámpákat és a jelzőlámpákat. A külső szennyeződések és törmelékek elhomályosíthatják az üzemi fényeket, hogy mások ne láthassák őket.
  • Győződjön meg arról, hogy a fényszórók megfelelően vannak-e irányítva. A kikapcsolt fényszórók elvakítják a többi sofőrt, és csökkentik az útlátás képességét.
  • Ne hajtsa túl a fényszórókat; képesnek kell lennie a megvilágított területen belüli megállásra, különben vak ütközési területet hoz létre a járműve előtt.

A jármű biztonságos és megbízható működési állapotban tartásával kapcsolatos további információkért keresse fel az Autóápolási Tanács webhelyét a www.carcare.org.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.Source link


22 Views 0 Ratings Rate it