E-mail marketing feltételezések: Dupla feliratkozást kell használnom az összes regisztrációhoz

Avatar admin | 2021.04.24. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Az egyik dolog, amiről az utóbbi időben a Litmusnál beszéltünk, újragondolja saját feltételezéseinket az e-mail marketinggel kapcsolatban.

Hosszabb ideig voltunk a játékban, mint amit együttesen szeretnénk beismerni, és az évek során az iparban szerzett tapasztalataink alapján felépítettük az e-mail marketing világképét. Legyen szó akár a webináriumi meghívó e-mail írásáról, akár az e-mail kazánjainkban szereplő kódról, egy csomó feltételezés létezik, amelyekre naponta támaszkodunk munkánk elvégzéséhez.

De a feltételezések elavultak, néha gyorsan. Az elavult feltételezések pedig legjobb félreirányításhoz vagy hatástalansághoz vezethetnek, a legrosszabb esetben pedig az e-mail marketing erőfeszítéseinek (nem is beszélve az előfizetőkhöz) közvetlen károsodásához vezethetnek.

Szóval, áttekintjük néhány saját e-mailes marketing feltételezésünket, hogy lássuk, továbbra is fennállnak-e. Kezdve azzal, hogy feltesszük magunknak a kérdést:

Dupla feliratkozást kell használnom az e-mailes regisztrációhoz?

Először egy gyors összefoglaló. Amikor valaki beírja e-mail címét a regisztrációs űrlapba, akkor az e-mail marketing programját választja, ezért az opt-in kifejezés.

Ha e-mail címük benyújtásakor automatikusan felveszik őket a listájába, akkor azt figyelembe kell venni egyetlen opt-in (SOI), mivel nincs más lehetőségük e-mailek fogadásához.

Ha azonban addig szünetelteti őket, hogy felvegye őket a listájába, addig nem erősítik meg, hogy fel akarják venni őket, akkor ezt hívják kettős opt-in (DOI). Ez általában úgy történik, hogy elküldünk nekik egy linket, amelyre egy megerősítő e-mailben kattinthatnak.

Korábban a Litmus blogon már sokat írtunk az egy vagy kettős részvételről, többek között ez a sorozat Chad S. White-tól, amely mindkét lehetőséget bíróság elé állítja. De jó áttekinteni az egyes módszerek előnyeit és hátrányait:

Általánosságban elmondható, hogy az egyszeri feliratkozás a lista gyorsabb és nagyobb növekedésére irányul, de megköveteli, hogy ezt a listát idővel alaposabban tisztítsa meg, míg a kettős feliratkozás kisebb, de tisztább listákat hoz létre.

Amikor e-mailes marketing feltételezéseinkről beszélünk, az opt-in stratégiák körüli klasszikus feltételezés az, hogy biztonságosabb és okosabb mindig kettős opt-in-t használni.

Egyes e-mail szolgáltatók (ESP-k) megkövetelik a feladóktól, hogy kettős opt-in-t alkalmazzanak, hogy listájuk tiszta és a szerverek megbízhatóak legyenek. És sokan kettős opt-in-t gondolnak arra, hogy erre törvényi előírások vonatkoznak, különösen a GDPR megjelenésével.

Először is, jó megérteni, hogy a kettős részvételi lehetőségre vonatkozóan nincsenek kifejezett követelmények e-mailes marketing beleegyezése a GDPR szerint. Arra összpontosít, hogy „szabadon adott, konkrét, tájékozott és egyértelmű” hozzájárulást kapjon. Ha a feliratkozási űrlapok egyértelművé teszik, hogy az előfizetők mire regisztrálnak, és nem használnak előre bejelölt beleegyező rovatokat, akkor jó, ha egyszeri feliratkozást választanak.

Teljes körű nyilvánosságra hozatal: Mindig egy kicsit ellenkeztünk a szemlélettel, és hosszú ideig egyetlen feliratkozást alkalmaztunk listáink többségéhez, ha nem az összeshez – az e-mailes marketing körökben alkalmazott „legjobb gyakorlat” feltételezések ellenére.

De a részvételi stratégiánk az utóbbi időben megváltozott.

Tehát továbbra is kizárólag egyszeri feliratkozást használunk? Vagy állandóan átmentünk az összes kettős részvétel melletti oldalra?

Nos, mi szükség szerint a kettő keverékét használjuk, és javasoljuk, hogy ugyanezt tegye meg.

Marketingesek vagyunk, amelyek az előfizetői listák, leadek és ügyfélkör bővítésére összpontosítanak. Mint ilyen, továbbra is szeretjük az egyszeri feliratkozást, ahol lehetséges. De láttuk, hogy megnövekedett a feliratkozások száma és a hamis e-mail címek egyes regisztrációs űrlapokon, például mindkettőnél fő hírlevelünk és a Litmus Heti összefoglaló e-mailünk. Kettős engedélyt vezettünk be ezekre az űrlapokra, de minden másra – például a hozzáférésre való regisztrációra széles körű erőforrás-gyűjteményünk az e-mail marketingesek számára– továbbra is használjuk az egyszeri feliratkozást.

E-mail marketing menedzserünk, Jaina Mistry jobban megmagyarázza:

Nagyon sok robot keresi az e-mail feliratkozási oldalakat, amelyek URL-jében általában valami „feliratkozás” szerepel. Szeretnénk tisztán tartani listáinkat, és gondoskodni arról, hogy az üzenetek eljussanak azokhoz az emberekhez, akik szeretnék őket, ezért a DOI-t használjuk a legfontosabb céloldalakhoz.

De amikor az egyes tartalmi oldalakról van szó, azt mondja:

Csak nem láttunk visszaélést ezeken az űrlapokon. Az ezeket az oldalakat felkereső emberek fel akarnak iratkozni, hogy megszerezzék ezeket az ismereteket és fejlesszék képességeiket. El vannak foglalva, és jobb dolguk van, mint véletlenszerű oldalakat felkeresni az e-mail cím megadásához – így tudjuk, hogy valóban feliratkoznak.

Ez nem azt jelenti, hogy a dolgok nem változnak a jövőben. Ha ezek az erőforrás-formák visszaélést tapasztalnak, megváltoztathatjuk a taktikát. De abban az oldalon tévedünk, hogy megkönnyítsük az embereknek a feliratkozást, amikor csak lehetséges, és a lehető legkevesebb súrlódást vezessük be, amikor ez feltétlenül szükséges.

Mint minden, ami az e-mailben található, tanácsunk is egy főbb figyelmeztetéssel jár: Ez attól függ. Minden közönség egyedi, csakúgy, mint az üzleti és jogi követelményekkel foglalkozó csapatok. Végezzen saját kutatást mindkét módszer előnyeiről és hátrányairól, valamint minden olyan speciális jogszabályról, amely a saját iparát szabályozza, és döntse el, melyik megközelítés működik Önnek.

Számunkra ez az egy és a kettős részvétel jó egyensúlya, de ez más lehet az Ön számára. Felmérje saját igényeit, és nézze át saját feltételezéseit, hogy lássa, mi értelme van Önnek és ami még fontosabb, előfizetőinek.

Szeretne még több e-mail marketing feltételezést megnézni? Vagy megtanulja a sikeresebb e-mail kampányok írásának, tervezésének, kódolásának és elemzésének legújabb stratégiáit? Iratkozzon fel a Litmus e-mailjeire, és kapja meg a legfrissebb információkat minden e-mailről – közvetlenül a saját postaládájában.

Dupla feliratkozás e-mailjeinkre →


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok