3 topszínvonalú egérriasztó megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.08.19. 1122 Views 0 Likes 0 Ratings

1122 Views 0 Ratings Rate it

Egyszerű tippek és receptek, amelyek egérriasztóként működnek. Átfésültük az internetet, és könyvek tucatjait lapoztuk át, hogy segítsünk topszínvonalú egérriasztót készíteni házi megoldásban. A következő módszerek remekül működnek, hogy megvédd családodat az egérfertőzéstől.

Egérriasztó házilag top tippek

Először nézzük meg azokat az általános szabályokat, amiket be kell tartanod, hogy egyáltalán ne keserítsék meg az egerek az életedet. Ezek egy részét akkor is bevetheted, ha már megtalálható egér a lakásban.

Tartsd tisztán a házat az egérriasztóért

Az egerek távol tartásának egyik kulcsfontosságú szempontja, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, pusztán a ház tisztán tartása. Még ha új otthonod is van, az egerek ellephetik, hogy helyet keressenek maguknak. Nem a sajt miatt vannak ott; a szemét felhalmozódására és a padlón lévő morzsákra várnak.

Otthonod árnyékos sarkaiban leselkednek, ahová a porszívód nem ér el, vagy a szekrények és komódok belsejében, amelyeket a rendezetlen ruhák uralnak. Takaríts és ürítsd rendszeresen a szemetesed!

Éheztesd ki az egereket

Ha kiéhezteted őket, az kiváló természetes egérriasztó házilag megoldás. Tudjuk, hogy nem szándékosan adsz nekik ételt és eteted. Arra gondolunk, hogy a konyhaszekrényeid és az élelmiszercsomagokat eltűnteted, amelyekhez hozzájuthatnak, gondoskodsz arról, hogy elvágd az élelemforrásukat.

Például ahelyett, hogy műanyag zacskókat vagy dobozokat használnál a sütik és gabonapelyhek számára, tartsd őket légmentesen lezárt tartályokban. Nincs táplálékforrás, nincs boldog egér.

Kerüld el a szemét felhalmozódását

Tehát légmentesen lezártad az élelmiszereket légmentesen záródó edényekbe. Ez egy jó kezdet. Egy további tipp azonban az, hogy tartsd távol a szemetet, és akadályozd meg a morzsák és ételmaradékok felhalmozódását a szemétben.

Egy éhes rágcsáló nem válogatna abban, hogy honnan szerezze be a következő ételt. Képes mélyre merülni a szemetesben, és átnézni az összes szemetet, hogy megtalálja és megegye a számára ízletes dolgokat.

Csökkentsd az egerek külső élőhelyét

Egy másik hatékony kültéri egérriasztó eszköz a külső élőhely, például a bokrok és fák mennyiségének csökkentése az otthonod közelében. Nem kell mindet eltávolítani és kivágni természetesen.

Csak nyírjad le a túlzott ágakat, távolítsd el a lehullott törmeléket, és távolítsd el azokat a rejtekhelyeket, ahol a rágcsálók tartózkodhatnak. Tartsd zárva a tárolókat.

Használj borsmentaolajat a házi egérriasztásra

Számos illóolaj létezik, amely elriasztja az egereket, de a borsmentaolaj jól működik, és szinte mindenhol megtalálható. Az aromaterapeuták ezt az illóolajat stimuláló, görcsoldó, hűsítő tulajdonságai miatt ajánlják.

egérriasztó házilag.II.

Egérriasztó házilag recept #1. – Borsmenta olaj spré

Hozzávalók:

  • 25 csepp hígítatlan borsmenta illóolaj
  • 225 mL víz
  • Szórófejes flakon

Az egérriasztó elkészítése:

Old föl a borsmenta illóolajat a vízben. Majd öntsd a szórófejes flakonba. A borsmentaolaj természetes egérriasztóként való felhasználásához, hogy megakadályozd az egerek bejutását a garázsba vagy a házba, használj egy szórófejes flakont, és fújd be vele a rágcsálók feltételezett kedvenc területét. A borsmentaolaj spray-t arra is használhatod, hogy elriasszad az egereket az autóból.

Ha nem szeretnél spray-ként használni, akkor szerezz be vattapamacsokat, és áztasd be a borsmentaolajba. Ezután helyezd arra a területre, ahol szerinted az egér gyakran tartózkodik.

Használd a spray-t vagy cserélje ki a vattagolyókat, amint az illat elillan, vagy legkésőbb egy-két hét múlva. Kültéren is ragyogóan működik.

Egérriasztó házilag recept #2. – Burgonyapüré

Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál burgonyapüré
  • Egy Egyszer használatos tál

Mit kell tenned?

Csak tegyél néhány evőkanál burgonyapürét (körülbelül két-három evőkanálnyit) egy eldobható edénybe, és helyezd azt olyan helyre, ahol a egér gyakran megfordul. Megeszi a burgonyapürét, és miután megemésztette, a pelyhek kitágulnak a gyomrában, és felszakad.

Egérriasztó házilag recept #3. – Ecet

A jó öreg ecet, ami szinte mindenre megoldás, ami riasztásra vagy tisztításra hivatott.

Hozzávalók:

  • 4-5 evőkanál ecet
  • 3-5 darab vattapamacs
  • Kis edény

Mit tegyél vele?

Ha ezt a házi egérriasztót szeretnéd használni, öntsd az ecetet egy kanál segítségével a vattapamacsokra, amíg a vattapamacsok át nem telítődnek. Helyezz alá egy kis edényt, hogy ne öntse ki a felesleges ecetet, és ne csináljon rendetlenséget a konyhában.

Az ecettel átitatott vattagolyókat tedd az apró lyukakba, résekbe és hasadékokba, amelyek az egerek számára bejutási pontként szolgálnak a lakásba.

Egérriasztó házilag: Videó.

 

Forrás: 15 Brilliant DIY Mouse Repellents (tipsbulletin.com)


1122 Views 0 Ratings Rate it