5+1 tetűirtó szer házilag

Avatar Gadam | 2022.11.19. 609 Views 0 Likes 0 Ratings

609 Views 0 Ratings Rate it

tetűirtó szer házilag

Szabadulj meg a tetvektől az alábbi 6 mágikus módszer bármelyikével. Összegyűjtöttem fél tucat tetűírtó szert, amit házilag is elkészíthetsz. Élj vele.

Ánizsolaj tetűírtó szer házilag

Egy 2018-as, a gyermekek tetvesség elleni természetes gyógymódokat vizsgáló tanulmány szerint az ánizsolaj volt az egyik leghatékonyabb természetes gyógymód.

Bár más természetes gyógymódok is gyakran hatásosak voltak, az ánizsolaj egyike volt annak a kettőnek, amely tartósan megszüntette a tetüket. Azok, akik más növényi gyógymódokat használtak, jellemzően néhány hónapon belül újrafertőződésről számoltak be.

Az ánizsolajat az egészségügyi élelmiszerboltokban és az interneten is megtalálhatod.

Tetűírtó szer házilag olívaolajjal

Az olívaolaj hasonló előnyöket kínál, mint az ánizsolaj, potenciálisan megfojtja a tetveket, és megakadályozza a visszatérésüket. Az ánizsolajhoz hasonlóan ugyanebben a 2018-as tanulmányban is a leghatékonyabb gyógymódok közé sorolták. Hogyha rendkívül hatékony házi gyógymódot szeretnél, érdemes együtt használnod az olíva -és az ánizsolajat.

Tetűírtó szer házilag: Kókuszolaj

A kókuszolaj a száraz bőr és haj népszerű kezelési módja. A kutatók egy 2010-es brazil tanulmányban több természetes fejtetű elleni szer hatását vizsgálták, és összehasonlították az eredményeket a vény nélkül kapható (OTC) kezelések eredményeivel.

A vizsgált gyógymódok közül a csapat azt találta, hogy a tiszta kókuszolaj volt az egyetlen hatékony kezelés. Az olaj alkalmazását követő 4 órán belül a fejtetvek átlagosan 80%-a elpusztult.

A két leghatékonyabb gyógyszeres sampon ugyanezen idő alatt a tetvek 97,9%-át, illetve 90,2%-át pusztította el.

Teafa olaj, mint házi tetűírtó szer

A teafaolaj antimikrobiális tulajdonságai miatt népszerű házi gyógymód számos bőrbetegségre.

Más kutatások azonban, amelyek a teafaolajat a fejtetvek kezelésére értékelték, kevésbé találták hatásosnak a szert. Emellett a teafaolaj néha irritálhatja a bőrt és kiütést vagy viszketést okozhat.

Tetűírtó szer házilag: Vazelin

A vazelin a tetvek és esetleg a petesejtek megfojtásával elpusztíthatja a tetveket. A vazelin zsíros és piszkos lehet, és eltávolítása többszöri mosást igényelhet. A kezelésre rezisztens tetvekkel vagy a fejtetű elleni samponokra allergiás emberek számára azonban hatékony megoldás lehet.

Tetűírtó szer házilag: Majonéz

A majonéz elnyomja a tetveket, és megkönnyíti, hogy simán kifésülhesd a hajadból őket. Egyesek szerint a majonéz enyhítheti a tetvek által okozott viszketést és fejbőrirritációt is.

Viszont egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a majonéz megölné vagy kezelné a tetveket.

 

Forrás: 6 best home remedies for lice (medicalnewstoday.com)


609 Views 0 Ratings Rate it