Egy kézzel épített, eredeti Apple 1 számítógép csak 1,5 millió dollárért a tiéd – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.02.06. 54 Views 0 Likes 0 Ratings

54 Views 0 Ratings Rate it

Apple 1 Sony monitorral
„Krishmiti”

Ha óriási összegű pénz lyukat éget a zsebében, és vágya van egy személyes számítástechnikai előzmény birtoklására, irány az eBay. Egy névtelen eladó egy eredeti Apple 1 számítógépet tett közzé, amelyet Steves Jobs és Wozniak építettek 1976-ban. Fantasztikus állapotban van, sőt korszakpontos Sony monitorral is rendelkezik.

A „vétel most” ár csupán 1,5 millió amerikai dollár. Ennél az árnál olyan gépet kap, amelyet a szakértők hitelesnek bizonyítottak, és amely látszólag még mindig működik az eredeti tápegységgel és a módosítatlan alaplappal, „nincs módosítás vagy javítás”. Az eladó elmondása szerint 1978-ban szerezték meg az eredeti tulajdonostól, miközben Montrealban számítógépes üzletet üzemeltettek. A nyilvántartás szerint ez a 79. számítógép, amelyet a kezdő cég épített.

Apple 1 számítógép, nyissa meg
„Krishmiti”

Az eredeti Apple 1-nek egy megahertzes processzora volt a MOS Technology-tól, 4 kilobájt memória (48-ig bővíthető) és 456 kilobájtos tárhely volt. Egy kis perspektíva szempontjából: 456 KB nem elegendő a kép tetején való tároláshoz. A számítógépeket fából készült rétegelt lemez tokokban szállították, kézzel vágták őket rendeltetésszerűen, egy régimódi billenőkapcsolóval, amely bekapcsológombként működött. Csak néhány tucat Apple 1 PC ismert, hogy még mindig léteznek; a működő számítógépek általában között mennek 300 000 és 900 000 dollár a gyűjtők piacán, tehát ez jóval meghaladja a prémiumot.

Forrás: eBay keresztül IGN
Source link


54 Views 0 Ratings Rate it