Élő képaláírások beszerzése bármilyen videóhoz vagy hanghoz a Chrome-ban

Avatar admin | 2021.03.18. 28 Views 0 Likes 0 Ratings

28 Views 0 Ratings Rate it

google chrome live felirat
Google

Sokan támaszkodnak a hang- vagy videotartalom felirataira, de nem minden média webhely biztosítja ezeket. Az „Élő felirat” funkció beépítve van a Google Chrome böngészőbe, és mindenhol működik. Megmutatjuk, hogyan kell használni ezt a praktikus funkciót.

A Google Chrome maga képes feliratokat készíteni a webböngészőben lejátszott bármilyen video- vagy audiotartalomhoz. Ugyanúgy működik, mint Élő képaláírás a Google Pixel telefonokon. Az írás idején a funkció csak angol nyelven érhető el.

Az Élő felvétel engedélyezéséhez nyissa meg Google Chrome Windows 10, Mac vagy Linux számítógépen, majd kattintson az ablak jobb felső sarkában található hárompontos menü ikonra.

kattintson a menü ikonra

Ezután válassza a menü „Beállítások” menüpontját.

válassza ki a beállításokat a menüből

A bal oldalsávon bontsa ki az „Advanced” szakaszt, és válassza az „Accessibility” lehetőséget.

nyissa meg az akadálymentesség beállításait

Váltson az „Élő felirat” lehetőségre. Néhány beszédfelismerő fájl azonnal letöltésre kerül. Ha nem látja az Élő felirat kapcsolót, próbálja meg frissíteni a böngészőt.

váltson az élő feliratra

A fájlok letöltését követően a Live Caption használatra kész! Látogasson el egy webhelyre, és játsszon le egy videót vagy bármit, ami átírható hanggal rendelkezik. A feliratok egy áttetsző fekete mezőben jelennek meg a képernyő alján.

élő felirat akcióban

A felirat bezárásához kattintson a felirat fekete mezőjének jobb felső sarkában található „X” gombra. Kiválaszthatja a kis lefelé mutató nyilat is, ha további szöveget szeretne látni. Ha bezárja a felirat mezőt, frissítenie kell az oldalt, hogy visszahozza.

feliratos doboz eszközök

Az Élő felirat be- vagy kikapcsolásához nem kell minden alkalommal a Beállítások menübe lépnie. Ehelyett kattintson a média ikonra a Chrome eszköztáron, és egy kapcsolót talál az „Élő felirat” elemre.

élő felirat váltás

Ez az! A szolgáltatás – elméletileg – minden webhelyen működik, amennyiben valami átírható játék van folyamatban. Sikeresen teszteltük Youtube, Disney +, sőt a Spotify Web Player.

élő átírás a spotify-on
Élő átírás a Spotify-on

Mint fent láthatja, a feliratok pontossága kissé eltalált vagy hiányos (a „Western” -nek „pazarolni kell”). Ez még mindig hasznos funkció azoknak a webhelyeknek, amelyek nem rendelkeznek saját feliratozási rendszerrel.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az élő feliratok használata Google Pixel telefonon
Source link


28 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok