Hogyan kezelhető az extra zsíros bőr forró időben

Avatar admin | 2021.06.18. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az extra zsíros bőr kezelése forró időben

Fénykép: Zay Nyi Nyi (Shutterstock)

A nyár még hivatalosan sem kezdődött el, de az ország számos részén már látott szárnyaló hőmérsékletet és rendkívüli hőséget. A forró idő sok okból bosszantó – és potenciálisan veszélyes – és az egyik irritáló rész a bőröddel.

Lehet, hogy kiváló pórusokkal áldottak meg, de a legtöbb ember számára, ha kint melegszik, a bőrük természetes fényt nyer, köszönhetően a látszólag túl sok olaj termelésének. De miért történik ez, és tehetünk-e bármit is ez ellen? Itt van, amit tudni kell.

Miért melegszik a bőr különösen zsíros állapotban?

Mint már tudod, bőrünk különböző körülményekre reagálhat – például egy hosszú tengerparti nap leégése vagy egy ételallergia okozta kiütés. De még akkor is, ha csak rövid ideig tartózkodik a szabadban, és nem tartózkodik a napon, az időjárás miatt ez mégis változhat.

„Nyáron a hőmérséklet és a páratartalom emelkedik. Ezek a változások a verejtékmirigyeket arra ösztönzik, hogy több izzadságot termeljenek, a faggyúmirigyek pedig a faggyútermelést. ” Dr. Hadley King mondta mindbodygreen egy interjúban. “A fokozott verejtéktermelés párolgással lehűti a bőrt, a fokozott olajtermelés pedig segít a verejték párolgásának lelassításában, hogy kiterjessze a hűtési hatást.”

Hogyan kell kezelni a felesleges olajat

Az első dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy az arcodon (és a bőr egyéb területein) található olaj azt a fontos célt szolgálja, hogy védőgátként működjön. Tehát bármennyire is szeretnénk megszabadulni minden az olaj, ez nem jó ötlet. Az olaj jelenléte, de az ellenőrzés sokkal jobb terv. Íme néhány módszer erre:

Rendszeresen mosson arcot (és más bőrt), de ne is gyakran

Ismét: ne essen túlzásba, de győződjön meg arról, hogy valóban időt szán az arcmosásra. Íme, ez magában foglalja, a Medical News Today szerint:

  • Gyengéd szappannal és meleg vízzel mossa le.
  • Kerülje az illatos szappanokat, a hozzáadott hidratáló krémeket vagy az erős vegyszereket, amelyek irritálhatják vagy kiszáríthatják a bőrt, és így reagálhatnak a faggyú létrehozásával.
  • Kerülje a luffákat és a durva mosogatórongyokat, mivel a hozzáadott súrlódás ösztönözheti a bőrt, hogy több olajat nyerjen.

Tisztítás után használjon tonert

Kerülje el serdülőkorának szúrós alkoholos alapú tonikjait, és inkább a mellett dönt természetes összehúzó szerek, ahol a hatóanyag boszorkánymogyoró vagy teafa olaj. De a festék nem mindenki számára való, ezért ha új számodra, akkor először hajtson végre egy kis tapasz tesztet, mielőtt felvenné az arcára.

Óvatosan szárítsa meg

Bármilyen csábító is lehet egy törülközőt használni, hogy a bőre számára egy utolsó olajeltávolító törlőkendő előnye legyen, fontos ezt finoman megtenni. “Nem ajánlott a bőrt törölközővel lehúzni vagy durva mosogatórongyot használni, mivel ez ösztönözheti a bőrt, hogy több faggyút hozzon létre.” cikk a mai orvosi hírekről.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok