Előtte és utána: Kandalló átalakítása

Avatar admin | 2021.07.09. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A legújabb kandalló átalakítása! És ez nekem egy fillérbe sem került.

festett fehér kandalló sok növényrel és könyvvel, egy nappali helyet

A mai kandalló átalakítása szuper boldoggá tesz, mert nemcsak feldobta ezt a teret, hanem pénzembe sem került! Hadd térjek vissza egy pillanatra az elejére …

Így! A kandalló valószínűleg az volt az első dolog, amit észrevettem, amikor először sétáltunk át a házunkon (mielőtt birtokoltuk volna, bemutatásra). Gigantikusnak tűnt, főleg a szoba méretének megfelelően. De imádtam, hogy nyilatkozatot tett. Nem szerettem azonban a szürke kő megjelenését. Különösen a szürkés tónusú padlóval kombinálva.

Gyors előretekintés az első benyomásokra, hogy valóban ajánlatot tegyek a házra, majd megvásároljam, és tudtam, hogy elég gyorsan szeretnék változtatni ezen az előszobán. És mivel a kandalló volt az egyik első dolog, amit megláttál, amikor beléptél a bejárati ajtón, még fontosabb volt (számomra), hogy inkább valami olyasmi érzés legyen, amelyet én választottam volna (ish).

A jövőben azt tervezzük, hogy ténylegesen felújítjuk a kandallót, nagyon simává tesszük az egészet, és kiütjük a palástot nagy növények, halmozott műalkotások, könyvek stb.

De egyelőre szinte mindent el tudtunk érni abban a jövőbeni felújításban, egy gallon festékkel és egy egész napos festéssel. ÉS (bónusz), miután az összes festmény elkészült, kitaláltam egy módot, amúgy hozzá egy csomó növényt, könyvet és műalkotást. Mélyebb köpeny nélkül is. Tehát ez a kandalló átalakítása előtt és után számomra nagy győzelemnek tűnik.

Kandalló átalakítása (azelőtt)

Mielőtt túl messzire kerülnénk itt, hadd mutassam meg, hogy nézett ki korábban (ez néhány nappal azelőtt beköltözött, hogy beköltöztünk volna) …

óriási főkönyvi szikla kandalló üres házban, fehér falakkal

üres ház főkönyvi sziklakandallóval

És az „utána” képek …

festett fehér kő kandalló nagy növényekkel és könyvekkel

Miért festettem a kő kandallónkat

Tudom, hogy néhány ember nem fogja szeretni, hogy én festettem át a követ. És ez teljesen rendben van. Nem szeretem minden olyan választást, amelyet mások otthonában látok. A fontos az Ön szeretem a választásokat a te saját itthon.

Én személy szerint imádom, hogy néz ki most a kandalló. Hozzáteszi a textúrát, miközben semleges marad és ami a legfontosabb (számomra), sok fényt ad a térnek azáltal, hogy az egészet fehéren visszatükrözi.

Mielőtt a sötét kő úgy érezte volna, mintha elnyelné a szoba természetes fényét, ha ennek van értelme. Most, hogy a kandalló és a falak festékfestéke is van, számomra az egész szoba könnyebbnek és fényesebbnek tűnik. Ami mosolyra késztet.

félig festett, egymásra rakott kőkandalló fehér színű, szöveges átfedéssel

Hogyan festenek kőkandallót?

Jogi nyilatkozat: Megosztom, hogyan festettem a kandallómat, és remélem, hogy ez segít Önnek, de nem vagyok kandallószakértő. Barkácsművész vagyok. Tegye meg a kutatását egy működő kandalló festése előtt, mivel használatakor rendkívüli hőhatás éri.

Anyagok

  • belső festék (latex)
  • 3 hüvelykes ecset (vagy 2 hüvelykes, ha nem talál nagyobbat)
  • festőhenger és festékfedél (ha bármilyen lapos felülete van, például palástnak vagy kandallónak)
  • festők szalag
  • rongy a tisztításhoz
  • gitt kés (opcionális)

Kandalló átalakítása Hogyan kell

Ronggyal tisztítsa meg a kandalló felületén esetlegesen lévő port vagy törmeléket.

Ezután ragasszon le minden területet festőszalaggal, amelyre szüksége van. Esetemben csak a kandalló alját kell leragasztanom, ahol az a padlóval találkozik, mivel a falakat ugyanolyan színnel festették, mint a kandallót.

Innentől kezdve a festés elég egyenesen halad. Középen kezdtem, csak véletlenszerűen. Nincs ok erre. Ha előbb meg akarja szerezni a kő / szikla festését, azt javaslom, hogy először gyakoroljon a kandalló oldalán vagy egy kis területen, ha szükséges.

Pedig nagyon könnyű. Csak vegyen egy kis könyökzsírt, hogy ecset kerüljön a résekbe. Néhány kőből készült kandallónál nincs repedés vagy repedés, de az enyémnél (ami a főköves kő) sok-sok ilyen terület volt.

Szinte az egész projekthez 3 hüvelykes ecsetet használtam. Használhat két hüvelykes ecsetet is, de valószínűleg ennél kisebbet nem mennék be, mert időigényes.

A kandallóhoz és a palásthoz, amelynek nagyobb, lapos kője volt, festőhengert használtam (3/8 hüvelykes sima felületre). Festett egy réteget, megvárta, amíg teljesen megszáradt (egyik napról a másikra), majd egy második réteget festett, miután az összes gitt késsel felhalmozódott festékcseppet elkaparta.

kaparó festék csepeg le a fehér kandalló kandallóról, egy gitt késsel

festett, egymásra rakott kőkandalló, előtte létra

Milyen típusú festéket használjak?

A projekt megkezdése előtt elolvastam egy csomó útmutatót a különböző oldalakról, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a dolgokat „jól csináltam”. Az olvasottak alapján a belső festék alkalmas kandalló átalakítására, amennyiben latexfesték (nem olaj alapú). A latex festék lélegző.

*Jegyzet hogy a latexfesték csak a kandalló külső területére vonatkozik. Ha magát a belső teret / a tűztéret festi, akkor magas vagy magas hőmérsékletű festéket kell használnia.

Azt is javasoljuk, hogy először használjon falazó alapozót, mielőtt a kandallót a kívánt színre festené. Ezt a lépést kihagytam, mert nem volt kéznél, és eddig nagyon jó. DE itt említem, hogy tudd, mások ajánlották.

Festék színe: A festéknek Benjamin Moore lapos kivitelű Chantilly Csipkét választottam, amelyet már a belső tér többi részén használtam. És miért nem került ez a projekt semmibe. Már megvolt a festék és az összes kellék más festési projektekből.

festett fehér kő kandalló növényekkel és nagy semleges grafikával

Teljes ez a szoba most?

Semmiképpen sem mondanám, hogy a tér „teljes”. Itt még hozzá kell adnunk a világítást (rezsi és a televízió melletti pogácsa), be kell fejeznem az eredeti ablakkeretek feketét, és remélem, hogy hamarosan új padlókat is szerezhetek itt.

De maga a kandalló egyelőre elkészült. Amíg nem lépünk át a második szakaszba, amely valószínűleg egy vagy két évig nem lesz. Jelenleg nem kiemelt fontosságú.

Itt is vannak további terveink, a költségvetéstől és néhány strukturális dologtól függően. Egy ideális világban SZERETNÉK, ha végül óriási, kétrétegű üvegajtókat adnék oda, ahol az ablakok jelenleg vannak. A nyitott és zárt hajtogatásúak olyanok, mint egy harmonika. Tudod miről beszélek?

És én is szívesen boltoznám ide a mennyezetet. Valójában mégis beszéltünk erről egy vállalkozóval, és nem tűnik úgy, hogy a tető és a tartóelemek miatt itt lehetséges lesz.

De még nem adtam fel teljesen a reményt. Valóban sokkal nagyobbnak érezné ezt a helyet, és olyan drasztikus változást hozott az étkezőnkben. Szóval, SZERETNÉK ezt megtenni itt is.

halmozott kő kandalló, fehérre festett növényekkel és organikus, modern dekorációval

A festés mellett mi történt még?

A falak festése

A kandalló festése mellett a szoba összes falát is festették (ugyanolyan színű, mint a kandalló). Számomra ez segített a kandalló tompításában, így vizuálisan nem borítja el a szobát. Még mindig azt gondolom, hogy fókuszpontnak tűnik, de most csak egy kicsit lágyabb, amit én személy szerint élvezek.

Tetőablakok

Egy másik dolog, ami igazán segítette az űr megjelenését és jobb érzését számomra, az extra természetes fény! Ebben a szobában nem láthatók tetőablakok, de van 5 rögzített tetőablakok (mind a Velux, amelyet nagyon, nagyon ajánlok) a tornácon, közvetlenül a bal oldali nagy ablakokból. Körülbelül ugyanabban az időben vettük fel ezeket, amikor átdolgoztuk a tetőnket, és ez valóban segített további fény beillesztésében.

Kíváncsi lehet, miért nem építettünk volna be tetőablakot a nappali mennyezetébe, szemben a tornáccal. És ez jó kérdés. Hidd el nekem! Azt akartam, hogy! SZERETNÉNEK OLYAN ROSSZ.

DE a tetőnk egyedülálló abban a tekintetben, hogy van rajta egy “kalap” (mint egy Mansard-stílusú tető, de nem olyan, mint a Mansard-tető). És ez a “sapka” közvetlenül a nappalink felett van, ami azt jelenti, hogy a tetőablakoknak nincs olyan módja, hogy a tetőre menjenek, ami átviszi őket ezen a szobán.

A kivitelezővel mindenféleképpen ötleteltem, hogy tetőablakok kerülhessenek ebbe a térbe. De csak nem volt benne a kártyákban.

Tehát megtettük a következő legjobb dolgot, amely a tetőablakok hozzáadása volt a tornáchoz. Ablakjaink elég nagyok idefelé, és a tornácon nagyon hosszúkás eresz van, így a tetőablakok sok fényt hoztak ebbe a térbe, amire egyébként soha nem lett volna lehetőségünk.

Az eresz meglepően sok napot zár el. De most, a beépített tetőablakokkal, annyi fény képes bejutni az ablakon keresztül. Félelmetes volt.

festett fehér kő kandalló boho modern nappaliban, szövegfedéssel

nagy növények festett fehér kandalló kandalló halmozott kő

fehérre festett kandalló kőből, modern hintaszékkel és az egész helyiségben nagy növényekkel

Van még kérdése, amire válaszolni tudok? Mondja meg nekem a megjegyzésekben, és biztosan válaszolok.


Forrás link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok