Okos élvefogó egércsapda házilag

Avatar Gadam | 2022.08.19. 1167 Views 0 Likes 0 Ratings

1167 Views 0 Ratings Rate it

élvefogó egércsapda házilag

Egyszerű tippek és receptek, amelyek egércsapdaként működnek. Átfésültük az internetet, és könyvek tucatjait lapoztuk át, hogy segítsünk topszínvonalú egércsapdát készíteni házi megoldásban. A következő módszerek remekül működnek, hogy megvédd családodat az egérfertőzéstől.

Élvefogó Egércsapda házilag top tippek

Először nézzük meg azokat az általános szabályokat, amiket be kell tartanod, hogy egyáltalán ne keserítsék meg az egerek az életedet. Ezek egy részét akkor is bevetheted, ha már megtalálható egér a lakásban.

Tartsd tisztán a házat a hatékony egércsapdáért

Az egerek távol tartásának egyik kulcsfontosságú szempontja, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, pusztán a ház tisztán tartása. Még ha új otthonod is van, az egerek ellephetik, hogy helyet keressenek maguknak. Nem a sajt miatt vannak ott; a szemét felhalmozódására és a padlón lévő morzsákra várnak.

Otthonod árnyékos sarkaiban leselkednek, ahová a porszívód nem ér el, vagy a szekrények és komódok belsejében, amelyeket a rendezetlen ruhák uralnak. Takaríts és ürítsd rendszeresen a szemetesed!

Kerüld el a szemét felhalmozódását

Tehát légmentesen lezártad az élelmiszereket légmentesen záródó edényekbe. Ez egy jó kezdet. Egy további tipp azonban az, hogy tartsd távol a szemetet, és akadályozd meg a morzsák és ételmaradékok felhalmozódását a szemétben.

Egy éhes rágcsáló nem válogatna abban, hogy honnan szerezze be a következő ételt. Képes mélyre merülni a szemetesben, és átnézni az összes szemetet, hogy megtalálja és megegye a számára ízletes dolgokat.

Csökkentsd az egerek külső élőhelyét

Egy másik hatékony kültéri egérriasztó eszköz a külső élőhely, például a bokrok és fák mennyiségének csökkentése az otthonod közelében. Nem kell mindet eltávolítani és kivágni természetesen.

Csak nyírjad le a túlzott ágakat, távolítsd el a lehullott törmeléket, és távolítsd el azokat a rejtekhelyeket, ahol a rágcsálók tartózkodhatnak. Tartsd zárva a tárolókat.

Használj borsmentaolajat házilag készített egércsapdaként

Számos illóolaj létezik, amely elriasztja az egereket, de a borsmentaolaj jól működik, és szinte mindenhol megtalálható. Az aromaterapeuták ezt az illóolajat stimuláló, görcsoldó, hűsítő tulajdonságai miatt ajánlják.

egérriasztó házilag.II.

Élvefogó Egércsapda házilag okos módszerrel – Borsmenta olaj spré

Hozzávalók:

  • 25 csepp hígítatlan borsmenta illóolaj
  • 225 mL víz
  • Szórófejes flakon

Az élvefogó egércsapda elkészítése:

Old föl a borsmenta illóolajat a vízben. Majd öntsd a szórófejes flakonba. A borsmentaolaj természetes egérriasztóként való felhasználásához, hogy megakadályozd az egerek bejutását a garázsba vagy a házba, használj egy szórófejes flakont, és fújd be vele a rágcsálók feltételezett kedvenc területét. A borsmentaolaj spray-t arra is használhatod, hogy elriasszad az egereket az autóból.

Ha nem szeretnél spray-ként használni, akkor szerezz be vattapamacsokat, és áztasd be a borsmentaolajba. Ezután helyezd arra a területre, ahol szerinted az egér gyakran tartózkodik.

Használd a spray-t vagy cserélje ki a vattagolyókat, amint az illat elillan, vagy legkésőbb egy-két hét múlva. Kültéren is ragyogóan működik.

 

Forrás: 15 Brilliant DIY Mouse Repellents (tipsbulletin.com)


1167 Views 0 Ratings Rate it