Espresso Martini recept – Broma Bakery

Avatar admin | 2021.07.29. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

Szerezd meg a koffein javítást ezzel a merész és pihentetővel espresso martini recept. Mindössze 3 egyszerű összetevőből készül, és imádni fogja ezt az espresso martinit egy szórakoztató koktélhoz otthon. Maradj energikus!

espresso martini recept

Espresso Martini recept

A dátum 2021. július 28., és az eszpresszó martiniknak van egy pillanatuk. Félreáll aperol spritzes, a nyári koktél királynőjének uralkodása véget ért. Az eszpresszó martinik azok mindenhol épp most. Minden egyes menü, ahol nézem, büszkélkedhet egyet, minden fénykép, amelyet az interneten látok, egy, és minden podcast, amelyet hallgatok, az espresso marteens dicséreteit énekli. És tudod, mit… én vagyok. ITT. FOR. AZT.

Mert az eszpresszó martinik SZÓRAK. Kacérok, élénkek, merészek és valójában nagyon ízletesek. Szeretem az eszpresszó martini energiát mindannyiunk számára.

Szóval… mi az espresso martini?

Az eszpresszó martini hagyományosan főzött eszpresszóból, kávélikőrből és vodkából készül. Merész, édes, és olyan íze van, mint egy enyhén édesített jeges eszpresszó, amiben csak egy kis vodka van. Mert hát nagyjából pontosan erről van szó. A gazdag kávéíz csökkenti az alkoholt, így az eszpresszó martinit veszélyesen könnyű visszadobni. Figyelmeztettek.

espresso martini recept

Mi kell ehhez az espresso martini recepthez?

Az eszpresszó martinik szépsége az egyszerűségük. Csak három egyszerű összetevőre lesz szüksége ennek a merész eszpresszó martininak az összeállításához.

 • Vodka
 • Kahlua vagy kávélikőr
 • Espresso vagy erős kávé

Várj … az espresso martinis tejmentes?

Sok espresso martini receptet láttam nehéz tejszínnel vagy Bailey -ével, de egy igazi eszpresszó martini tejmentes! Persze, ha egy kis krémesre vágysz, akkor mindig tegyél hozzá egy cseppet a kedvenc krémedből, de személy szerint szerintem az egyszerű jobb! Ez az erős espresso íz ragyog át, és a Kahlua tökéletes édességet biztosít a vodka vágásához.

espresso martini koktélpohárban

Espresso Martini elkészítése

És ha az összetevők listája egyszerű, az utasítások még egyszerűbbek. De hogy bármit is találgassunk, itt van egy espresso martini elkészítési módja:

 1. Főzze meg az eszpresszót. Az eszpresszót általában a Nespresso gépünkben készítjük, de bármilyen eszpresszógépet használhat, vagy akár szuper erős kávét is főzhet a kávéfőzőben!
 2. Rázd fel. Helyezze az eszpresszót, a vodkát és a Khaluát egy jéggel ellátott koktélrázóba.
 3. Törzs + tálalás. Szűrje le az espresso martinit koktélpohárba (kupépoharat használtunk, de egy martini pohár vagy bármi, amit érzel, tökéletes lesz!). Szeretem az eszpresszó martinit díszíteni poros espresso porral és néhány kávébabbal, hogy úgy érezzem magam.

Rendben, koffeinfüggők, élvezze ezt az eszpresszó martinit egész nyáron (és egész évben). Maradjatok energiával barátaim!

És ne felejtsd el hidratálni!

XXX

Nyomtatás

Hozzávalók

 • 2 uncia vodka
 • 1 uncia Kahlua (vagy hasonló kávélikőr)
 • 1 uncia főzött eszpresszó, hűtött.
 • kávébab, opcionális köret

Utasítás

 1. Keverje össze az eszpresszót, a vodkát és a Kahlua-t koktélrázóban jéggel.
 2. Rázzuk, amíg jól elkeveredik és hideg.
 3. Szűrje le az espresso martinit egy koktélos pohárba.
 4. Kívánt esetben díszítéshez eszpresszó port és kávébabot portalanítson. Élvezze felelősségteljesen!
Forrás


29 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok