Fájlok egyszerű átvitele Linux, Windows, Mac, Android és iPhone között

Avatar Gadam | 2021.04.08. 375 Views 0 Likes 0 Ratings

375 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Linux Tux logóval ellátott okostelefon laptop előtt.
Alberto Garcia Guillen / Shutterstock.com

A Snapdrop segítségével gyorsan és egyszerűen vihet át fájlokat egy Linux számítógépről bármely más számítógépre. Ez böngészőalapú, így bármilyen operációs rendszerrel működik, a fájlok mégis a saját helyi hálózatán belül maradnak, és soha nem mennek a „felhőbe”.

Néha az egyszerű a legjobb

A fájlok egyik Linux-számítógépről a másikra történő átvitelének számos módja van. A fájlok más operációs rendszerű számítógépre történő áthelyezése kicsit több erőfeszítést igényel. Ha a fájlok egyszeri mozgatására van szükség, ez nem indokolja a Kis üzenet blokk (SAMBA) vagy Hálózati fájlrendszer (NFS) hálózati megosztás. Előfordulhat, hogy nincs engedélye a másik számítógép módosítására.

Helyezheti a fájlokat a felhőben tárolt tárhelyre, majd a másik számítógépről bejelentkezhet a tárolóba, és letöltheti a fájlokat. Ez azt jelenti, hogy a fájlokat kétszer továbbítja az internet segítségével. Ez sokkal lassabb lesz, mint a saját hálózaton keresztül történő elküldés. Talán a fájlok érzékenyek, és nem akarja megkockáztatni, hogy felhőalapú tárhelyre küldi őket.

Ha a fájlok elég kicsiek, akkor e-mailt küldhet nekik. Ugyanez a probléma merül fel az e-mailrel kapcsolatban – az interneten keresztül csak akkor hagyja el a hálózatot, hogy csak a másik számítógépen keresse meg az interneten keresztül. Tehát a fájlok továbbra is távoznak a hálózatról. Az e-mail rendszerek pedig nem szeretik a mellékleteket, amelyek bináris futtatható fájlok vagy más potenciálisan veszélyes fájlok.

Lehetősége van USB-memóriakártya használatára, de ez gyorsan unalmassá válik, ha mind fájlkészleten dolgozik, mind pedig gyakran küld egymásnak verziókat.

Snapdrop egy egyszerű megoldás a platformok közötti fájlok átvitelére. Nyílt forráskódú, biztonságos és ingyenes. Ez egyben lenyűgöző példa arra az egyszerűségre, amelyet egy jól kidolgozott eszköz vagy szolgáltatás nyújt.

Mi a Snapdrop?

A Snapdrop egy nyílt forráskódú projekt, amelyet a GNU GPL 3 licenc. tudsz nézd meg a forráskódot vagy tekintse át online. A biztonságosnak mondható rendszerekkel büszkélkedő Snapdrop a kényelem érzetét nyújtja. Mintha egy étteremben lennénk, ahonnan nyílt kilátás nyílik a konyhára.

A Snapdrop az Ön böngészőjében fut, de a fájlátvitel a saját hálózatán keresztül történik. Használja a Progresszív webalkalmazás és Web valós idejű kommunikáció technológiák. A WebRTC lehetővé teszi a böngészőkben futó folyamatok használatát ponttól-pontig kommunikáció. A hagyományos webalkalmazás-architektúra megköveteli, hogy a webszerver két böngésző-munkamenet között közvetítse a kommunikációt. A WebRTC eltávolítja ezt a kétirányú szűk keresztmetszetet, lerövidíti az átviteli időket és növeli a biztonságot. Titkosítja a kommunikációs adatfolyamot is.

A Snapdrop használata

A Snapdrop használatához nem kell semmire regisztrálnia vagy fiókot létrehoznia, és nincs bejelentkezési folyamat. Csak indítsa el a böngészőt, és térjen át a Snapdrop webhely.

Megjelenik egy minimalista weboldal. A képernyő alján koncentrikus körökből álló ikon képvisel.

A Snapdrop webhely egyetlen számítógép csatlakoztatásával

Kiosztásra kerül egy név, amelyet egy véletlenszerűen kiválasztott szín és egy állattípus kombinálásával alakítanak ki. Ebben az esetben mi vagyunk az Aqua Basilisk. Amíg más nem csatlakozik, nem sokat tehetünk. Amikor valaki más ugyanazon a hálózaton megnyitja a Snapdrop webhelyet, ezek megjelennek a képernyőn.

A Snapdrop webhely két számítógéppel csatlakoztatva

Az Ivory Louse a Chrome böngészőt egy velünk azonos hálózaton lévő Windows számítógépen használja. A képernyő közepén jelennek meg. Amint több számítógép csatlakozik, megnevezett ikonok csoportjaként jelennek meg.

A Snapdrop webhely, amelyhez több számítógép csatlakozik, bemutatva a böngészőjüket és az operációs rendszerüket

Minden kapcsolat esetén megjelenik az operációs rendszer és a böngésző típusa. Előfordul, hogy a Snapdrop felismeri az általuk használt Linux disztribúciót. Ha nem sikerül, akkor egy általános „Linux” címkét használ.

A fájlátvitel megkezdéséhez a többi számítógépre kattintson a számítógép ikonjára, vagy húzza át a fájlt a fájlböngészőből az ikonra. Az ikonra kattintva megjelenik egy fájlválasztó párbeszédpanel.

Fájl kiválasztása párbeszédpanel kiválasztott fájllal

Keresse meg a küldeni kívánt fájl helyét, és válassza ki. Ha sok fájlt kell elküldenie, egyszerre többet is kiemelhet. Kattintson a „Megnyitás” gombra (amely a képernyőn kívül található, a képernyőképünkön) a fájl elküldéséhez. A „Fájl beérkezett” párbeszédpanel jelenik meg a célszámítógépen, amely tájékoztatja a címzettet arról, hogy fájlt küldtek nekik.

Fájl beérkezett párbeszédpanel figyelmen kívül hagyása és mentése gombokkal

Dönthetnek a fájl figyelmen kívül hagyása vagy mentése mellett. Ha a fájl mentése mellett dönt, megjelenik egy fájlböngésző, ahol kiválaszthatja a fájl mentési helyét.

Ha be van jelölve a „Kérje az egyes fájlok mentését letöltés előtt” jelölőnégyzetet, akkor a rendszer kéri, hogy válassza ki az egyes fájlok mentésének helyét. Ha ez nincs kiválasztva, akkor az egyetlen átvitel összes fájlja ugyanazon a helyen lesz elmentve, mint az első.

Meglepő módon nincs utalás arra, hogy a fájl honnan származik. De akkor honnan tudhatja, hogy ki az elefántcsont tetű vagy a kék csirke? Ha ugyanabban a szobában ülsz, az nagyon egyszerű. Ha az épület különböző emeletein tartózkodik, nem annyira.

Ésszerű, ha tudatja az emberekkel, hogy fájlokat küld nekik, ahelyett, hogy a kékből ejtené őket. Ha jobb gombbal kattint a számítógép ikonjára, küldhet nekik egy rövid üzenetet.

Snapdrop Üzenet küldése párbeszédpanel

Amikor a „Küldés” gombra kattint, az üzenet megjelenik a célszámítógépen.

Snapdrop üzenet fogadása párbeszédpanel

Így annak, akinek a fájlt küldi, nem kell kitalálnia a Kék Csirke titkos személyazonosságát.

Snapdrop Androidon

Megnyithatja a Snapdrop webalkalmazást androidos okostelefonján, és ez remekül fog működni. Ha inkább dedikált alkalmazást szeretne, akkor elérhető egy Google Play Áruház, de nincs alkalmazás iPhone-hoz vagy iPad-hez. Feltehetően ez azért van, mert az iPhone-felhasználóknak van Földre száll, de akkor is használhatja a Snapdrop-ot egy iPhone böngészőjében, ha akarja.

Az Android alkalmazás még fejlesztés alatt áll. A cikk kutatása során nem merült fel probléma a használatával, de ne feledje, hogy alkalmi hibákat tapasztalhat.

A felület megegyezik a szokásos webböngésző kezelőfelülettel. Koppintson egy ikonra egy fájl elküldéséhez, vagy hosszan érintse meg az ikont, ha üzenetet szeretne küldeni valakinek.

A Snapdrop Android alkalmazás kezelőfelülete

Snapdrop beállítások

Minimalista, lecsupaszított kivitelével a Snapdrop nem sok beállítással rendelkezik. A beállítások (például azok) eléréséhez használja a böngésző vagy az Android alkalmazás jobb felső sarkában található ikonokat.

Snapdrop beállítások ikonjai

A csengő ikon segítségével be- vagy kikapcsolhatja a rendszer értesítéseit. Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyben két gomb található. Kattintson vagy koppintson a „Soha ne engedje” vagy az „Értesítések engedélyezése” gombra az Ön igényei szerint.

Snapdrop értesítési beállítások párbeszédpanel

A Hold ikon be- és kikapcsolja a sötét módot.

Snapdrop sötét módban

Az információs szimbólum – egy kis „i” egy körben – gyors hozzáférést biztosít a következőkhöz:

Elegáns megoldás egy általános problémára

Néha olyan helyzetekbe kerülhet, amikor olyan megoldást kell találnia, amely pontosan a másik ember technikai kényelmi zónájában helyezkedik el. Nincs ok arra, hogy bárkinek is nehezen érthető legyen a Snapdrop.

Valójában valószínűleg tovább fog tölteni azzal a magyarázattal, hogy miért keresztelték őket bézs színű capybarának, mint te, hogy mit kell tennie.[ad_2]
Forrás link


375 Views 0 Ratings Rate it