2021 legjobb társasjátéka az American Tabletop Awards szerint – Review Geek

Avatar admin | 2021.04.09. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Az American Tabletop Awards nyertes meccsei közül kettő
American Tabletop Awards

A társasjátékok évek óta szórakoztatnak minket, ezért van értelme, hogy a legjobbak nyerjenek néhány díjat. Az American Tabletop Awards (ATTA) éppen bejelentett annak 2021 nyertesek sora, amelyek négy kategóriában oszlanak meg és kiváló játékválasztékot képviselnek.

Bár a American Tabletop Awards egy újabb intézmény, amelyet alig három évvel ezelőtt alapítottak, reméli, hogy Németország rangos társasjáték-díjának – az Spiel des Jahres. A bírák alkotják az intézmény sokszínűségét bizottság és az átláthatósága miatt felelősségre vonják őket magatartási kódex. Idén négy kategóriában jelentette be éves díjainak nyerteseit: Korai játékosok, Alkalmi játékok, Stratégiai játékok és Komplex játékok.

Mindegy, kitérek. Itt vannak a nyertes címek:

Early Gamers: Az összes articsóka elhagyása

Az összes articsóka elhagyása elnyerte az Early Gamers kategória díját, és nagyszerű játék mindenkinek, akinek zöld a hüvelykujja. Az egyszerű, mégis izgalmas kártyajáték 2-4 10 éves és annál idősebb játékosnak szól, és csak annyi a teendő, hogy elsőként húzzon el teljes lapot … articsóka nélkül. Minden forduló során a játékosok gyomlálják a kertet, és articsóka kártyákat adnak a kidobott komposzt halomba. A koncepció egyszerű, de nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek kidolgozzák stratégiájukat és tervezési készségeiket.

Alkalmi játékok: A legénység: A kilenc bolygó keresése

Ban ben A legénység: A kilenc bolygó keresése, 3-5 fős csapatként fogsz együtt dolgozni, hogy több mint 50 veszélyes küldetést teljesíts. A trükkvállaló kártyajáték azonban nehézkesen növekszik minden körben, és olyan kudarcokkal is meg kell küzdenie, mint a megszakadt kommunikáció. A játék elnyeri az ATTA legjobb alkalmi játéknak járó díját, és elnyerte a tavalyi Spiel des Jahres versenyen az Év Bűvésze díjat is.

Stratégiai játékok: Calico

Calico társasjáték doboz
Alderac Entertainment Group

Bár Kartonborítója imádnivalónak és édesnek tűnik, az ATTA Stratégiai Játékok kategóriájában vitte el az aranyat, úgyhogy készülj fel! A játék 1-4 játékos számára szól, és 30-45 perc alatt játszik. Ebben a játékosok esztétikailag kellemes kombinációval versenyeznek a legfinomabb paplan elkészítéséért, és vonzzák a plüss macskákat. A népszerű játék – jelenleg második példányszámban van – elkelt; a harmadik nyomtatás azonban 4-6 hónap múlva érkezik meg, ezért feltétlenül iratkozzon fel a rendelkezésre állásról szóló értesítésekhez.

Komplex játékok: Uralmak: Út a civilizációhoz

Valami kicsit nagyobb kihívást keres? Mi lenne Uralmak: Út a civilizációhoz, az ATTA Komplex játékok kategóriájának győztese. A szakértői szintű Eurogame koncepciója egyszerű: világuralom. De izgalmas fordulatot hoz – hadsereg és háború nélkül -, amely megköveteli, hogy a legjobb stratégiákat terjessze az asztalra, ha győzelmet tervez. A háromszög alakú Domino burkolólapokkal bővítheti civilizációját, és elsajátíthatja ismereteit a társadalom formálásához és az összes pont elnyeréséhez. A játék 2-4, 13 éves vagy annál idősebb játékosnak szól, és körülbelül két órát vesz igénybe a játék.

keresztül Poligon
Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok