Fedezze fel a rejtett csodákat a városában az Atlas Obscura segítségével – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.02.04. 33 Views 0 Likes 0 Ratings

33 Views 0 Ratings Rate it

Atlas Obscura szokatlan úti célok
Atlas Obscura

Félelmetesen könnyű lehet belemenni a rutinba, és egy gondolkodás nélkül felkutatni mind a közhelyet, mind a kényelmet. De ha fel akarja rázni a dolgokat, akkor valószínűleg meg akarja nézni Atlas Obscura: egy weboldal, amelynek célja, hogy segítsen felfedezni a világ kevésbé elfoglalt útjait és rejtett gyöngyszemeit.

Online magazinként és utazási társaságként gyökerező gyökerei alapján nem meglepő, hogy az Atlas Obscura tudja, hol vannak a legjobb elutasított úti célok – még azok is, amelyek a városban még soha nem fedeztek volna fel. A weboldal „A világ rejtett csodáinak végleges útmutatójaként” címkézi magát, és mindenféle kalandot tartogat benne, a gasztronómiai csodák a legmenőbb történeti történetekhez szokatlan látnivalók a föld körül. Ez egy nyúllyuk, amelybe érdemes beleesni.

Jegyzet: Bár a legtöbb ember nem utazhat jelenleg COVID-19, de az Atlas Obscura kiváló módja annak, hogy megkaparják a helyi viszketést, vagy ötleteket gyűjtsenek arra vonatkozóan, mikor biztonságos az újrakezdés.

Amellett, hogy rengeteg szórakoztató dolgot nézegethet online, az Atlas Obscura tökéletes alkalmazás saját szülővárosának felfedezéséhez és egy egzotikus utazás megtervezéséhez, különösen, ha nem Ön a legnagyobb rajongója a múzeumoknak és más gyakori turisztikai csapdáknak. Remek forrás azoknak a helyeknek a megtekintésére, amelyeket soha nem látogat meg, más emberek dokumentálják, akik ugyanúgy szeretik az utazást és a felfedezést. És a pokolba is, ha vándorlási típus vagy, mindig ügyes zugokat keres, bárhová is megy, a webhely még új helyeket is beküldhet, amelyeket meg lehet osztani más olvasókkal.

Egy an interjú az NPR-vel, Az Atlas Obscura társalapítója, Dylan Thuras kijelentette: „A világ még mindig ez a hatalmas, bizarr, hatalmas hely, tele elképesztő dolgokkal. És ha kissé megdönti a nézetét, és elkezdi keresni, akkor mindenhol megtalálja. ” Dylan és társalapítója, Josh Foer egyaránt fiatal felnőttként kezdtek átalakító utazásokra, a globális helyek és kultúrák mély feltárására és vizsgálatára összpontosítva.

Különböző globális úti célok a weboldalon
Suzanne Humphries, Atlas Obscura

Jelenleg az Atlas Obscura világszerte több mint 20 600 katalógus-bejegyzéssel rendelkezik, a szokatlantól kezdve – például a A Világszínház vége Egyiptomban vagy a Fantázia világ középkori vidámpark romjai a Fülöp-szigeteken – a gyönyörű kíváncsiskodóknak -, mint a Ah-Shi-Sle-Pah Wilderness Study Új-Mexikóban vagy a Zhangye Nemzeti Geopark Kínában.

Atlas Obscura Tapasztalatok érdemes megnézni, mivel egyedülálló interaktív élményeket kínálnak, amelyek összekapcsolják Önt egy helyszínnel vagy ötlettel olyan módon, amelyet egyébként nehéz vagy lehetetlen lenne egyedül megtapasztalni. Nagyszerű módja az utazási útvonal kitöltésének vagy a saját városának megismeréséről is. A tapasztalatok naponta változnak, de olyan dolgokat tartalmaznak, mint a furcsa otthoni túrák, a taxidermia, a kulináris antropológia és a viktoriánus hajművészet. Vad, de szórakoztató.

Ha készen áll arra, hogy felfedezze a világot, de nem tudja biztosan, hogy hol induljon, regisztrálhat egy Atlas Obscura utazás más felhasználókkal együtt. A webhely kijelenti, hogy „az Atlas Obscura kirándulások célja, hogy pozitív hatást gyakoroljanak Önre, a felkeresett helyekre és az ott élő emberekre.” Ezek az utazások biztosítják a rejtett csodák felfedezését, a helyi szakértők és bennfentesek megismerését felelősségteljesen utazzon és fedezze fel, jót téve közben.

Míg utazást keres, akkor láthatja a csoport maximális méretét, tevékenységi szintjét, utazási stílusát és alapárát. A szállás, a szállítás és az ételek általában benne vannak, és további részleteket megtekinthet egy adott útra kattintva. Ez valóban leveszi a nyomást, különösen, ha külföldre utazik.

Három úti lehetőség a weboldalról
Suzanne Humphries, Atlas Obscura

Város felfedezése (vagy utazás vagy élmény megtervezése) Atlas Obscura egyszerű. Csak írja be a megtekinteni kívánt hely nevét voálá! Megjelenik egy kurált lista az említett városról, kiegészítve látnivalókkal, élményekkel, étkezési és italozási lehetőségekkel, valamint történelmi történetekkel. Ha be van jelentkezve, a listáiba mentheti az Önt érdeklő helyeket és élményeket. Versenyezhet másokkal is Atlas Obscura az egyes városok ranglistáján szereplő felhasználók, akik a dominanciaért harcolnak a három kategóriában: Hozzáadott helyek, Szerkesztett helyek és Meglátogatott helyek. Akár azt is láthatja, hogy a legutóbbi bejelentkezési tevékenység adott helyekre vonatkozik, ami játékossá teszi az utazást és a felfedezést.

Város keresése azt is lebontja, hogy milyen típusú dolgok vannak abban a városban. Ez magában foglalhat minden típusú úti célkategóriát, például „Építészeti furcsaságok”, „Kereskedelmi érdekességek” és „Egyedi éttermek és bárok”. Vannak olyan regionális fórumok is, ahol a felhasználók konkrét városokról vagy ajánlásokról beszélgethetnek, utazási tanácsokat kérhetnek és megvitathatnak egy adott látványosságot. A weboldal olyan robusztus, hogy rengeteg tevékenységet, látnivalót és étkezési lehetőséget találhat, hogy kitöltse a teljes utazási útvonalat.

Ingyenesen létrehozhat fiókot, vagy frissíthet fiókra a fizetett tagság amely segít támogatni a webhelyet és fenntartani azt. A tagsági opciók havonta 5-50 dollár között mozognak, és kedvezményt adnak a következőre Atlas Obscura utazás, hozzáférés a csak tagok élményeihez és új utazási eszközökhöz, és csökkenti a webhelyen látott hirdetések számát.

Tehát függetlenül attól, hogy szeretne-e valami jó dolgot megnézni és átélni a következő vakációján, vagy egyszerűen csak a kanapéja kényelméből szeretné látni a világot, az Atlas Obscura nem okoz csalódást.
Source link


33 Views 0 Ratings Rate it