Fedezze fel csillagegyetemünket a NASA csillagászatával A nap képe – Áttekintés a Geek oldalán

Avatar Gadam | 2021.03.15. 107 Views 0 Likes 0 Ratings

107 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Antenna galaxisok ütközésben (balra), kék csapdacsillagok az M53 gömbhalmazban (jobbra)
ESA / Hubble, NASA

Mindig csodálatos élmény felnézni az éjszakai égboltra és a gyönyörű csillagképeket bámulni, de szabad szemmel csak annyit látni. Azonban a NASA, csillagászok, asztrofotósok és más tudományos közreműködők segítségével megtekintheti univerzumunk nevezetességeit közvetlenül a Csillagászat A nap képe weboldal.

Hogy világos legyek, ez nem új dolog. Az izgalmas weboldalt 1995-ben Robert J. Nemiroff és Jerry T. Bonnell barátok alapították. Mindketten hivatásos csillagászok, és egykor még a NASA Goddard Űrrepülési Központjának irodatársai is voltak. A kezdőlap tetején az áll, hogy „Fedezze fel a kozmoszt! Minden nap más képet vagy fényképet jelenítenek meg lenyűgöző univerzumunkról, egy rövid magyarázat mellett, amelyet egy profi csillagász írt. ” Valójában ez az oldal a legnagyobb jegyzetekkel ellátott csillagászati ​​képek gyűjteménye az interneten.

A webhely tüköroldalként is elérhető több tucatban országok és nyelvek, így mindenki könnyebben élvezheti a képeket minden nap. Természetesen a webhelyen vannak társ mobil alkalmazások iOS és Android is, így menet közben megjavíthatja a csillagászatot.

Rácsos spirál Galaxy NGC 1300
Hubble Örökség Csapata, ESA, NASA

Csak az aktuális nap képe jelenik meg aktívan a webhelyen, de gyorsan meglátogatja a webhelyet az archívum eljut a dátum szerint felsorolt ​​összes korábbi kép listájához, kezdve a legfrissebbel. Hasonlóképpen meglátogathatja a webhely indexét, és megtekintheti a képeket témák szerint, például Űrállomások, Bináris csillagok, Sötét anyag, Jupiter holdjai, Messier Tárgyak, vagy Kvazárok és aktív galaktikus magok.

Maga a webhely meglehetősen egyszerű és egyértelmű, és az ezer évtized alatt közzétett gyönyörű képek ezreire összpontosít Plejádok: A hét nővér csillagfürt, NGC 1499: A kaliforniai köd, Csillagok egy kitörő vulkán felett, Galaxisok a folyóban, A csodálatos lófej-köd, és a Ghost Aurora Kanada felett. Minden kép nagy felbontású is. Bármely képre kattintva megnyílik egy nagyobb és nagyobb felbontású verzió egy új lapon, amelyet órákig tölthet a bámulás.

És ha a háztáji csillagász Ön maga is beküldheti saját csillagképeit a webhelyre a Beküldések oldal.

Töltse le az Apple App Store-bólSzerezd meg a Google Play-en[ad_2]
Source link


107 Views 0 Ratings Rate it