Fantasztikus fekete ételfesték házilag

Avatar Gadam | 2022.12.08. 1643 Views 0 Likes 0 Ratings

1643 Views 0 Ratings Rate it

fekete ételfesték házilag

Ha az igazán lenyűgöző fekete ételfesték a célod, akkor jó hírem van. Utánanéztem a neten a legjobb megoldásoknak, és megmutatom, mit találtam, amit házilag is könnyedén elkészíthetsz.

Fekete ételfesték házilag: Alapok

Egy tálban keverj össze egyenlő mennyiségű kék, zöld és piros ételfestéket. Állítsd be a színt úgy, hogy az egyik árnyalatból többet adagolsz hozzá.

  • Kék ételfesték
  • Zöld ételfesték
  • Piros ételfesték

Természetes ételszínezés:

Kezdj fehér cukormázzal, és adj hozzá természetes összetevőket, hogy elérd a kívánt fekete árnyalatot.- Ez nem minden receptnél működik, mivel egyes összetevők befolyásolják az ízt és a textúrát. Íme néhány olyan összetevő, amelyek fekete ételszínezéket hoznak létre, ha receptekhez adjuk hozzá:

  • Tintahal Tinta: Sós íze miatt nem alkalmas desszertekhez. Próbáld ki tésztákban, tésztafélékben vagy rizses ételekben. Kis mennyiségben add hozzá, hogy ne ízesítsd túl a receptet a hozzáadott sóval.
  • Kakaópor: Használd a „fekete” vagy „ultra holland feldolgozott” feliratú kakaóport a sütemények sötétebb színezéséhez.

Fekete ételfesték házilag: Így csináld!

Először is fontos megjegyezni, hogy a fekete ételfesték elkészítéséhez sok színre van szükség. A vajkrémmáz és a fondant eredetileg fehér, és az ételfestékek használatával mindezt valódi feketére változtatni sok festékre van szükség. Az is fontos, hogy ételfestő gélt vagy pasztát használjunk, és ne folyékony ételfestéket. A gél és a paszta színkoncentráltabb, és kevésbé valószínű, hogy megváltoztatja a cukormáz vagy a fondant állagát, mint a folyékony ételfesték.

  1. Keverj össze egy rész kék ételfestéket két és fél rész zöld ételfestékkel és három rész piros ételfestékkel.
  2. Add ezt a cukormázhoz vagy a fondanthoz, és dolgozd be. Ez a recept egy jó alapképlet, amelynek a fekete színhez közeli színt kell létrehoznia, de a pontos szín a használt ételfesték típusától és a cukormáz vagy fondant és az ételfesték arányától függ. Ellenőrizd a színt, miután beépült, és szükség szerint állítsd be. Ha a szín zavaros szürke, akkor több színkeveréket kell hozzáadni. Ha azt veszed észre, hogy az egyik szín túlságosan kiemelkedik, adj többet a többi színből az egyensúly érdekében.

Forrás: How To Make Black Food Coloring (southernliving.com)


1643 Views 0 Ratings Rate it