Fizetnie kell egy jelszókezelőért? – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.09. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció egy jelszókezelő egy laptop.
Saxarinca / Shutterstock

Az olyan jelszókezelők, mint a Dashlane és az 1Password, ígéretet tesznek arra, hogy biztonságos és szinkronizálják a bejelentkezési információkat az összes böngészőben és eszközön. De valószínű, hogy valószínűleg nem kell fizetnie a jelszókezelőért. Rengeteg olyan ügyfél van, mint a LastPass, akik ingyen végezhetik el a munkát, és ha csak egy eszközön böngészik az internetet, akkor könnyebb lehet ragaszkodni a böngésző beépített jelszókezelőjéhez.

A jelszókliens kiválasztásának elősegítése érdekében áttekintést készítünk a böngészőalapú jelszókezelőkről, például ingyenes megoldásokról LastPass és NordPass, és a fizetett jelszóval rendelkező ügyfelek, mint például 1Jelszó és Dashlane. Megtudjuk, mit tehetnek az ügyfelek, és miért működhet jobban az egyik megoldás az Ön számára, mint a másik.

Egyébként a legtöbb jelszókezelő rendelkezik import / export gombokkal, így gyorsan átviheti a jelszavakat az egyik ügyfélről a másikra. Akár exportálhatja a jelszavakat a böngészőjéből egy dedikált kliensbe, bár meg kell vizsgálnia a folyamatot, attól függően, hogy melyik böngészőt használja, és melyik kliensre költözik át.

Ezzel térjünk rá.

Tartalomjegyzék

A böngészőalapú jelszókezelők korlátozottak, de használhatók

Alapjában véve a jelszókezelő csak egy eszköz, amely segít a jelszavak előállításában és tárolásában. Miért bonyolítja tehát túlságosan a dolgokat egy prémium jelszókezelővel, amikor már sütötte a böngészőt?

Nos, a dedikált jelszókezelők több biztonsági és életminőségi funkciót kínálnak, mint böngészőalapú társaik. Ezek minden operációs rendszeren vagy böngészőben is működnek, így nem ragaszkodik a Chrome vagy a Firefox használatához minden saját eszközén. A dedikált jelszó kliensek sokkal jobbak a munkájukban, mint a böngészőalapú menedzserek, és azért, mert vannak ingyenes opciók, mint a LastPass, nehéz meggyőző okot találni arra, hogy ragaszkodjunk a böngészőalapú megoldásokhoz.

De a egy böngésző-alapú kezelő korlátozásai lehet, hogy nem számít neked, és ez rendben van. A böngésző alapú kliens jobb, mint a semmi, és ez lehet a legkényelmesebb megoldás, ha csak egy számítógépen böngészik az internetet. Csak győződjön meg róla, hogy minden webhelyhez egyedi jelszót használ állítson be „fő jelszót” hogy távol tartsa a kíváncsi tekinteteket.

Íme néhány olyan jellemző, amely a böngészőalapú jelszókezelőkben általános:

 • Mentés és szinkronizálás: A jelszavakat minden eszközön szinkronizálhatja, amennyiben mindegyik eszközön ugyanazt a böngészőt használja.
 • Jelszavak generálása: A böngészők megkérdezik, hogy egyedi jelszavakat szeretne-e létrehozni, amikor regisztrál egy webhelyre. (A dedikált jelszókezelők jobban kontrollálják a véletlenszerűen generált jelszavak hosszát és tartalmát.)
 • Hitelkártyák és címek: A gyors fizetés érdekében böngészőalapú jelszókezelőbe mentheti hitelkártyáit és címeit.
 • Mesterjelszó: Programozhatja böngészőjét, hogy kérjen mesterjelszót, mielőtt hozzáférést biztosítana a mentett jelszavakhoz. Ez az opció alapértelmezés szerint ritkán engedélyezett, és az írás idején nem érhető el a Microsoft Edge szolgáltatásban.
 • Google és Apple: Google Jelszókezelő és Apple kulcstartó a legmegbízhatóbb böngészőalapú jelszókezelők, mivel képességeik kibővülnek az Android / Chrome OS és az iOS / macOS rendszerekre a szoftverek és az alkalmazások támogatására. Még jobb, ha ezek a jelszókezelők „jelszóként” használhatják az ujjlenyomat-leolvasót (vagy az iPhone azonosítóját iPhone-on).
 • Különleges képességek: Néhány böngészőalapú jelszókezelő rendelkezik olyan speciális funkciókkal, amelyeket általában fizetett szoftvereknek tartanak fenn. Kiemelkedő példa A Google jelszó-ellenőrzése, amely figyelmeztethet gyenge, ismételt vagy sérült jelszavakra.

A böngészőalapú jelszókezelők rendkívül egyszerűek, és néhány embernek csak erre van szüksége. Biztonságosnak kell lennie a böngésző jelszókezelőjének használatában, mindaddig, amíg hatékony mesterjelszót állít be, és minden webhelyhez egyedi jelszavakat használ.

Ez azt jelenti, hogy a webböngészőknek nem a legjobb eredményeik vannak a biztonság terén (a Chrome és a Firefox korábban használták tárolja a jelszavakat egyszerű szövegben), és a böngészőkben a kényszerített biztonsági intézkedések, például a kétfaktoros hitelesítés hiánya arra utal, hogy ezek a böngészők a kényelmet helyezik előtérbe a biztonság helyett. A jobb nyugalom és a jelszavak szinkronizálása érdekében minden eszközön és alkalmazásban külön jelszókezelőre van szükség. Szerencsére a dedikált jelszókezelők nem annyira drágák, és az olyan ügyfelek ingyenes verziói, mint a LastPass vagy a Dashlane, tökéletesen megfelelhetnek az Ön igényeinek.

Kaphat egy ingyenes jelszókezelővel?

LastPass

Ha bármilyen böngészőből vagy operációs rendszerből szeretne hozzáférni jelszavaihoz, de nem akar havi díjat fizetni, akkor itt az ideje, hogy regisztráljon egy ingyenes jelszókezelőre. Igen, kihagyja a fizetős klienshez tartozó néhány divatos funkciót, de az ingyenes verzióit NordPass, A LastPass, a Bitwarden és más jelszókezelők sokkal robusztusabbak (és potenciálisan biztonságosabbak), mint böngészőalapú társaik.

Íme néhány olyan szolgáltatás, amely az ingyenes jelszókezelőkben általános:

 • Jelszavak mentése, szinkronizálása és létrehozása: Az ingyenes jelszókezelők rendelkeznek a böngészőalapú kezelővel kapott összes alapvető jelszó-tárolóval és generáló funkcióval, valamint néhány extra funkcióval, például a létrehozott jelszó hosszának vagy tartalmának megválasztásával.
 • Hitelkártyák és címek: A böngészőalapú jelszókezelőkhöz hasonlóan az ingyenes jelszókezelők is tárolhatják fizetési adatait az egyszerű fizetéshez.
 • Egyéb privát információk tárolása: A dedikált jelszókezelők nemcsak jelszavakat tárolhat. Emellett megtarthatja a Wi-Fi jelszavakat, magánjegyzeteket, bankszámlaszámokat vagy fontos fájlokat, például az adóügyi dokumentumokat.
 • Megosztás: Néhány ingyenes jelszókezelő lehetővé teszi, hogy biztonságos titkosított linkeken keresztül ossza meg bejelentkezési adatait. De ez a funkció gyakoribb a fizetett ügyfeleknél, akik gyakran a családokhoz igazodnak.
 • Jelszóellenőrzés és Riasztások: Az ingyenes jelszókezelők figyelmeztetnek, ha a jelszavak sérülnek, és figyelmeztetnek a jelszavak újrafelhasználására.

Sok ingyenes jelszókezelő van ott, de LastPass vagy NordPass valószínűleg a legtöbb embert vonzza. Korlátlan számú jelszót vagy biztonságos jegyzetet (például hitelkártya-információkat) tárolhatnak, és támogathatják az egy az egyben közötti biztonságos jelszó-megosztást (a fizetett jelszókezelők lehetővé teszik az információk megosztását csoportokkal, mintegy Dropbox-linkként).

Akik hozzáértenek a technikához, fontolják meg a használatát Bitwarden, egy nyílt forráskódú jelszókezelő, amely lehetővé teszi korlátlan számú jelszó vagy biztonságos jegyzet tárolását egy helyi szerveren. Természetesen a Bitwarden segítségével adatokat is tárolhat a felhőben.

Azt is megkérdezheti, hogy a munkáltatója fizet-e egy jelszókezelő „üzleti tervért”, amely ingyenes hozzáférést nyújthat Önnek egy prémium jelszó klienshez. És ha újságíró vagy, netezhetsz 1Password családi terv ingyen.

Mit kap egy prémium jelszókezelővel?

Az 1Password használatával egy család illusztrációja.
1Jelszó

A prémium jelszókezelők nem találják újra a kereket; ugyanazokat a jelszó-előállító és -tároló funkciókat használják, amelyeket az ingyenes LastPass (vagy hasonló) tagsággal kap. Ha csak erre van szüksége, javasoljuk, hogy próbáljon ki egy ingyenes jelszókezelőt, hogy lássa, hogyan tetszik. A prémium szolgáltatások csak akkor játszanak szerepet, ha fokozott biztonságot, jelszóklienst szeretne az egész család számára, olyan divatos szolgáltatásokat, mint a darkweb szkennelés, vagy egy gyorsabb, intuitívabb felhasználói felületet, mint amit a LastPass vagy a NordPass kínál.

A prémium jelszókezelővel a következőket kapja:

 • Fokozott biztonság: A jelszó és a Dashlane az kedvenc fizetett jelszókezelőink mert új eszközbe történő bejelentkezéskor összetett „biztonsági kulcsra” van szükségük, és kétfaktoros hitelesítést kényszerítenek. Más jelszókezelőknek, köztük a LastPass ingyenes és fizetett szintjeinek, hiányzik ez a funkció.
 • Tároljon mindent: Tároljon annyi jelszót és biztonságos jegyzetet, amennyit csak akar. A prémium jelszókezelők alkalmasak fontos dokumentumok tárolására és megosztására is, bár általában csak néhány gigabájt tárhelyet kínálnak.
 • Oszd meg mindent: A fizetős jelszóval rendelkező ügyfelek korlátlan számú jelszót, biztonságos jegyzetet és dokumentumot oszthatnak meg biztonságosan.
 • Családi pótlék: A legtöbb fizetett jelszóval rendelkező ügyfélnek „családi” vagy „üzleti” szintje van, amely segít szeretteit biztonságban tartani az interneten. A családi csomag mindenkinek megvan a saját fiókja, bár választhatja, hogy bizonyos jelszavakat vagy dokumentumokat megoszthat-e az összes fiókban.
 • Jelszóellenőrzés: A prémium jelszókezelők figyelmeztetnek, ha a jelszó sérül, vagy ha újból felhasználja a jelszót. Szkennelhetik a darkwebet is, hogy megnézzék, rossz szereplők osztják-e meg vagy adják-e el az Ön személyes adatait.
 • Sürgősségi hozzáférés: A prémium jelszókezelők lehetővé teszik egyfajta vészhelyzeti kapcsolatfelvétel létrehozását – valakit, aki katasztrófa esetén hozzáférhet jelszavaihoz és biztonságos jegyzeteihez.
 • Különleges képességek: Minden prémium jelszókezelő egyedi különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Az 1Password rendelkezik egy „utazási üzemmóddal”, amely a fontos adatokat nem tartja távol a telefontól vagy a laptoptól, miközben repülőtereken halad, a Dashlane pedig ingyenes VPN-t tartalmaz.
 • Továbbfejlesztett interfész: Tapasztalataink szerint az ingyenes jelszókezelők kevésbé intuitív és kevésbé érzékeny kezelőfelülettel rendelkeznek, mint a prémium alternatívák. Nemrég találtuk meg, hogy az 1Password és a Dashlane kevesebb kézenfogást igényel és pontosan automatikusan kitölti a jelszavakat, mint a LastPass, a NordPass és más ügyfelek.

A fizetett jelszókezelők csak néhány dollárba kerülnek havonta, de biztosítják az összes olyan funkciót, amelyre Önnek és családjának szüksége van a jelszavak és a személyes adatok biztonságához. Ennek ellenére nem különböznek annyira az ingyenes jelszókezelőktől. Ha nincs szüksége prémium szolgáltatásokra, például jelszómegosztásra vagy családtámogatásra, akkor nincs sok oka fizetni ezen ügyfelek egyikének.

Nemrégiben elvégeztük a kedvenc jelszókezelőink, kiemelve 1Jelszó alacsony ára (havi 3 dollár), fejlett biztonsági funkciók, makulátlan teljesítmény és felhasználóbarát felület. Dashlane-é A havi 5 dolláros prémium előfizetés hasonlóan nagyszerű és magában foglalja egy VPN, amely segítséget nyújthat a régió által korlátozott tartalmak elérésében, és biztonságban tudja tartani adatait a nyilvános Wi-Fi hálózatokról.


Míg a böngészőalapú jelszókezelők az alapvető jelszó tárolási és generálási funkciókat kínálják, amelyekre az internet biztonságos navigálásához van szükség, javasoljuk, hogy a biztonság és a kényelem érdekében dedikált jelszókezelőt használjon. Kezdje ingyen LastPass vagy NordPass tagság a jelszavak és a hitelkártyák biztonságos megosztásához és megosztásához minden eszközön, vagy frissítés egy fizetett szolgáltatásra, például 1Jelszó vagy Dashlane a fokozott biztonság és a családi szolgáltatások érdekében.
Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok