Földrajzi térképdiagram létrehozása a Microsoft Excel alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.03.16. 2203 Views 0 Likes 0 Ratings

2203 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Térképdiagram a Microsoft Excel programban

A diagramok hasznosak az adatok vizuális megjelenítéséhez. Megkönnyíthetik az adatok megtekintését és elemzését, különösen a közönség számára. Tehát a földrajzi adatokhoz miért ne használná a térképdiagram típusát a Microsoft Excel programban?

Akár több országban szeretné megjeleníteni az értékesítési csapat népességét, akár az Egyesült Államok rövidítéseit az általános iskolai osztály számára, könnyedén létrehozhat térképdiagramot a Microsoft Excel programban. Ezután formázhatja címkékkel, jelmagyarázattal és megfelelő színvilággal.

Készítse elő adatait

A Microsoft Excel többi diagramtípusához hasonlóan a legjobb is a feltöltött adatokkal kezdeni. Ezzel kiválaszthatja az adatokat tartalmazó cellákat, és egyszerűen beillesztheti a diagramot hozzá.

Válasszon egyetlen adattípust a térképhez. A fent felsorolt ​​példákhoz hasonlóan ez lehet a sokaság vagy rövidítés, amelyet a beépített földrajzi adattípus az Excelben. Vagy felváltva az értékesítési összegek, a boltok száma, az átlagos működési költségek vagy egyéb adatok, amelyeket már elkészített a táblázatában.

Bár a diagramot kisebb területeken is használhatja, például városokban, a térkép nem lesz annyira hatékony. Csak az ilyen típusú helyeket ábrázoló pontokat látja. Az Excel térképdiagramja nagy területekkel, például megyékkel, államokkal, régiókkal, országokkal és kontinensekkel működik a legjobban.

Készítse el a térképdiagramot

Ha készen áll a térképdiagram létrehozására, válassza ki az adatokat a cellák áthúzásával, nyissa meg a „Beszúrás” fület, és lépjen a szalag „Diagramok” szakaszára. Kattintson a „Maps” legördülő menüre, és válassza a „Töltött térkép” lehetőséget.

Kattintson a Beszúrás, kitöltött térkép elemre

Az újonnan létrehozott diagram egyenesen a munkalapra fog ugrani az adatok feltérképezésével.

Térképdiagram adatokkal az Excelben

Formázza a térképdiagramot

A következő lépések tartalmazzák a térkép formázását, hogy hasznos összetevőket és színvilágot tartalmazzon. Hozzáadhat címet, néhány címkét, jelmagyarázatot és stílust.

Adjon hozzá egy címet

Ha a térkép tartalmazza az alapértelmezett „Diagram címet”, egyszerűen kattintson a térképen arra a mezőre, és írja be a saját címét. Ha a térkép nem tartalmaz címet, könnyedén felveheti azt, valamint megváltoztathatja annak helyzetét.

Válassza ki a diagramot, majd kattintson a jobb oldalon található „Chart Elements” („+” ikon) elemre. Jelölje be a „Chart Title” jelölőnégyzetet, majd írja be a címet a térképen megjelenő szövegmezőbe.

Vigye a kurzort a Diagramelemek mezőben a „Diagram címe” jobb oldali nyíl fölé, és válasszon másik címet a címhez, ha úgy tetszik.

Térképdiagram címe

Kiválaszthatja a „További címopciók” lehetőséget is, amely jobb oldalon egy oldalsávot jelenít meg. Ezen a helyen kiválaszthatja a pozíciót, használhat kitöltő színt vagy alkalmazhat szöveges körvonalat.

Formázza a diagram címét

Adatcímkék hozzáadása

Ha a térképen megjelenített adatok elég kicsik, akkor érdemes lehet tartalmazzon adatcímkéket. Ezek megmutatják az adatokat közvetlenül az egyes térképi helyeken.

Válassza ki a diagramot, majd kattintson a jobb oldalon található „Chart Elements” elemre. Jelölje be az „Adatcímkék” jelölőnégyzetet.

Adjon hozzá diagramadatokat

A címkék szövegének és beállításainak módosításához válassza a „További adatcímke-beállítások” lehetőséget. A diagram címéhez hasonlóan megnyílik a jobb oldali sáv a címkék formázási funkcióival.

Formázza a diagram adatcímkéit

Helyezzen be egy legendát

Egy további elem szinte minden diagramhoz egy legenda. Ez a hasznos eszköz kulcs a diagramon megjelenő adatokhoz.

Válassza ki a diagramot, majd kattintson a jobb oldalon található „Chart Elements” elemre. Jelölje be a „Legend” jelölőnégyzetet.

Vigye a kurzort a Diagramelemek mezőben a „Jelmagyarázat” jobb oldalán található nyíl fölé, és válasszon egy helyet a jelmagyarázat számára.

Adjon hozzá egy legendát

Kiválaszthatja a „További jelmagyarázat-beállítások” lehetőséget is az oldalsáv megnyitásához, valamint a szöveg és a további opciók formázásához.

Formázza a legendát

Stílus alkalmazása

A térképdiagram színe meglehetősen egyszerű, de témával vagy színvilággal feldobhatja.

Válassza ki a táblázatot, majd kattintson a jobb oldalon található „Diagramstílusok” (található az ecseten) elemre. Kattintson a „Stílusok” gombra az előre elkészített témák közötti görgetéshez, vagy a „Színes” gombra egy színes vagy monokromatikus séma kiválasztásához.

Diagramstílus alkalmazása

Bármelyiket is választja, azonnal látja a térképfrissítést.

A térkép áthelyezése, átméretezése, szerkesztése vagy törlése

Könnyedén áthelyezheti a térképdiagramot bárhová a lapján. Csak válassza ki, és húzza az új helyre. Ha meg akarja akadályozni a változásokat, megteheti zárolja a Microsoft Excel diagramot a helyén. A diagram átméretezéséhez húzza az egyik sarkot vagy élt.

Átméretezheti a diagramot az Excel alkalmazásban

A térképen megjelenő adatok szerkesztéséhez, például ha további helyeket ad hozzá, kattintson a jobb gombbal a diagramra, majd kattintson az „Adatok kiválasztása” gombra. Alternatív megoldásként léphet a „Diagramtervezés” fülre, és a szalagon kattintson az „Adatok kiválasztása” elemre.

Kattintson a jobb gombbal, és válassza az Adatok kiválasztása lehetőséget, vagy használja a szalaggombot

Írja be a cellákat a tetején lévő „Diagram adattartomány” mezőbe, vagy húzza át a kurzort a cellákon. Ha befejezte, kattintson az „OK” gombra.

Szerkessze a diagram adattartományát

Ha úgy dönt, hogy mégsem akarja használni a térképdiagramot, könnyen eltávolíthatja. Válassza ki a diagramot, és nyomja meg a Törlés gombot, vagy kattintson a jobb gombbal, és válassza a „Kivágás” lehetőséget.


Ha földrajzi adatokat szeretne megjeleníteni az Excel lapján, a térképdiagram egy fantasztikus vizuális eszköz. Más típusú adatok esetén nézze meg oszlopdiagram készítése a Microsoft Excel alkalmazásban.

ÖSSZEFÜGGŐ: Sávdiagram készítése a Microsoft Excel alkalmazásban[ad_2]
Source link


2203 Views 0 Ratings Rate it